ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.5.2021 | 11:28

Άλλη μία απόπειρα

Γνωριμίας πήγε περίπατο..Άλλη μία φορά να ακούω το περιβόητο "είσαι σπάνιο παιδί , είσαι πολύ καλό παιδί , σε εκτιμώ , σε ευχαριστώ για την κατανόηση" και και και.. Να προχωρήσω προσπαθω να ξεφύγω από από το παρελθόν και από όσα με πληγώνουν.. Τ-Ε-Λ-Ο-Σ ! Το καλό παιδί που καταλαβαινε που ένιωθε που ήταν εκεί για όλες και για όλους ΘΑ ΠΕΘΆΝΕΙ ! Πρέπει να πεθάνει πρέπει να το βγάλω από μέσα μου. Δεν γίνεται άλλο να είμαι εγώ χάλια και κάθε προσπάθεια να είναι στον πάτο. Όλες "λένε" πώς αναζητούν κατανόηση , έναν άνθρωπο να εκεί για αυτές , να τις προσέχει και πάει λέγοντας.. Τίποτα δεν ισχύει αν δεν της τρελάνεις το μυαλό. Όλα εκεί είναι. Τα ακούω παπατζες όλα αυτά. Τέρμα τα "ναι" , τέρμα η "κατανόηση" , τέρμα όλα. Κωλοπαιδο και πάλι κωλοπαιδο και ας μην ήμουν ποτέ έτσι στην ζωή μου. Πρέπει να γίνω διότι ο "καλός" δεν πάει μπροστά ούτε ερωτικά ούτε επαγγελματικά !
61
 
 
 
 
σχόλια

Αγαπητέ Εξ !

Οι γυναίκες εκτιμούνε την ευγένεια, τους καλούς τρόπους και την γενικώς καλή συμπεριφορά σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι από τα πιο ελκυστικά που μπορεί να έχει ένας άντρας.
Αυτό που πολλές φορές τις απωθεί είναι η υπερβολή στα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Το “καλό παιδί” είναι εκείνος ο άντρας που τους κάνει πάντα όλα τα χατίρια. Που λέει “ναι” σε όλα, που δεν αντιστέκεται, που δεν “πατάει πόδι” όταν χρειάζεται. Είναι εκείνος ο άντρας που ξέρει ότι θα είσαι εκεί για αυτή ό,τι κι αν της κάνεις, ό,τι κι αν της πεις, όπως κι αν της συμπεριφερθείς.
Είναι πάντα ευγενικός, ακόμα κι όταν τα πράγματα είναι άσχημα και θα μπορούσε να αντιδράσει αρνητικά, δηλαδή να θυμώσει.
Δεν λέει ποτέ “όχι” στη γυναίκα που του αρέσει, ακόμα κι αν θυσιάσει τη δική του ευημερία και ζωή.
Θα τρέξει ό,τι κι αν γίνει και τελικά, γίνεται χαλί να τον πατήσεις.
Ξέρω τι θα σκεφτείς τώρα: “Γιατί όλα αυτά να είναι αρνητικά;”
Δεν είναι αρνητικά απαραίτητα. Αρκεί να γίνονται με μέτρο. Η υπερβολή είναι που προκαλεί στο καλό παιδί να φαίνεται μη ελκυστικό.
Ότι είναι, δηλαδή, υπερβολικά καλός, υπερβολικά ευγενικός.Οι γυναίκες θέλουν να έχουν δίπλα τους κάποιον που παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες και που έχει την ικανότητα, εξαιτίας της αποφασιστικότητάς του, να τους παρέχει προστασία εάν χρειαστεί.Η αυτοπεποίθηση προέρχεται από την ικανότητά σου και την πίστη σου ότι μπορείς να διαχειριστείς απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή σου.Ενώ οι γυναίκες θέλουνε να τις διεκδικείτε, δεν τους αρέσει να τις παρακαλάτε με τη συμπεριφορά σας για να είναι μαζί σας. Όπως αντίστοιχα, δεν αρέσει και στους άντρες να είναι με μια γυναίκα που δεν ξέρει τι αξίζει και τους παρακαλάει να της δώσουν προσοχή.Το “καλό παιδί” συνήθως, λόγω ανασφάλειας, θέλει να νιώσει ότι τον αποδέχονται. Και γι’ αυτό γίνεται και τόσο καλός, για να κερδίσει την αποδοχή των γύρω του.Σε κάθε περίπτωση, το να είσαι “καλό παιδί” δεν είναι κάτι κακό. Λόγω κοινωνικών προτύπων, πολλές φορές προβάλεται η υπερβολική ευγένεια και το να κάνει ένας άντρας όλα τα χατίρια στη γυναίκα προβάλλονται ως θετικά χαρακτηριστικά.
Και είναι. Αρκεί να γίνεται με μέτρο.Το φλερτ θέλει και λίγο ένταση, θέλει λίγο πρόκληση και φυσικά πείραγμα και χιούμορ. Αυτά το κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρον.
Και συνήθως, το κάνουν και πιο πετυχημένο.

