Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο Facebook Twitter
«Η βασική παράμετρος για να έχουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά είναι η αγάπη από τους γονείς. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν αναμφίβολα να προσφέρουν ένα στοργικό σπίτι στα παιδιά τους». Φωτο: ΑΠΕ
0

Οι συλλογικότητα ΛΟΑΤΚΙ+ γονέων Οικογένειες Ουράνιο Τόξο θα βρεθούν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Ιντερφοβίας και Τρανσφοβίας, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, από τις 6:00 μ.μ. ως τις 10:00 μ.μ. για να γιορτάσουν τη δύναμη της αγάπης που δημιούργησε τις οικογένειές τους σε μια διαδραστική εκδήλωση με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η ανακοίνωση της συλλογικότητας αναφέρει:

«Θα κατασκευάσουμε μαζί με όσα άτομα συμμετέχουν μια rainbow σημαία πάνω σε ξύλινη βάση με πλαστικά καπάκια από αναψυκτικά, νερό, ποτά κ.λπ. Η συμμετοχή σε αυτό το εικαστικό δρώμενο αποτελεί δήλωση από το κάθε άτομο ότι αντιλαμβάνεται την ευάλωτη θέση των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων και των οικογενειών τους και συμμαχεί μαζί τους στον αγώνα τους για μια πιο δίκαιη και βιώσιμη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Δηλώνει έτσι τον σεβασμό στη ετερότητα και ειδικότερα τη διάθεση να γίνει πολλαπλασιαστής της φωνής μας και να διεκδικήσει μαζί μας ίσα δικαιώματα για τα παιδιά μας.

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν να υφίστανται βία, αποκλεισμό και διακρίσεις σε καθημερινή βάση, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας φύλου, των (πραγματικών ή εικαζόμενων) χαρακτηριστικών φύλου που τους προσδιορίζουν. Στη χώρα μας υπάρχει μια τάση βελτίωσης της κατάστασης αλλά μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική ισότητα όπως την ορίζει η Χάρτα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουμε δρόμο. Οι ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ελλάδα εξακολουθούν να βιώνουν διακρίσεις για κάτι που τυχαία είναι. Οι ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς ακόμα περισσότερο, αφού θεωρούνται άτομα ακατάλληλα για να μεγαλώνουν παιδιά. Τα παιδιά μας πάλι βιώνουν διακρίσεις λόγω της σχέσης  με τους ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς τους.

Η άρνηση της πολιτείας να αλλάξει τη νομοθεσία στηρίζεται κυρίως στο επιχείρημα ότι η "κοινωνία δεν είναι έτοιμη". Η μη αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτοτήτων από ένα κομμάτι της κοινωνίας συνδέεται άμεσα σε στερεότυπα και προκαταλήψεις που στηρίζονται σε μύθους. Είναι σημαντικό να αποδομηθούν αυτοί οι μύθοι προκειμένου να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Η "ανέτοιμη" κοινωνία βροντοφωνάζει: "Δεν υπάρχουν πολλές οικογένειες με ΛΟΑΤΚΙ + γονείς ή είναι ελάχιστες - Οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι δεν είναι κατάλληλοι να γίνουν γονείς - Τα παιδιά των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων θα γίνουν και τα ίδια ΛΟΑΤΚΙ+ - Τα παιδιά που μεγαλώνουν με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς θα αναπτύξουν ψυχολογικά ή αναπτυξιακά προβλήματα - Τα παιδιά με ΛΟΑΤΚΙ+ γονείς θα υποστούν bullying στο σχολείο». Όσα άτομα έχετε ήδη γνωρίσει ένα ομόφυλο ζευγάρι με παιδιά έχετε καταλάβει ότι αυτές οι φράσεις ανήκουν στην σφαίρα της μυθοπλασίας.

Εμείς και οι σύμμαχοί μας απαντάμε: Η βασική παράμετρος για να έχουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα παιδιά είναι η αγάπη από τους γονείς. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν αναμφίβολα να προσφέρουν ένα στοργικό σπίτι στα παιδιά τους. Η αποτελεσματική ανατροφή των παιδιών δεν σχετίζεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή τα χαρακτηριστικά φύλου του γονέα αλλά με την επιθυμία και τη δέσμευσή του στον γονεϊκό του ρόλο. Οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι δεν έγιναν "τυχαία" γονείς. Δεν τους "έτυχε", τους "πέτυχε" μετά από πολύ εσωτερική αναζήτηση με οικονομικό και σωματικό κόστος και είναι δεσμευμένοι συνειδητά στον γονεϊκό τους ρόλο».

.

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Living / Υπάρχει η τουριστική Πλάκα, υπάρχει και η δική μας

Για κάθε σχεδόν πόλη του κόσμου, οι τουριστικοί οδηγοί χωρίζονται σε εκείνους που συγκεντρώνουν «τα Χ καλύτερα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε» και στους «ζήστε το σαν ντόπιος». Στην περίπτωση της Αθήνας, η περιοχή της Πλάκας μπαίνει σίγουρα στους πρώτους οδηγούς. Ποιος είπε όμως ότι δεν έχει να προσφέρει και στους Αθηναίους;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