ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.3.2013 | 16:12

Χωρίσαμε λόγω κρίσης

Σε μια εβδομάδα θα κλείναμε 2 χρόνια μαζί. Ένα χρόνο μέναμε μαζί κιόλας. Ήμασταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, υπήρχε συνεννόηση και γενικά, αγαπάμε ο ένας τον άλλο. Εγώ είμαι φοιτήτρια σε νησί. Εκείνος είναι από Αθήνα αλλά σπούδαζε εδώ. Όταν τελείωσε τις σπουδές του ήρθε η ώρα να πάει στρατό. Με είχε προειδοποιήσει βέβαια, αλλά σήμερα με πήρε τηλέφωνο και μου ανακοίνωσε ότι τώρα που θα κλείσει τα 24 ένα μικρό επίδομα που έπαιρνε επειδή δεν έχει πατέρα πάει. Θα παίρνει 250 ευρώ το μήνα η μάνα του ως σύνταξη χηρείας μέχρι να πάρει κανονική σύνταξη σε 5 χρόνια. Θα του στέλνει 30 ευρώ το μήνα μόνο για τσιγάρα. Αυτό προφανώς σημαίνει ότι ούτε θα ξαναγυρίσει πίσω στο νησί για να βρει δουλειά αλλά ούτε θα έρχεται καν εδώ στις άδειες του. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για εισιτήρια. Επίσης θα είναι τρομερά δύσκολο να βρει δουλειά εδώ που είμαι εγώ, αν και αυτό ήθελε να κάνει. Στην Αθήνα έχει περισσότερες πιθανότητες. Του είπα ότι θα τον περιμένω και μου είπε ότι είναι άδικο για εμένα. Δυστυχώς ούτε εγώ έχω πολλά χρήματα ώστε να βοηθήσω την κατάσταση. Δεν ξέρω, απλά ήθελα να το γράψω. Εγώ έκλαψα για 5 λεπτά και τώρα αισθάνομαι πολύ περίεργα. Είμαι τρομερά ήρεμη αλλά αισθάνομαι ζαλισμένη και μπερδεμένη. Πιστεύω πως είναι άδικο να χωρίσουμε γι'αυτό το λόγο.
1
 
 
 
 
σχόλια
Κοπελιά εγώ θα σου δώσω μια συμβουλή και σκέψου τη πολύ σοβαρά. Κανένας μα κανένας δεν πρόκειται να σου βρει τη λύση γιατί πολύ απλά κανένας δεν ξέρει ποιά είσαι, ποιός είναι ο χαρακτήρας του αγοριού σου και ποιά η σχέση που έχετε ο ένας με τον άλλο. Θα ακούσεις 1000 διαφορετικές απόψεις επειδή ο καθένας θα προσπαθήσει να βάλει τον εαυτό του στη θέση σας. Κράτα αυτό.Έπιπλέον, να μην αφήνεις τρίτους να μπαίνουν ανάμεσά σας με τις συμβουλές τους για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Οι τρίτοι συνήθως χειρότερα τα κάνουν τα πράγματα! (κατά το πλείστον).Εντέλει, είναι πάρα πολύ σημαντικό να να μάθεις να μπορείς η ίδια να αντιλαμβάνεσαι και να μεταφράζεις τα σημάδια και να παίρνεις η ίδια τις αποφάσεις σου. Αν κάνεις κάποιο λάθος που στο πρότεινε τρίτος και σου καταστρέψει τη σχέση θα το μετανιώνεις για πάντα και δεν θα έχεις μερίδιο και ευθύνη της πράξης αυτής (αυτό είναι και το χειρότερο προς τον εαυτό σου). Αν όμως πάρεις η ίδια μια απόφαση που πηγάζει μόνο από εσένα τότε πάντα κρίνοντας το αποτέλεσμα της απόφασής σου, θα γίνεσαι όλο και καλύτερη και το πιο σημαντικό θα εκτιμήσεις τον εαυτό σου για την απόφαση αυτή (είτε λανθασμένη είναι είτε όχι θα επρόκειται για δική σου απόφαση). Αν κάνεις λάθος, θα μάθεις από το λάθος σου. Αν το λάθος είναι αναστρέψιμο τότε υπάρχει και η ειλικρινής συγνώμη. Σας εύχομαι όλα να πάνε καλά!