Ουδόλως φίλε Τοm..
Εξηγώ στον εξ , τι σημαίνει το "καλό παιδί" , στον ερωτικό τομέα και γιατί δυστυχώς οι γυναίκες , τα απορρίπτουν... Είναι κάτι γενικό /περιληπτικό.. Ας το διαβάσει λοιπόν και ίσως καταλάβει αυτός και ο οποιοσδήποτε τι κάνει λάθος..

Λάθος. Αρκετές γυναίκες λένε ότι τα "καλά παιδιά" πολλές φορές προκύπτουν θαυμάσιοι εραστές. Αλλά ζωή δεν είναι μόνο το καλό κρεβάτι, για αυτό πέφτουν στην κατηγορία "για σεξ ναι αλλά μέχρι εκεί". Προσωπικά είμαι της άποψης πως όταν δεν σου κάνει ένας άνθρωπος δεν προχωράς. Ειδικά όταν βλέπεις ότι έχει απελπιστεί να είναι μόνος του. Αλλά δυστυχώς συμβαίνει και δεν το κάνουν μόνο άντρες, το να κρατάνε μια γυναίκα "μόνο για σεξ".. Ασχέτως τι λέγεται και τι ακούγεται.Υποψιάζομαι ότι αρκετά "καλά παιδιά" ρίχνουν όλο το βάρος στο σεξ προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν μια γυναίκα στη ζωή τους.

pippi και εγώ συμφωνώ σε αυτό αλλά πολλοί δεν το πιστεύουν
και το καλό κρεβάτι κρατάει μια σχέση ζωντανή

γιατί να μην ρίξουν το βάρος στο σεξ? ότι ευχαριστεί τον καθένα

Θα ήθελα να θέσω και μια άλλη παράμετρο. Αν τύχει και κάνεις σχέση με κάποιον που αυτό αποκαλείται "καλό παιδί" είναι δεδομένο ότι θα περάσεις άσχημα και θα φας στην μάπα όλα τα κομπλεξ και την ζήλια του κοσμου που απορρέουν από αυτή τη δήθεν εικόνα καλού παιδιού που έχουν για τον εαυτό τους. Δεν είναι καλά παιδιά απλά είναι άτομα χωρίς κάποιο "χρώμα" στην προσωπικότητα τους κάτι που τους κάνει να περνάνε απαρατήρητοι και νομίζουν ότι με το να κάνουν τους καλούς και ότι ενδιαφέρονται θα κερδίσουν αποδοχή. Αμ δε! Συνήθως όπως έγραψε και κάποιος άλλος μπαίνουν friend zone αλλά όταν τύχει και τους κάτσει κάποια συμβαίνουν αυτά που προανέφερα. Είναι καρατσεκαρισμενο. Εξ. θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία, να δουλέψεις με τον εαυτό σου και κυρίως οπως και άλλοι σου ανέφεραν να αποκτήσεις ενδιαφέροντα., ώστε να γίνεις ένα ενδιαφέρον και όχι ένα "καλό" παιδί.

Γιατί δε μπορώ να ακούω συνέχεια 'ειμαι πολύ καλό παιδί και δε με θέλει κανείς αλλά θα γίνω παλιόπαιδο και θα δείτε εσείς.'
Δείχνει άτομο με τρομερά απωθημένα που στην πρώτη ευκαιρία που κάποια έρμη κοπελίτσα κάτσει μαζί του(προφανώς κάποια άπειρη) θα κακοπερασει μαζί του. Ο τύπος δεν ψάχνει τρόπους να βελτιωθεί και να δει τι έχει φταίξει αλλά ετοιμάζεται να εκδικηθεί τις επόμενες επειδή εφτύσθη από τις προηγούμενες. Και συμφωνώ με όσα λέει ο από πάνω.

