Τι οδηγεί κάποιους ανθρώπους να αρνούνται την ύπαρξη του ΗΙV (και να πεθαίνουν, τελικά, απ' αυτό);
"...το περιοδικό Continuum, το οποίο εξέδιδαν αντιφρονούντες φορείς που αρνούνταν την ύπαρξή του HIV,έκλεισε όταν όλοι οι εκδότες του πέθαναν από αιτίες που σχετίζονται με το AIDS"

 

"Οι κοινωνικοί επιστήμονες βρίσκουν τυπικά χαρακτηριστικά θρησκειών σε πολλές από τις λειτουργίες που ακολουθούν οι αρνητές" γράφει η Θετική Φωνή. "Ειδικά, διατηρούν μια έντονη κοσμοθεωρία του στυλ «εμείς-εναντίον-αυτών». Όσοι ανήκουν στην ομάδα των αρνητών αισθάνονται ανώτεροι και διωκόμενοι διότι γνωρίζουν απόρρητα μυστικά και κρυμμένες αλήθειες. Πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, η φαρμακευτική βιομηχανία, οι ερευνητές, οι κλινικοί γιατροί, τα Ηνωμένα Έθνη, οι ακτιβιστές, τα ιδρύματα και οι οργανώσεις για το HIV, είναι όλοι ενωμένοι σε μια ανώτερα κατευθυνόμενη παγκόσμια διαπλοκή, την οποία ο αρνητής Clark Baker [πρώην τροχονόμος], αποκαλεί «τη σημαντικότερη εγκληματική συνωμοσία που έχω φανταστεί ποτέ», με σκοπό να εξοντώσει όλους τους υγιείς ανθρώπους με τοξικά φάρμακα, για το κέρδος."

  

Πριν από 2.5 χρόνια, όταν πέθανε η καλή δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου -η διασημότερη Ελληνίδα αρνήτρια του HIV- είχα γράψει:

 

"Βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς επειδή "νίκησε" το Aids, έγραψε βιβλία που ξεσκέπαζε την "απάτη" της ασθένειας. Δυστυχώς, δεν είχε δίκιο. Παρ' ό,τι βασίζεται σε πειστικές, μισές αλήθειες, η άρνηση του Aids σκοτώνει πλέον περισσότερο απ' το Aids. Ειδικά σήμερα που είναι σχεδόν "σπάνιο" πλέον να πεθάνεις απ' το Aids αν παίρνεις τα φάρμακά σου. Κακώς κατά τη γνώμη μου τα ΜΜΕ μετέδωσαν χωρίς αξιολόγηση, ως "γεγονότα" τα πιστεύω της. Και πολύ κακώς της δόθηκε και βραβείο "Γυναίκα της Χρονιάς" για την ενημέρωση που προσέφερε στα θέματα του Aids. Τελικά, πέθανε χτες, από πνευμονική εμβολή και θρόμβωση του δεξιού ποδιού, συνδεδεμένα και τα δύο με το ΑIDS."

 

Κάποια χρόνια πριν απ' αυτό, όταν είχα γράψει κάτι εναντίον των αρνητών, εκείνη, που θεωρούσε τον εαυτό της νικήτρια του (ανύπαρκτου έτσι κι αλλιώς, κατά τη γνώμη της) HIV, μου είχε απαντήσει, στέλνοντάς μου ένα ντοκιμαντέρ για μια Αμερικανίδα αρνητρια του Aids.

 

 

 

Το ντοκιμαντέρ ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και σχεδόν πειστικό.

 

Θα ήταν ακόμα πιο πειστικό αν δεν ήταν γεγονός ότι η συγκεκριμένη Αμερικανίδα είχε πεθάνει λίγο καιρό μετά το ντοκιμαντέρ, όπως άλλωστε πέθαναν και τα παιδιά της (τα γεννούσε υποστηρίζοντας πως δεν θα έχουν AΙDS αφού, όπως έλεγε, κι αυτή δεν είχε...). 

 

 

Oι αρνητές του HIV ή/και του AIDS 

 

Σύμφωνα με το 'Λεξικό του Σκεπτικιστή' υπάρχουν 8 κατηγορίες αρνητών που υποστηρίζουν ένα ή παραπάνω απ' τα εξής:


1. Το AIDS δεν είναι μια σαφώς ορισμένη παθογόνος οντότητα αλλά ένα κοινωνικό-πολιτικό κατασκεύασμα (Culshaw) ή ένα ενιαίο όνομα για μια πληθώρα ασθενειών.

