«Ψηφιακά» παράπονα στον δήμαρχο: Ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά στους πολίτες - Για ανάπλαση, ακρίβεια και... ντολμαδάκια

«Ψηφιακά» παράπονα στον δήμαρχο: Ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά στους πολίτες - Για ανάπλαση, ακρίβεια και... ντολμαδάκια Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Οι πολίτες της πρωτεύουσας, αλλά κυρίως οι νέοι αυτής της πόλης, θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους την ευκαιρία να εκφράζουν τα παράπονά τους στον Δήμο Αθηναίων και να διατυπώνουν τα ερωτήματά τους και τις ανησυχίες τους αναφορικά με τη ζωή και την καθημερινότητά τους στην πόλη μέσω της εφαρμογής του Instagram.

Οι χρήστες θα μπορούν να υποβάλουν σύντομα γραπτά ερωτήματα προς τον δήμαρχο και εκείνος να δίνει άμεσα τις απαντήσεις του, με βιντεάκια λίγων δευτερολέπτων, σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες γύρω από την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.

Ο κ. Μπακογιάννης, σε αυτήν τη διαδικτυακή επαφή με τους δημότες, που παρουσιάστηκε μέσα από stories στο Instagram, δέχθηκε ερωτήματα σχετικά με τα μικρά και μεγάλα έργα στην πόλη, τις παρεμβάσεις στις γειτονιές, την ποιότητα ζωής, τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα αδέσποτα κ.ά. Δεν έλειψαν και απρόβλεπτες ερωτήσεις που του έδωσαν την ευκαιρία να απαντήσει με χιούμορ και πιο χαλαρή διάθεση.

Ερωτήσεις για Βοτανικό, ενεργειακή κρίση και... ντολμαδάκια

Ενδεικτικά, ο δήμαρχος Αθηναίων, μετά από σχετικά ερωτήματα που του έθεσαν οι χρήστες του Instagram, διευκρίνισε ότι όσον αφορά τα έργα της διπλής ανάπλασης, στον Βοτανικό και στον Ελαιώνα, «μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Έως το τέλος του Σεπτέμβρη θα έχουμε δημοπρατήσει την αρένα για το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας». 

Αναφορικά με τον ηλεκτροφωτισμό της πρωτεύουσας, σημείωσε πως «σε μερικές εβδομάδες ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά τη διπλή ανάπλαση. Συνολικά, θα αναβαθμίσουμε 46.000 φωτιστικά μέσα στην πόλη, αντικαθιστώντάς τα με led». 

Στη μακέτα του Συντάγματος τα δέντρα ήταν ροζ. Γιατί βγήκαν πράσινα;

-«Είναι οι κουτσουπιές. Πολύ ωραία, μεσογειακά, φυλλοβόλα δέντρα που γίνονται ροζ την άνοιξη. Θα είναι η πλατεία των 4 εποχών».

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια θα επιφέρουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη;

- «Με την καμία. Ή να το πω πιο απλά, όχι».

Τη συνταγή για τα ντολμαδάκια;

- «Γιαγιά Μαρίκα, θεά. Έχει αφήσει βιβλίο με συνταγές. Αυτή είναι η αγγλική έκδοση, που έχει όλη τη συνταγή για τα ντολμαδάκια. Για σοκολατάκια, στη μάνα μου!»

Πότε θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση της Πανεπιστημίου;

- «Μέχρι το Πάσχα. Έως τότε θα παραδίδεται τμηματικά. Επομένως, πολύ σύντομα θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα».

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει με την Ακαδημία Πλάτωνος;

Θέματα / Τι συμβαίνει με την Ακαδημία Πλάτωνος;

Μέσω της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψαν πέρσι, ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Πολιτισμού φιλοδοξούν να αναδείξουν μία από τις πιο σημαντικές, μα ξεχασμένες γωνιές της «πίσω αυλής» της πόλης μας. Ποιες είναι οι λεπτομέρειες του σχεδίου και ποιες οι σκέψεις και αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής;
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