@This is a woman's world

ο καθενας εχει την γνωμη του και μονο του

το να γινεις απο καλο παιδι σε κακο μονο και μονο για να βρεις γυναικες ειναι κουφο,να ειμαστεο εαυτος μας και αυτο θα το εκτιμησουν
το να εκδικηθει το θεωρω αρκετα βαρυ και δεν νομιζω να εχει τετοια προθεση ο εξ

Τα γνωστά:το "καλό" παιδί που καλό δέν βρίσκει,και "απειλεί" ότι θα γίνει κωλόπαιδο για να ξέρουμε να προετοιμαζόμαστε.Αγαπητέ εξομολογούμενε και όχι μόνο,γιατί είστε πολλοί,βλέπεις μόνο το αποτέλεσμα και δέν ψάχνεις την αιτία.

Πάμε άλλη μία.

"Το κακό παιδί (από αναφορά σχολιαστή εδώ μέσα από το 2013)

"Το "αλάνι", το "κακό παιδί" είστε εσείς οι γυναίκες που το έχετε δημιουργήσει. Τις περισσότερες φορές είναι κάποιος που στο παρελθόν ήταν ρομαντικός, σχεσάκιας και κάποιος που νοιάζονταν, τον οποίο τον παράτησαν γιατί ήταν "βαρετός", δεν είχε σασπένς.
Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες θέλουν παραμύθι. Θέλουν κάποιον που δήθεν δείχνει, έμπειρος, ντεμέκ περπατημένος, που δεν έχει όρια, δεν υπακούει σε κανόνες. Παριστάνει τον "παράνομο", αυτόν που δεν ακολουθεί το "σωστό". Ε αυτός ο τύπος συνήθως ελκύει τις κοπέλες που πιστεύουν ότι μαζί του θα ζήσουν κάτι πρωτογνωρο, συναρπαστικό, περιπετειώδες, κόντρα σε αυτό το προστατευτικό που είχαν ζήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, απόρροια του υπερπροστατευτικού μπαμπά.
"Κοίτα μπαμπά κάνω σεξ σε δημόσιο χώρο, "παρανομώ", είμαι ατίθασο θηλυκό, τα έχω με τον Μπάμπη τον σουγιά". Κ οι φίλες με τα ίδια μυαλά να τραγουδούν σαν χορωδία απο κάτω "ζησ'το, όσο επικίνδυνο κ αν είναι", "καλύτερα να μετανιώνεις για όσα έκανες παρά για όσα δεν έκανες", "η ζωή είναι μικρή", "μην έχεις απωθημένα" κ άλλες τέτοιες πίπες.
Άσε που είναι κ αυτή η κόντρα που έχετε μεταξύ σας οι γυναίκες. "Απ'όλες που θα μπορούσε να έχει διάλεξε εμένα" κ μετά το προσωπικό στοίχημα αλαζονικού αυνανισμού, "είναι έτσι αλλά εγώ θα τον αλλάξω, θα αλλάξει για μένα, μόνο για μένα". Που να'ξερες ότι ακόμα κ αν κατάφερνες να τον αλλάξεις στο τέλος θα τον παράταγες γιατί θα γινόταν κ αυτός βαρετός, προβλέψιμος.
Ρωτάς λες κ δε ξέρεις ποιός είναι το κακό παιδί.
κ όχι δεν είναι απαραίτητα ωραίος."
(Ανώνυμος, Εξομολογήσεις 2013)

Εξομολογούμενε, άκου αυτά που σου λένε οι κυρίες παρακάτω κι άσε τα "θα σας δείξω εγώ", που θυμίζουν τσαντισμένο στρουμφάκι και ακούγονται ακόμη πιο γελοία.
Οι γυναίκες, και δη οι Ελληνίδες που ζουν σε υπερπροστατευτική γυάλα, αναμένουν να "ζήσουν" μέσω του άντρα, να ανεβάσουν αδρεναλίνη, να βιώσουν καταστάσεις που θα κάνουν το αίμα να κοχλάσει, που θα τις εξιτάρουν σωματικά κι εγκεφαλικά. Άμα είσαι φλογερός σαν το στραγγιστό γιαούρτι και γεμάτος υποσχέσεις όσο η συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, τι περιμένεις;
Η ΜΟΝΗ σου ελπίδα τότε είναι κάποια αγριογκόμενα (sic) που κουράστηκε να καταστρέφει ΧΥ γονάδες στο διάβα της και θέλει να κουρνιάσει πριν την τσιμπήσει η τσιμπίδα του νόμου, της εμμηνόπαυσης, της εφορίας, you name it. Της παρηγοριάς δηλαδή και των χαρτομάντηλων. Αν παίξεις σωστά τα χαρτιά σου, ίσως και κάτι να καταφέρεις στο τέλος, αν έχεις το σωστό βλέμμα πονεμένου κουταβιού.

