Ένα χάμστερ επέστρεψε με επιτυχία στη Γη αφού... εκτοξεύτηκε στη στρατόσφαιρα με ένα ιπτάμενο μπαλόνι

Ένα χάμστερ επέστρεψε με επιτυχία στη Γη αφού... εκτοξεύτηκε στη στρατόσφαιρα με ένα ιπτάμενο μπαλόνι. Facebook Twitter
0

Ένα χάμστερ που ταξίδεψε στην στρατόσφαιρα με ένα ιπτάμενο μπαλόνι, επέστρεψε στη γη σώο και αβλαβές, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικά ταξίδια... στο διάστημα!

Αυτό το παράδοξο ταξίδι αποτελεί πείραμα της εταιρείας Iwatani Giken, μιας ιαπωνικής εταιρείας που επιχειρεί ταξίδια στην στρατόσφαιρα. 

Σύμφωνα με την Iwatani Giken, το χάμστερ τοποθετήθηκε σε μια καμπίνα ύψους 60 εκατοστών και διαμέτρου 50 εκατοστών, με την ίδια ατμοσφαιρική πίεση και θερμοκρασία που απολαμβάνει και στην επιφάνεια της γης. 

Το χαμστεράκι έφτασε σε μέγιστο ύψος 14 μιλίων (23 χλμ) πριν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Είναι καλά στην υγεία του αφού ανασύρθηκε με ασφάλεια από τη θάλασσα, στα ανοιχτά του νησιού Miyako της Ιαπωνίας. 

Το αερόστατο εκτοξεύτηκε από τη Miyakojima, μια πόλη του νομού Οκινάουα. Μια κάμερα που είχε τοποθετηθεί μέσα στην καμπίνα έδειχνε το ζώο να χουχουλιάζει άνετα κατά τη σταδιακή ανάβαση.  

Ένα χάμστερ επέστρεψε με επιτυχία στη Γη αφού... εκτοξεύτηκε στη στρατόσφαιρα με ένα ιπτάμενο μπαλόνι. Facebook Twitter

Η Iwatani Giken ελπίζει να κάνει τα διαστημικά ταξίδια προσβάσιμα στο μαζικό κοινό και το πείραμα σχεδιάστηκε για ακριβώς αυτόν τον σκοπό: για να καλλιεργήσει την εμπιστοσύνη των εν δυνάμει πελατών. 

Παράλληλα, σχεδιάζονται περαιτέρω δοκιμαστικές πτήσεις σε υψόμετρο 15 μιλίων (25 χλμ), ύψος στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να δουν την καμπυλότητα της Γης. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