ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.6.2013 | 15:02

Format ΚΑΙ ΠΑΛΙ στη ζωή μου

Και εκεί που έχεις συνηθίσει με φίλους, παρέες, οικογένεια κτλ ξαφνικά...τσουπ! Περνάς φοιτητής σε μια άλλη πόλη στην άλλη άκρη της Ελλάδος...αναγκάζεσαι να αλλάξεις ολόκληρο τον τρόπο ζωής σου, τα άτομα που τόσο αγαπούσες και ήθελες στην καθημερινότητά σου βρίσκονται πλέον μόνο πίσω από την οθόνη του υπολογιστή σου μιας και (τουλάχιστον στην αρχή) το Skype είναι μονίμως ανοιχτό για να μιλάς μαζί τους. Περνάει καιρός, συνηθίζεις στη νέα σου ζωή, κάνεις νέους φίλους που για 'σένα πλέον είναι η οικογένεια σου, αγαπάς, γελάς, νιώθεις μια άλφα ανεξαρτησία (παρόλο που σε συντηρούν οι γονείς, κακά τα ψέματα) και συνηθίζεις στην ιδέα να μένεις μόνος σου σε ένα δικό σου σπίτι..Έρχεται η μέρα που παίρνεις πτυχίο..Και είναι σα να σου λένε ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ; ΑΚΥΡΟ ΜΩΡΕ...ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ! Ξαναγυρνάς στην πόλη σου, είσαι μακρυά από όλους τους φίλους σου ΞΑΝΑ, οι παλιοί φίλοι δεν έχουν πάρει πτυχίο ακόμα ή απλά βρήκαν δουλειά στην πόλη που σπούδαζαν και έμειναν εκεί..Έτσι καταλήγεις μόνος σου, χωρίς φίλους σε ένα σπίτι όπου οι γονείς σε κάνουν να νιώθεις βάρος γιατί ενώ ψάχνεις δουλειά δε βρίσκεις τίποτα..Έχουν κουραστεί κι αυτοί μωρέ...Κουράστηκα κι εγώ να σας πω την αλήθεια. Αν έβρισκα δουλειά εκεί που σπούδαζα δε θα έφευγα ποτέ! Με την πρώτη ευκαιρία θα χαθώ από όλους κι από όλα..Και τι ζήτησα ρε γονείς; Ούτε άλλα λεφτά θέλω ούτε τίποτα...Λίγη αγάπη και ψυχολογική στήριξη γιατί τα 'χω παίξει. Μόνο αυτό...Κανείς δε με ρώτησε πως είμαι, πως νιώθω που είμαι άνεργη, χωρίς φίλους και χωρίς κάποιο άνθρωπο να μιλήσω..Κατέληξα να γράφω εδώ...Ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου όμως! Ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερα προβλήματα, όμως η αδιαφορία των γονιών τσούζει...γιατί πάντα πίστευες ότι έστω αυτοί θα είναι δίπλα σου σε ότι κι αν συμβεί...Τώρα δεν έχω κανένα.
ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ (2) ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ (2)
2
 
 
 
 
σχόλια
Ένας καυγάς δεν είναι και η καλύτερη βάση για μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να βγάλει κάπου. Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι γονείς, έχουν μία άποψη για κάθε θέμα και θεωρούν ότι αυτή η άποψη είναι και η σωστή. Δε μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σ' ένα ζήτημα. Είναι η κοσμοθεωρία τους, η οποία πιθανότατα και δεν πρόκειται ν' αλλάξει. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να βάλεις κάποια όρια και να αντιστρέψεις κάπως αυτήν την παρεμβατικότητα τους, ειδικά τώρα που είσαι άνεργη και δεν είναι εύκολο να ανεξαρτητοποιηθείς, σε οικονομικό τουλάχιστον επίπεδο.Δε θα σου χρυσώσω το χάπι, έχεις δύσκολο δρόμο να κάνεις, αλλά να τον κάνεις. Στο τέλος θα είναι καλύτερα. Για όλους σας. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ να κόψεις την καλημέρα στους δικούς σου, απλά να διεκδικήσεις το βαθμό ελευθερίας που σου πρέπει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