Και κάτι τελευταίο. Μην υποτιμάς το μυαλό και το λεπτό χιούμορ.
Κάποτε σε συνέντευξη για τον Κώδικα Ντα Βίντσι είπαν στον Τομ Χανκς "όμως δεν είστε αρκετά σέξυ για τον χαρακτήρα του βιβλίου" (τραγικός δημοσιογράφος). Και ο Τομ απαντά με πονηρό χαμόγελο, "α, μα το γνωρίζω, και πρέπει να παραδεχτείτε ότι υπάρχει κάτι σέξυ σε αυτό..."

αφού οι γυναίκες ποια είναι ανεξάρτητες για ποιον λόγο να ζουν μέσω του άντρα που λες? και δεν πιστεύω καμιά γυναίκα να θέλει να την δουλεύουν

εσένα caravan σου αρέσουν τα κακά παιδιά?

Η ανεξαρτησία έρχεται μέσω διαφόρων παραγόντων, που σταθμίζονται ανάλογα. Δεν είναι μόνον το εργασιακό.
Προσωπικά δεν κάνω διαχωρισμούς τέτοιας υπεραπλούστευσης.

Παραλογίζεσαι και γενικεύεις αυθαίρετα και τελικώς αυτή η γενίκευση καταντά γελοία.

ΥΓ: εγώ γιατί ρε γαμώτο διάβασα σχόλιό σου; Συνήθως σε θεωρώ όπως το κουνούπι το ενοχλητικό που όταν πλησιάζει θέλω να το διώξω με το χέρι μου βιαστικά για να μην ακούω το.... ενοχλητικό βουητό του. Απαπα πολύ ειλικρινής έγινα και τέρμα αγενής και κακιά :p

Εγώ νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την καλοσύνη με τη δουλοπρεπεια!

Δηλαδή συγγνώμη, εσύ είσαι δίπλα τους όπως λες, τις στηρίζεις κλπ κλπ για να κάνετε σχέση, και αν δεν κάνετε θεωρείς ότι όλα πήγαν στον βρόντο; Με συγχωρείς αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι καλοσύνη.

Το βασικό είναι να εκπέμπεις ότι είσαι Άντρας να βγάζεις κάτι ερωτικό. Αν απλά είσαι καλό παιδί και φαίνεσαι μαμακιας βαρετός γιατί η άλλη να θέλει κάτι ερωτικό. Δεν σημαίνει ότι ο άντρας που έχει σεξαπίλ είναι αυτός που συμπεριφέρεται άσχημα. πχ έναν ανεξάρτητο άντρα που φαίνεται ότι μπορεί να αναλάβει ευθυνες και ταυτοχρόνως είναι ευγενικός όλες τον θέλουν

Άμα ψάχνεις γυναίκες που δεν ξέρουν να εκτιμούν αυτό που έχεις δεν φταις εσύ. Άλλο καλό παιδί και άλλο μαμουχαλο. Υπάρχει μια μικρή διαφορά. Τον δεύτερο δεν θέλει καμία όχι τον πρώτο.

