ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.10.2021 | 13:32

Η αποτυχία είναι η μεγαλύτερη επιτυχία

Εγώ, μια άριστη μαθήτρια που δεν έγραψα τόσο καλά στις Πανελλαδικές και δεν μπήκα στη Νομική, εκεί που με πρόοριζαν όλοι και την οποία βασικά δεν την ήθελα, απλά με γονείς νομικούς μου το είχαν εντρυφήσει οι γύρω μου…Το ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι πήγε στραβά, δε μου ξαναμίλησαν από τότε, οι συμμαθήτριες μου χλεύαζαν και νόμιζαν ότι ζήλευα που δεν κατάφερα να φτάσω - για εκείνους ψηλά -, ενώ εκείνες μπήκαν σε πιο υψηλόβαθμες σχολές από εμένα. Που λέτε, εγώ πέρασα στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, αποφοίτησα με 8.8 και πήρα πλήρη υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (από όπου σας γράφω τώρα) και ξαφνικά τώρα όλοι θυμήθηκαν να με συγχαρούν. Εμένα που δε με πίστεψε κανένας μετά από αυτήν την «αποτυχία» των Πανελλαδικών και είχα μόνο τους γονείς μου στήριγμα. Μην ακούτε κανέναν, είτε αποτυγχάνετε στις εξετάσεις, είτε όχι. Ο καθένας προορίζεται για κάθε τι ξεχωριστό. Από μία κοπέλα που προσπάθησαν να την ταπεινώσουν όταν «απέτυχε» (που αυτό τελικά ήταν η μεγαλύτερη μου επιτυχία) στις Πανελλαδικές και δεν την στήριξε κανένας. Και τώρα είμαι υπότροφος σ’ ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ (28) ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ (23)
3
 
 
 
 
σχόλια

Αφού δεν την ήθελες η συζήτηση τελειώνει εκεί. Πίσω από την εξομολόγησή σου όμως κρύβονται εκτεταμένες παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, όπου η επιτυχία και η αποτυχία μετράται σε μόρια Πανελληνίων και οι σπουδές στη νομική αποτελούν αυτοσκοπό για μεγάλο ποσοστό των μαθητών θεωρητικής κατεύθυνσης, σε ένα φαύλο κύκλο όπου τα διάφορα κοινωνικά συμπλέγματα του Έλληνα τροφοδοτούν τη ζήτηση για νομικές σπουδές και μεταξύ αυτών, η ελληνική δικομανία, τροφοδοτεί και τη ζήτηση για νομικούς. Συμβουλευτικά λοιπόν, έχω να πω για τους νέους γονείς, πως καλό θα ήταν να αποτινάξουν τα δεσμά του παρελθόντος και να σέβονται τις επιθυμίες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των παιδιών τους, ώστε έτσι αυτά να τα καλλιεργούν απρόσκοπτα προκειμένου να φτάσουν στο μέγιστο δυνητικά των δυνατοτήτων τους.
Στην περίπτωσή σου τώρα, φαίνεται πως έχεις αντιληφθεί τη φαυλότητα του μέχρι πρότινος εκπαιδευτικού σου περιβάλλοντος. Μην αναλώνεσαι σκεπτόμενη όσους σε αμφισβήτησαν στο παρελθόν και δηλητηριάζεις την ψυχή σου, αλλά πορεύσου με αυτούς που πιστεύουν σε σένα και σέβονται την αυτοδιάθεσή σου. Καλή τύχη στην Οξφόρδη και φρόντισε να αδράξεις αυτή την ευκαιρία όχι μόνο για την ακαδημαϊκή σου ανέλιξη αλλά και για την περεταίρω καλλιέργειά σου ως άνθρωπος. Εύχομαι τα καλύτερα και, όπως φαίνεται από την εξομολόγηση, μπορείς να τα καταφέρεις!

Συγχαρητήρια από εμένα και πάντα να έχεις επιτυχίες! Σαν άριστη μαθήτρια ίσως και να μπορούσες να περάσεις Νομική όμως δεν το γουστάρες. Και όταν μια σχολή αρέσει στους άλλους και όχι σε εμάς προφανώς και θα 'αποτυχουμε'. Τι σημαίνει αποτυχία και επιτυχία όμως; ;
Χαίρομαι για την εξέλιξή σου και να συνεχίσεις, τώρα έσκασαν όλοι και καλά να πάθουν! Να μην το βάζεις ποτέ κάτω.
Να ξέρεις ότι αποτυχία θα ήταν να περάσεις στη Νομική που δε σου άρεσε ποτέ μόνο για το χατίρι των γονιών σου ή των καθηγητών που δεν ενδιαφέρθηκαν. Θα έκανες έναν ατελείωτο αγώνα τη στιγμή που οι δικηγόροι πεινάνε στην Ελλάδα (όχι όλοι αλλά οι νεότεροι ναι). Θα ήσουν δυστυχισμένη με κάτι που δε σου αρέσει.
Επιτυχία είναι να κάνεις κάτι που σε γεμίζει και ταυτόχρονα σου αποφέρει και χρήματα!και εις ανώτερα κούκλα μου!είμαστε υπερήφανοι και εμείς για εσένα!