2. Ο HIV δεν έχει ποτέ απομονωθεί σε καθαρή μορφή, οπότε και η ύπαρξη του είναι αμφισβητήσιμη όπως επίσης και η εγκυρότητα των τεστ για τον HIV.

3. Οι αντιρετροϊκές θεραπείες δεν έχουν ελεγχθεί κάτω από σωστά ελεγχόμενες δοκιμές για την επίδειξη κλινικής βελτίωσης ή καλύτερης υγείας, πόσο μάλλον για την παράταση της ζωής.

4. Η ύπαρξη του HIV δεν έχει αποδειχτεί. Τα τεστ του HIV είναι αναξιόπιστα. Επίσης δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη σεξουαλική μετάδοση του HIV (Papadopulos-Eleopulos*).

5. Ο HIV υπάρχει αλλά είναι αβλαβής (Duesberg, μεταξύ άλλων).

6. Ο HIV δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος και δεν προκαλεί AIDS (Henry Bauer, μεταξύ άλλων).

7. Οι φαρμακευτικές εταιρίες γνωρίζουν πως τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι αναποτελεσματικά για την καταπολέμηση του AIDS αλλά αποτελεσματικά για την πρόκληση του AIDS (Rath and Farber).

8. Οι θάνατοι από το AIDS προκαλούνται από υποσιτισμό, ναρκωτικά και τα αντιρετροϊκά φάρμακα.

 

Τι οδηγεί κάποιους ανθρώπους να αρνούνται την ύπαρξη του ΗΙV (και να πεθαίνουν, τελικά, απ' αυτό);
Λόγω των πεποιθήσεων τους, οι αρνητές προτείνουν πως οι ασθενείς του AIDS πρέπει να νοσηλεύονται με βιταμίνες και βότανα, μασάζ, ομοιοπαθητική και μια ποικιλία αναπόδεικτων θεραπειών

 

Φυσικά, υπάρχουν και ιστοσελίδες που αντιμάχονται τους αρνητές του AIDS: το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών των Η.Π.Α. (National Institute of Allergies and Infectious Diseases) έχει δημοσιεύσει τα Στοιχεία για το ότι ο HIV Προκαλεί το AIDS. Τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης (Centers for Disease Control and Prevention) δημοσίευσε ένα Κατάλογο Αποδεδειγμένων Γεγονότων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια σελίδα για το HIV/AIDS. Το www.aids.org δημοσίευσε μια Απάντηση στους Αρνητές του AIDS: Είναι το AIDS πραγματικό; Το AIDSTruth.org δημοσίευσε μια σελίδα που Καταρρίπτει τους Μύθους των Αρνητών του AIDS, και το τμήμα φυσικής του Southern Methodist δημοσίευσε το "Η Άρνηση του AIDS είναι Ψευδοεπιστήμη".

  

Ελάχιστοι απ' τους Αρνητές είναι υψηλά ειδικευμένοι επιστήμονες με πτυχία από ευυπόληπτα πανεπιστήμια και δεύτερον, κανένας τους δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο στην επιδημιολογία και να έχει άμεσα ασχοληθεί με την έρευνα πάνω στον HIV και το AIDS. Οι πιο σχετικοί που μπορούμε να βρούμε να έχουνε ασχοληθεί με τον τομέα είναι ο Δρ. Culshaw ο οποίος έχει δημιουργήσει μαθηματικά μοντέλα της μόλυνσης του HIV, ο Δρ. Richards, που δούλευε για την εταιρία που παρήγαγε τα πρώτα τεστ αντισωμάτων του HIV, και τον Δρ. Rasnick που παρήγαγε αναστολείς πρωτεάσης παρόμοιους με αυτούς που χρησιμοποιούνται στη θεραπεία του AIDS. Οι αρνητές κατέληξαν στα συμπεράσματά τους κυρίως με το να συνάγουν συμπεράσματα από την προσωπική τους εμπειρία και από ανεκδοτολογικά πειστήρια, ή από δημοσιευμένα άρθρα άλλων.