Καλό παιδί δεν είναι αυτός που είναι εκείς για όλες και για όλους και λέει πάντα ναι. Βέβαια επίσημα στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο ακριβώς για να περιγράψουμε κάποιον που θέλει να γίνεται αποδεκτός από όλους και δεν τολμάει να πει σε κανέναν όχι. (για αυτό δεν αρέσουν τα.. καλά παιδιά).Όταν ο σκοπός σου είναι να είσαι αρεστός, τίποτα το καλό δεν μπορεί να βγει. Ποιός το σοφίστηκε ότι πρέπει να επιλέξουμε ανάμεσα στο να είμαστε κολώπαιδα ή... καλόπαιδα; Προσωπικά μπορώ άνετα να είμαι και τα δυο ανάλογα με την περίσταση και με ποιόν έχω να κάνω. Όταν σκας για αποδοχή κανένας δεν θα στη δώσει και δεν την χρειάζεσαι από όλους. Άλλωστε ακρβώς το αντίθετο συμβαίνει, όταν θα είσαι ο εαυτός σου και δεν θα φοβάσαι να λες όχι θα αρχίσουν να σε εκτιμούν και να σε υπολογίζουν. Οι γυναίκες θέλουν κατανόηση και προσοχή, αλλά θέλουν δίπλα τους και έναν άντρα με χαρακτήρα που δεν είναι "εκεί" γενικώς και αορίστως για όλη την ανθρωπότητα. Οι Σαμαρείτες και οι Τερέζες δεν είναι σέξι, να στο πω κι έτσι. Και κλασικά όταν ένας άνθρωπος περιμένει να εξαργυρώσει την "καλή" του συμπεριφορά αλλά δεν του βγαίνει, αρχίζει να λέει αυτά που λες εσύ. Εκβιαστικά δεν κερδίζει κανένας κατάλαβέ το, οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι "γίνε χαλάκι για όλους και θα σε αγαπήσουν". Μας αρέσουν άνθρωποι με προσωπικότητα που έχουν άποψη σέβονται τον εαυτό τους και δεν φοβούνται τις κόντρες. Αυτό είναι χίλια μίλια μακριά από αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις "καλό παιδί".
Συγγνώμη για τον τόνο μου γιατί καταλαβαίνω ότι έχεις αγανακτήσει, αλλά για τους λάθος λόγους και δεν έχεις εντοπίσει (ίσως δεν θέλεις να παραδεχτείς;) την αιτία που σου κάνει την ζωή δύσκολη. Η αιτία είσαι εσύ ο ίδιος και το ότι υποκρίνεσαι κάτι που δεν είσαι.. Είσαι υπολογιστικός και αυτό δεν είναι έντιμο. "Θα συμπεριφερθώ έτσι κι έτσι για να κερδίσω αυτό και το άλλο".Δεν πάει όμως έτσι όπως βλέπεις. και πάλι ψάχνεις την εύκολη λύση νοιώθοντας αδικημένος. Λες ότι ο "καλός" δεν πάει μπροστά, και πολύ σωστά το έβαλες σε εισαγωγικά. Αλήθεια, γιατί το έβαλες σε εισαγωγικά; Απάντησε σε αυτό και θα έχεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Υπάρχει αλλά ίσως βαρεθείς να μελετήσεις.

Τέλος πάντων, για νιοστή φορά, ας βάλω λίγο Καντ, για τους μελετηρούς. Το σέξυ είναι αυτό που τραμπαλίζει σοφά ανάμεσα στο ωραίο και το υψηλό. Η απόσταση επίσης μοχλεύει τον έρωτα επειδή παίζει με το δέος και την άνεση.
Αλλά ας ακούσουμε τι λέει.

"Ο Καντ εντόπισε τις ακόλουθες διαφορές του ωραίου από το υψηλό. Οι βασικές διαφορές τους είναι οι ακόλουθες:

α. Το ωραίο είναι συνυφασμένο με την έννοια του σχήματος, της μορφής. Έχει κάποιο σχήμα, γι? αυτό και προκαλεί την αίσθηση ότι έχει κάποια όρια, ότι περιορίζεται στο χώρο. Αντίθετα ένα αντικείμενο που χαρακτηρίζεται από την έννοια του υψηλού δίνει την εντύπωση του απεριόριστου, που δεν περιορίζεται σε σημείο, γι? αυτό και δεν έχει σχήμα.
β. Όποτε ερχόμαστε αντιμέτωποι με αντικείμενα που υπάγονται στην έννοια του υψηλού, μάς προκαλούνται έντονα αισθήματα που φθάνουν τα όρια του δέους και φόβου. Απεναντίας το ωραίο ασκεί στο μυαλό ανακούφιση και μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα απέναντί του: «Το υπέροχο (=υψηλό) ταράζει, το ωραίο γοητεύει. Το πρόσωπο αυτού που διαπερνιέται από το αίσθημα του υπέροχου αποπνέει την αυστηρότητα και συχνά, την έκπληξη, το ζωηρό αίσθημα του ωραίου αναγγέλλεται από το φωτεινό βλέμμα, το χαμόγελο και συχνά από τη θορυβώδη ευθυμία» (Im. Kant, Παρατηρήσεις πάνω στο αίσθημα του ωραίου και του υπέροχου).
γ. Το ωραίο δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας, ενώ το υψηλό εξαιτίας του μεγέθους του, φαίνεται ότι δεν μπορεί να περιοριστεί στη φαντασία μας και να δαμαστεί από τις δυνάμεις του μυαλού μας.
δ. Το ωραίο, καθώς υπακούει σε κανόνες δεοντολογίας, υπάγεται στην κανονικότητα της φύσης. Το υψηλό ξεφεύγει από κάθε περιοριστικό όρο και δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν υπάγεται στην κανονικότητα της φύσης."

