Σήμερα ο φαν είμαι εγώ. Πολύ δύσκολο να επιλέξω μόνο 10 και σίγουρα θα αφήσω απέξω σημαντικές του επιτυχίες και εξαιρετικά τραγούδια. 

 

Όμως προσπαθώ να κάνω μια όσο γίνεται πιο σφαιρική επιλογή, ώστε κάποιος που δεν τον έχει πολυακούσει να κάνει μια πρώτη γνωριμία με διάφορες πτυχές της επιτυχημένης μουσικής του...

 

Με χρονολογική σειρά:

 

1. Club Tropicana (1983) 

 

 

Απ' τον πρώτο δίσκο των WHAM! (δηλαδή των George Michael και του Andrew Ridgeley) ένα καλοκαίρινό τραγούδι που στην πραγματικότητα σατιρίζει τη μόδα που είχε ξεκινήσει τότε στη Βρετανία με τα φτηνά πακέτα "all inclusive" διακοπών.

 

2. Wake Me Up Before You Go-Go (1984)

 Το πρώτο Νο1 των WHAM! στην Αμερική και στην Αγγλία. Χαρακτηριστικό δείγμα της ξέγνοιαστης ποπ των '80ς. Έχει ακουστεί σε δεκάδες γνωστές ταινίες, με πιο πρόσφατη την φετινή "Sausage Party".  

 

3. Careless Whisper (1984)

 

 

Το πρώτο σόλο single του, παρότι ήταν ακόμα στους WHAM! και το τραγούδι μπήκε στο δίσκο τους Make it Big. Πήγε Νο1 σε 25 χώρες, και διασκευάστηκε δεκάδες φορές. Στην Ελλάδα το διασκεύασε στα ελληνικά ο Θέμης Αδαμαντίδης (!). 

 

4. I Want Your Sex (1987)

 

 

Το πρώτο τελείως σόλο single του, με βίντεοκλίπ σούπερ προκλητικό για την εποχή του που απαγορεύτηκε στην τηλεόραση. 

 

5. Faith (1987)

 

 

To πιο πετυχημένο single στις ΗΠΑ για ολόκληρο το 1988. 

 

6. Father Figure (1988)

 

 

To έκτο του νούμερο ένα, με βίντεοκλίπ που αγαπάω πολύ γιατί πρωτοείδα στα δορυφορικά μουσικά κανάλια Super Channel και SKY, που είχαν έρθει στην Θεσσαλονίκη το '88. 

 

7. Freedom '90 (1990)

 

 

Χαράζοντας την ολόδική του πορεία, με ένα απ' τα πιο πιασάρικα τραγούδια του κι ένα βίντεοκλίπ γεμάτο μοντέλα. 

 

8. Don't Let the Sun Go Down on Me (1991)

 

 

Η λάιβ εκτέλεσή του -στην οποία ξαφνικά έβγαζε στη σκηνή τον Έλτον Τζον- είναι απ' τα πιο ωραία ντουέτα της δεκαετίας του '90. 

 

9. Somebody to Love (1992)

 

 

Στο Wembley Stadium του Λονδίνου, στη συναυλία-φόρο τιμής στον εκλιπόντα Φρέντι Μέρκιουρι, ο Τζορτζ Μάικλ εμφανίστηκε με τους εναπομείναντες QUEEN και το αποτέλεσμα της σύμπραξής τους ήταν αυτή η εκπληκτική εκτέλεση του Somebody to Love.

 

10. Jesus to a Child (1996)

 

 

Μια μπαλάντα για τον αγαπημένο του, τον Βραζιλιάνο Anselmo Feleppa που πέθανε το 1993, το τραγούδι ήταν το μόνο που κατόρθωσε να γράψει μετά από πολύ καιρό (τους στίχους τους έγραψε σε μία ώρα). Το στυλ του θυμίζει, όχι τυχαία, βραζιλιάνικη μπόσα νόβα. 

 

 

+ Για αντίο, το πιο συγκινητικό τραγούδι αποχωρισμού (το έγραψε για τη χρονιά που έχασε το σύντροφό του αλλά και τη μητέρα του).

 

Τώρα, δυστυχώς, ταιριάζει και για τον ίδιο. 

 

YOU HAVE BEEN LOVED (1997)