 

Λόγω των πεποιθήσεων τους, οι αρνητές προτείνουν πως οι ασθενείς του AIDS πρέπει να νοσηλεύονται με βιταμίνες και βότανα, μασάζ, ομοιοπαθητική και μια ποικιλία αναπόδεικτων θεραπειών*. Τρεις από τους πιο ευθαρσείς αρνητές είναι ο Gary Null, ο David Rasnick και ο Mathias Rath οι οποίο βγάζουν μερικώς τα προς το ζην πουλώντας βιταμίνες και άλλα συμπληρώματα. Πριν από μερικά χρόνια, οι πιο σημαντικοί αρνητές ήταν ο Thabo Mbeki, πρόεδρος της νότιας Αφρικής, η Manto Tshabalala-Msimang, υπουργός υγείας της Νότιας Αφρικής και ο Anthony Brink, διευθυντής του Treatment Information Group (TIG), που ιδρύθηκε για να στηρίξει τον δικό του ισχυρισμό ότι τα αντιρετροϊκά φάρμακα είναι μια μορφή φαρμακολογικής γενοκτονίας. Ο Brink είναι αυτοδίδακτος στην φαρμακολογία. Τα τελευταία χρόνια ο Mbeki κράτησε αποστάσεις από τον Brink* .

 

Τι οδηγεί κάποιους ανθρώπους να αρνούνται την ύπαρξη του ΗΙV (και να πεθαίνουν, τελικά, απ' αυτό);
Το κόστος της πολιτικής του άρνησης στη Νότια Αφρική υπολογίζεται στην απώλεια 343.000 συνανθρώπων μας. Αριθμός που φτάνει στα επίπεδα γενοκτονίας.

 

Στο παρελθόν ο Mbeki λάμβανε κάποιες τουλάχιστον από τις συμβουλές του από το Διαδίκτυο και από μυθιστορήματα όπως Ο Επίμονος Κηπουρός (Nattrass 2007), και προσκάλεσε τους αρνητές να διοργανώσουν συνέδριο στη χώρα του*αλλά πρόσφατα το κόμμα του (African National Congress) υιοθέτησε την άποψη της επιστημονικής κοινότητας *. Ο Tshabalala-Msimang έχει κάποια εκπαίδευση στην ιατρική, στη μαιευτική και τη γυναικολογία όπως επίσης και ένα Μάστερ στη Δημόσια Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Antwerp. Κανένας από τους νοτιο-Αφρικανούς αρνητές δεν έχει υπόβαθρο στην έρευνα του AIDS ή του HIV αλλά κάποια στιγμή όλοι ήταν πεπεισμένοι πως τα αντιρετροϊκά φάρμακα ήταν σχεδιασμένα για να σκοτώνουν ανθρώπους και πρότειναν πράγματα όπως το σκόρδο ή τα παντζάρια για να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να καταπολεμηθεί το AIDS. Απ' όσο ξέρω, ο Brink συνεχίζει να υποστηρίζει αυτές τις απόψεις.

  

Στη Νότιο Αφρική σήμερα, ζούνε με τον HIV περισσότερα από πέντε εκατομμύρια άτομα ενώ πεθαίνουν γύρω στα 1000 την ημέρα λόγω του AIDS. Σ' αυτή τη χώρα έχουν πεθάνει μέχρι τώρα από την ασθένεια σχεδόν δύο εκατομμύρια. Με άλλα λόγια, το ένα τέταρτο περίπου του πληθυσμού είτε έχει AIDS είτε έχει πεθάνει από το AIDS. Οι αρνητές δεν είχαν καμία επίδραση πάνω στην επιστημονική κοινότητα αλλά αυτό που έχει συμβεί στη Νότιο Αφρική είναι απόδειξη πως έχουνε σημαντική επίδραση σε μη-επιστημονικές κοινότητες. Το κόστος της πολιτικής του Mbeki, από το 1999 έως το 2007, υπολογίζεται στην απώλεια 343.000 συνανθρώπων μας. Αριθμός που φτάνει στα επίπεδα γενοκτονίας. Μερικοί υποστηρίζουν ότι ο Mbeki θα πρέπει ίσως να δικαστεί για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. (#)

  

Πιστεύω ότι ο λόγος που οι αρνητές έχουν οποιαδήποτε αξιοπιστία είναι γιατί παρέχουν ένα ελκυστικό μήνυμα σε πολλούς ανθρώπους που διακατέχονται από φόβο και που δεν εμπιστεύονται την επιστήμη, την Μεγάλη Φαρμακευτική ή την κυβέρνηση. Το μήνυμα είναι ελκυστικό σε αυτούς που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι ο HIV συνδέεται με τον τρόπο ζωής τους ή ότι πρέπει να χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Το μήνυμα είναι ελκυστικό σε αυτούς που είναι οροθετικοί και που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι τους έχει δοθεί μια θανατική καταδίκη.