Όπως όλοι καταλάβατε, το υψηλό μπορεί να προκληθεί με εξω-εμφανισιακούς τρόπους. Ξέρεις τι γκομενάκια τσάκιζε πχ. ο Σάρτρ;

Κάνω επίκληση στην αυθεντία! :p :D

Σοβαρά τώρα, δεν είναι πυρηνική φυσική. Αυτό που δεν μπορεί να ξεκουράσει το μάτι με την αρμονία του, δημιουργώντας την θετική προκατάληψη που δημιουργεί αυυομάτως το αίσθημα ασφάλειας της "τάξης" (κι η ομορφιά με την ετυμολογική της έννοια της ευμορφίας είναι τάξη), για να δημιουργήσει έντονο συναίσθημα -κι άρα ενδιαφέρον- οφείλει να δημιουργήσει ΔΕΟΣ (μεγαλειώδη θαυμασμό).
Το δέος είναι κοντά στο φόβο και το σεβασμό (όχι ταυτόσημα βεβαίως), και ρυθμίζεται από την απόσταση και το μέγεθος/το υψηλό.
Όσο κάτι μεγάλο και "φοβερό" είναι μακριά μας, δεν μας απασχολεί και δεν το "φοβόμαστε", θεωρούμε ότι δεν μας αφορά προσωπικά. Όσο πλησιάζει όμως, όσο πιο πιθανό δείχνει, τόσο αυξάνεται η αδρεναλίνη ως βιοχημική αντίδραση στο ερέθισμα. Όμως όταν πια εκμηδενιστεί η απόσταση, μηδενίζεται και το δέος, το υψηλό χάνει την επιρροή του, αποδεχόμαστε τον "τρόμο" πλέον με τις συνέπειές του, ό,τι βρέξει ας κατεβάσει (γίνεται δεδομένο).
Αυτή είναι η διαλεκτική της έλξης. Κι εξηγεί και την δημιουργία της και την φθίνουσα πορεία της.

Ελπίζω το είπα απλά, κατανοητά, με δικά μου λόγια.

δεν το βλεπω σαν επικληση της αυθεντιας αλλα σαν τροπος επιδειξης των γνωσεων σου! λαϊκιστί την εχεις ψωνισει

ανετα θα μπορουσε καποιος να γοητευτει απ το μυαλο σου και να μιλαει ωρες μαζι σου

Ρε συ Tom πλάκα μου κάνεις; Ξερουμε ότι ένας άνθρωπος είναι ερωτικός/ελκυστικός εκ του αποτελέσματος. Τι σοϊ σέξι είναι αν δεν αρέσει; Το αιώνιο παράπονο των "καλών παιδιών" είναι ότι δεν τα καταφέρνουν με τς γυναίκες. Άκουσες ποτέ κανέναν να λέει "είμαι το καλό παιδί που είναι αδιάκριτα για όλους εκεί και με γουστάρουν πολύ οι γυναίκες". Αν δεις κάτι τέτοιο στείλε μου Email μη τυχόν το χάσω. Γνωρίζω ζωντανά παραδείγματα και ξέρω ακιρβώς τι εννοεί ο Εξ. Κυκλοφορεί και σε θηλυκή Version. "Μου είπε δεν θέλει να συνεχίσουμε γιατί είμαι καλό κορίτσι. Πρέπει να γίνω κακιά για να αρέσω στους άντρες;".Ναι, αυτό του έφτιαξε, ότι έχει καλή καρδιά. Ως γνωστόν οι άντρες κυνηγούν τις Μέγαιρες.
Η πλάκα είναι ότι οι μεν και οι δε δεν χωνεύονται μεταξύ τους. Αν πεις σε ένα "καλό κορίτσι" κάτι για ένα "καλό παιδί" (ή ανάποδα) κάνουν μια γκριμάτσα και σου λένε πράγματα όπως: "Για τον μίστερ Φλώρο μου λες τώρα;" ή "τον βαριέμαι" ή "νερόβραστη την κόβω" κλπ.. Άντε καλέ λέω μέσα μου, τσωπάτε δεν σας πιστεύω. Καμιά φορά το λέω και απέξω μου. Να σου πω τελευταία. Μιλάω με γνωστό μου. Τι κάνεις τι κάνω κλπ.. Άσε μου λέει μπακούρι θα πεθάνω (ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ). Του λέω είδα τελευταία την τάδε, την ξέρεις. Και αυτή μια από τα ίδια, συμπαθητική κοπέλα φαίνεται (και είναι όντως). Τι λες ρε μου λέει, αυτή κοιμάται όρθια. Ενώ εσύ του λέω η χαρά της ζωής, Ε ΤΑΣΟ;; Να τώρα μιλάω μαζί σου και ξύπνησα για τα καλά.
Στράβωσε. Να στραβώσει όσο θέλει το ίδιο μου κάνει.

