Αντιμέτωπος με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε παραγωγός κηπευτικών στην Ιεράπετρα, όταν πήγε να ποτίσει.

 

Όταν άνοιξε τη βάνα, μαζί με το νερό άρχισαν να βγαίνουν και ψάρια. Μάλιστα, η γάτα του άρπαξε ένα, σύμφωνα με το neakriti.gr. 

 

«Όταν άνοιξα τη βάνα, είδα ότι έτρεχε λίγο σκουρόχρωμο νερό και νόμισα ότι ήταν βουλωμένη, ίσως από φερτές ύλες. Όταν απομακρύνθηκα όμως είδα ότι η γάτα  μου είχε στο στόμα της ένα ψάρι αν και βρισκόμαστε 10 χιλιόμετρα μακρά από τη θάλασσα. Επέστρεψα στη βάνα που είχα αφήσει ανοικτή για να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας και διαπίστωσα ότι μαζί με το σκούρο  νερό έβγαζε και αρκετά ψάρια μέτριου μεγέθους. Έβαλα τα ψάρια που δεν έφαγε η γάτα στο ψυγείο και άρχισα να ψάχνω πρώτα πώς βρέθηκαν τα ψάρια μέσα στο δίκτυο της δεξαμενής άρδευσης του ΤΟΕΒ και μετά τι έχει συμβεί με το δίκτυο και δεν έχει  νερό να ποτίσω την καλλιέργεια μου» επεσήμανε ο κ. Νίκος Κακουλάκης.

 

Κρήτη: Πήγε να ποτίσει τις καλλιέργειές του και έβγαιναν ψάρια από το νερό

 

Ο διευθυντής του ΤΟΕΒ, Λευτέρης Μυλωνάκη, μιλώντας στο τοπικό μέσο, επεσήμανε πως η παροχή νερού είχε κλείσει για να επισκευαστεί μία βλάβη, αλλά «οι αγρότες συνέχισαν να ποτίζουν κηπευτικά και ελαιόδεντρα με αποτέλεσμα να αδειάσουν εντελώς οι δεξαμενές». 

 

«Από ό,τι φάνηκε κάποιος πολίτης είχε ρίξει μέσα στη δεξαμενή του Καπιστρίου ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία πολλαπλασιάστηκαν και όταν η στάθμη του νερού έφτασε στον πυθμένα της δεξαμενής, τα ψάρια πέρασαν μέσα στο δίκτυο διανομής και έφτασαν μέχρι τα θερμοκήπια των παραγωγών που βρίσκονται κοντά στο Καπίστρι και στο Κεντρί. Πάντως, τέτοια ψάρια χρησιμοποιούμε ευρέως σε δεξαμενές νερού, γιατί μας τις καθαρίζουν από τα βούρκα» εξήγησε ο ίδιος.