Το είδα στο buzz, και το βρίσκω πολύ πρωτότυπο. Στο σάιτ Επιπλα Καλογεράκης υπάρχει ένα διαφημιστικό αφιέρωμα στις Κρεβατοκάμαρές τους.

 

Μοιάζει γραμμένο από συγγραφέα Άρλεκιν, λιγωμένο απ' τον έρωτα, που μας υπόσχεται τον ουρανό με τα άστρα. Για να μας πείσει επικαλείται τον Σέξπηρ, τον Brat Pit [sic] και τον Καβάφη.

 

Οι υπερβολές του κειμένου ("δεν είναι κρεβάτι, είναι χωροχρονική καψουλα που ακυρώνει τη Μηχανή του Χρόνου"!) συναγωνίζονται σε φαντασία τις ψευδοπικάντικες, σέξι αναφορές...

 

 

Ιδού:

 

Η συλλογή από κρεβατοκάμαρες της επιπλοποιίας Καλογεράκη θα σας ενθουσιάσει για τις γραμμές και την αισθητική της. Η κάθε κρεβατοκάμαρα είναι μοναδική, διότι οι κρεβατοκάμαρες είναι φτιαγμένες με μεράκι και διάθεση όχι μόνο να εντυπωσιάζουν όποιον επισκέφτεται την κρεβατοκάμαρα μας, είτε κρεβατωθείτε από κάποια γρίπη περαστική του χειμώνα, είτε κρεβατωθείτε από τον έρωτα που σφαδάζει την καρδιά σας είτε κρεβατωθείτε λόγω της συζυγικής παστάδας είτε κρεβατωθείτε στην παράνομη μυστική σχέση σας είτε κρεβατωθείτε με την δική σας Αφροδίτη, θα είστε σίγουροι και ασφαλείς ότι το κάνετε πάνω σε ένα κρεβάτι που σχεδιάστηκε για να καλύπτει τις αισθητικές και πρακτικές ανάγκες σας.

 

Τα χέρια σας μπορούν να ταξιδέψουν στις γραμμές τους και να συλλογιστείτε την Ιθάκη του Καβάφη και πόσο σημαντικό είναι το ταξίδι και όχι τόσο ο προορισμός του. Να καθίστε πάνω τους και να ξαπλώστε και να ονειρευτείτε κλείνοντας τα μάτια την δική σας  Scarlet Johansson η Monica Beloucci τον δικό σας Brat Pit η τον δικό σας βάτραχο που με ένα από τα φιλιά σας έγινε το βασιλόπουλο που περιμένατε μια ζωή.  Αυτή την ονειρική σχέση θα αναπτύξετε με τα κρεβάτια της Επιπλοποιίας Καλογεράκη σαν να συμμετέχετε στο «Όνειρο Θερινής Νύχτας» του λαμπρού Ουίλιαμ  Σαίξπηρ. Θα ταξιδέψετε από το Λονδίνο και Piccadilly circus μέχρι τα εξωτικά Puckett της Ταϊλάνδης και από εκεί στις πυραμίδες της Γκίζας και τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο. Ναι, δεν είναι κρεβάτια στην τελική αυτά που διαθέτουμε, αλλά κάψουλες για χωροχρονικά ταξίδια που ακυρώνουν την Μηχανή του Χρόνου του E.G. Wells. Από την Νέα Υόρκη και το Μανχάταν μέχρι το Παρίσι και την Μονμάρτη του Tuluze Lautrec και τα κορίτσια της Bell Epoch, τα κορίτσια του Καν Καν και τα κρεβάτια τους από σίδερο, τις γνωστές Καριόλες.


Για επιμύθιο σε αυτό το ταξίδι να πούμε ότι η λέξη καριόλα σημαίνει το σιδερένιο κρεβάτι που διέθεταν την εποχή εκείνη τα καλά κακά κορίτσια, αυτά που πάνε και στον παράδεισο και την κόλαση, και που εύκολα μεταφέρονταν σε περίπτωση μετακόμισης. Μόνο που τις νύχτες της ακολασίας τους κάνανε μανιασμένο θόρυβο που έκλεινε μέσα του τους βόγγους του βωμού του ερωτικού πάθους, σκανδαλίζοντας τα ώτα των περιοίκων. Έτσι μαζί με το κρεβάτι πήρε και το όνομα του και η χρήστης . Τα δικά μας κρεβάτια σχεδιασμένα και ραφιναρισμένα μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια αποκλείεται να σας εκθέσουν με αυτό τον τρόπο… φροντίστε μόνο για την σωστή ηχομόνωση του δωματίου σας..τα κρεβάτια μας δεν κάνουν θόρυβο στην κίνηση και τον ερωτικό παλμό σας...

Μπορεί να προδοθείτε από εσάς μόνο... από εμάς; ΠΟΤΕ! ΖΑΜΕ!

 

 

------

 

Πέρα απ' την πλάκα, (έχω περιέργεια να δω πώς περιγράφουν πχ. τις ντουλάπες τους), μια κρεβατοκάμαρά τους μ' άρεσε - εκτός των άλλων για το όνομά της που μου θυμίζει αγαπημένα πρόσωπα.

 

 

Οι περιγραφές τους πάντως είναι το κάτι άλλο. Ελπίζω να γράψουν παρόμοιες και για τα σύνθετα, για τα τραπεζάκια και τις ντουλάπες που πουλάνε. Μπορεί να μην ήθελα τη ντουλάπα τους, αλλά σίγουρα θα ήθελα να διαβάσω μια συναρπαστικά υπερβολική παραλογοτεχνική παρουσίασή της...