Ωραία θα ήταν να αφορούσαν τα πρότυπα ταινίες. Καλύτερα για κάποιους άντρες εννοώ,δεν θα είχαν να συναγωνιστιύν υπαρκτά καθημερινά πρόσωπα. Δυστυχώς όμως κυκλοφορούνε και ζούνε ανάμεσά μας τα πρότυπα. Για αυτό και λένε: "Κάποιον σαν τον τάδε". Οι οποίοι "τάδε" είναι σε σταθερές σχέσεις, παντρεμένοι ή (κάποιοι λίγοι) ανήκουν στην κατηγορία "Ελευθερία ή Θάνατος". Το οποίο επίσης κυκλοφορεί και σε θηλυκή Version.

θα το ηθελες?

εγω θεωρω τα προτυπα απο ταινιες ποιο δυσκολα απο καθημερινα προσωπα!μπορει να ισχυει και το αντιστροφο για καποια μεριδα ανθρωπων

Tom, πολύ σοβαρά, έχω παρατηρήσει και κάτι ακόμη.
Το ποιούς θεωρούν οι άντρες ελκυστικούς προς τις γυναίκες (κι ομιλώ κυρίως για την εξωτερική αύρα τους τώρα) διαφέρει αρκετά από το ποιούς βρίσκουν ελκυστικούς οι ίδιες οι γυναίκες.
Υπάρχουν άντρες που τους θεωρείτε "μια χαρά άντρες", αλλά δεν συναρπάζουν, δεν κάνουν τους σφυγμούς να ανεβαίνουν, περνάνε αδιάφοροι. Και αντίστροφα άντρες που ξετρελαίνουν τον γυναικόκοσμο (ή έστω μέρος του γυναικόκοσμου) κι αδυνατείτε να καταλάβετε "μα τι του βρίσκουν".
Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διαφοροποίηση, επειδή στις γυναίκες είναι πιο ομογενοποιημένη η αντίληψη ελκυστικότητας, δηλαδή άντρες γυναίκες λίγο πολύ συμφωνούμε ποιές είναι οι "αντικειμενικά ωραίες". (Ίσως έχουμε μάθει να βλέπουμε το φύλο μας μέσα από την αρσενική ματιά; Είναι μια παράπλευρη συζήτηση αυτή)

Εδώ μπαίνει και το ότι έχω παρατηρήσει ότι υπάρχουν gay άντρες με μεγάλο γκελ στο γυναικείο φύλο. Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο, κάτι δείχνει. Το αντίστροφο δεν συμβαίνει εξίσου. Οπότε; Λιγότερη καφρίλα; Λιγότερη τουμπανίαση; Περισσότερη προσοχή στην υγιεινή και καθαριότητα; Δεν έχω καταλήξει ως προς την αιτία. Πάντως συμβαίνει, τους βρίσκουν νόστιμους, ενίοτε τους ερωτεύονται, δυσκολεύονται κατόπιν.

Μην κοροιδεύουμε τον κόσμο. Και καθαρός όταν ήμουν και βρωμιάρης όταν ήμουν,και τζέντλεμαν όταν ήμουν και κάφρος όταν ήμουν, και τούμπανο όταν ήμουν και αδύνατος όταν ήμουν, και απολιτίκ όταν ήμουν και πολιτικοποιήμενος όταν ήμουν πάντα τα μακρύτερο έπαιρνα στις γυναίκες. Ενα πράγμα μετράει κυρίως στον άντρα το διαθέσημο προς ξόδεμα εισόδημα,τουτέστιν το lifestyle που μπορεί να διατηρήσει. Το αμάξι του,το σπίτι του, οι διακοπές του, το σκάφος του, τα μαγαζιά που συχνάζει.