  

Οι αποδείξεις ότι ο HIV προκαλεί το AIDS είναι συντριπτικές όπως επίσης και το ότι "η ετεροφυλοφιλική συνουσία ευθύνεται πλέον για το 70-80% όλων των μεταδόσεων του ιού παγκόσμια *". Ο ισχυρισμός ότι το AIDS προκαλείται κυρίως από ναρκωτικά, δεν στηρίζεται από στοιχεία *. Ο ισχυρισμός ότι το πρόβλημα του AIDS στην Αφρική οφείλεται στη φτώχεια ή ότι δεν υπάρχει καν τέτοιο πρόβλημα στην Αφρική, είναι απλά λάθος και βασίζεται σε διαστρέβλωση και απόκρυψη γεγονότων *.

 

Eδώ υπάρχει μια μεγάλη λίστα αρνητών του HIV οι οποίοι πέθαναν, τελικά, από αιτίες σχετικές με τον ιό. 

 

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαπρεπείς επιστήμονες που κάποτε συσχετίζονταν με τους αρνητές, έχουν πλέον αλλάξει την άποψη τους και αποδέχονται πως ο HIV είναι ένας σημαντικός αιτιώδης παράγοντας για την ανάπτυξη του AIDS: ο Robert Root-Bernstein, καθηγητής επιστημών υγείας στο Michigan State University (Rethinking AIDS: The Tragic Cost of Premature Consensus 1993), ο Joseph Sonnabend, συνταξιούχος γιατρός, επιστήμονας και ερευνητής πάνω στο AIDS, και ο Walter Gilbert κάτοχος του Νόμπελ Χημείας του 1980.

 

Τι οδηγεί κάποιους ανθρώπους να αρνούνται την ύπαρξη του ΗΙV (και να πεθαίνουν, τελικά, απ' αυτό);

 

 

[+] 

Ο δρ Ρόμπερτ Γκραντ άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η Ιατρική καταπολεμά το AIDS. Ενας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του 2012, σύμφωνα με το περιοδικό «Time», είχε μιλήσει στο ΒΗΜΑ και να τι είπε σε σχετική ερώτηση:

 

 

Ποια είναι η άποψή σας για τους «αρνητές» του AIDS; 

«Υπάρχει και στην Ευρώπη αυτό το φαινόμενο;».

 

Ναι, δεν ξέρω πόσο διαδεδομένο είναι σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά σίγουρα υπάρχει. 

«Εγώ νόμιζα ότι είναι ένα φαινόμενο που συναντάμε μόνο στις ΗΠΑ. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται διάφορα πράγματα στη ζωή, πιστεύοντας ότι υπάρχει μια άλλη εξήγηση πίσω από τα γεγονότα. Με το AIDS η εξήγηση είναι μία, μοναδική, και πάρα πολύ απλή: Ο ιός ΗΙV προκαλεί το AIDS. Και είναι κακό οι άνθρωποι οι οποίοι μολύνονται από τον ιό να μην το αντιλαμβάνονται αυτό ώστε να κάνουν τη θεραπεία που πρέπει και να ζήσουν μια πλήρη ζωή ποσοτικά και σχεδόν φυσιολογική ποιοτικά. Πιστεύω ότι οι κοντινοί τους άνθρωποι, αν τους αγαπούν, θα πρέπει να επικεντρώσουν όλη τους την προσπάθεια στο να τους δώσουν να καταλάβουν την πραγματικότητα. Βέβαια, θα παρατηρήσετε ότι το να είσαι αρνητής στην περίπτωση του AIDS είναι μια πολιτική στάση. Οι άνθρωποι που αρνούνται τον ιό αρνούνται και άλλα πράγματα και βλέπουν συνωμοσίες παντού».