ναι caravan το γνωριζω,αλλωστε για αυτο λενε τα φαινομενα απατουν,το ιδιο ισχυει και στις γυναικες

ποιος σου ειπε οτι οι ομοφυλοφιλοι δεν εχουν περασει στις γυναικες?!! εχουν και με το παραπανω

Δε σε βρίσκουν ενδιαφέρον. Πράγματα όπως η ευγένεια είναι θετικά, αρκεί να μη δείχνουν συστολή ή ενοχικότητα (εκτός αν η άλλη είναι ηλίθια ή ανώριμη, κυκλοφορούν και τέτοιες). Φυσικά, δεν αρκούν για να προκύψει έλξη.
Παίξε έξυπνα, όχι απελπισμένα. Πέρασε το μήνυμα ότι είσαι ξεχωριστός, πολυπράγμων, ότι θα νιώθουν περήφανες να είναι κοντά σου, ότι θα έχουν κάτι να κερδίσουν αν είναι μαζί σου. Μην κάνεις υπερβολές, γιατί από καλό παιδί, θα σε πούνε μαλάκα.
Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα εμφάνισης.

Πότε επιτέλους θα καταλαβουν οι άντρες πως δεν τους απορρίπτουν επειδή είναι καλά παιδια.

Δεν άρεσες στην κοπέλα και δεν στο είπε ξεκάθαρα γιατί δεν ήθελε να έρθει σε αντιπαράθεση.

Απλώς βρες μια που να της αρέσεις. Αυτά τα θα γίνω κωλόπαιδο κτλ μου ακούγονται πολύ παιδικα

Ναι αλλά εσύ όταν γνωρίσεις μια καλή κοπέλα την εκτιμας η κοιτάς μόνο αν έχει ωραίο κολο; Γιατί εγώ αυτά έχω δει από όσους γκρινιάζουν ότι τους βλέπουν σαν καλά παιδιά κλπ

Μεταξύ μας ο κώλος είναι ανώτερος, επειδή είναι αυταπόδεικτη αξία, ενώ το "καλό παιδί" έρχεται με πακετάρα αποδεικτέων θεωρημάτων, όπως βλέπουμε κι εδώ μέσα!

Ο κώλος ειναι η ουσία. Αν δε σε φτιάχνει αυτο που βλέπεις τότε ολοι καλά παιδιά ειναι. Πρέπει να ανάβουν τα αίματα αλλιώς δε γινεται χωριό.

Άλλος ένας που τα βλέπει άσπρο-μαυρο. Το δίπολο καλό-κακο παιδί είναι για αυτούς που ψάχνουν εξηγήσεις για τα αυτονόητα. Και κακός να γίνεις το πιο πιθανό θα είναι να παραμείνεις βαρετός= μετάφραση του "καλού παιδιού".
Μια παράσταση είναι κι ένας ρόλος αυτός του καλού παιδιού για να χωρέσουν στο βάθος του σκηνικού τα οποία λάθη κι αδυναμίες και να καλυφθούν.

Υπάρχουν γυναίκες που εκτιμούν τα καλά παιδιά και τα ψάχνουν κιόλας, αλλά δεν τα βρίσκουν. Μην αλλάξεις εσύ. Απλά δεν έχεις ακόμη γνωρίσει αυτή που σε ψάχνει και που θα σε εκτιμήσει γι αυτό που ακριβώς είσαι. ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.

Όταν γυναίκα απορρίπτει λέγοντας "είσαι καλό παιδί" εννοεί "είσαι φλώρος". Δεν εννοεί "είσαι ο Χριστός επί γης κι εγώ τυχερή που σε γνώρισα", που θα μπορούσε να είναι θεωρητικώς υλικό σοβαρής σχέσης.

Λέει και κάτι άλλο, εμμέσως πλην σαφώς: "δεν έχω εξήγηση γιατί δεν μεν ελκύεις σεξουαλικά, και δεν θέλω να μπω σε συζήτηση εξηγώντας σου, γιατί κατά βάθος φοβάμαι ότι θα θυμώσεις (επειδή μάλλον είσαι μαθημένος από χυλοπιτιάσματα)"

Άλλο καλός άνθρωπος, άλλο αντικούκου.