Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter
DAVID PICKERING PHOTOGRAPHY
3

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter

Πολλές από τις 52 διαγωνιζόμενες για τον φετινό τίτλο "Μις Αμερική" θέλουν να βοηθήσουν ώστε να θεραπευτούν ασθένειες, να βάλουν τέλος στο bullying, να δουν την ειρήνη να κυριαρχεί στον κόσμο ή έστω απλά και ματαιόδοξα να γίνουν διάσημες.

Όμως υπάρχει μια υποψήφια που ξεχωρίζει και αξίζει αναφοράς, ανεξαρτήτως προσόντων που σχετίζονται με το διαγωνισμό ομορφιάς.

Η Μις Missouri, Erin O'Flaherty, είναι η πρώτη ανοικτά λεσβία διαγωνιζόμενη που διεκδικεί τον τίτλο.

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter

Τον περασμένο Ιούνιο, η 23χρονη φόρεσε το στέμμα που της εξασφάλισε την συμμετοχή στη επόμενη φάση και έγινε παράλληλα η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη γυναίκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Η O'Flaherty λέει ότι πάλεψε πολύ με τη σεξουαλικότητά της καθώς μεγάλωνε και τελικά αποφάσισε να αποδεχτεί τον πραγματικό της εαυτό όταν πήγε στο κολέγιο.

Τώρα, θέλει να χρησιμοποιήσει το χρόνο της ως Μις Μιζούρι για να σπάσει τα όρια, να χρησιμεύσει ως πρότυπο και να συμβάλλει στην πρόληψη αυτοκτονιών μεταξύ των LGBT νεολαίας.

Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική Facebook Twitter

"Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι η θητεία μου ως Μις Μιζούρι-  και ελπίζω ως Μις Αμερική - δεν θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλη" αναφέρει ωστόσο απαντώντας σε όσους την κατηγορούν για ατζέντα. Η O'Flaherty ισχυρίζεται πως ο αγώνας για να ενθαρρύνει κανείς τους άλλους να αποδεχτούν τον εαυτό τους, καλύπτει πολλά ζητήματα και όλα αυτά θέλει να εκπροσωπήσει.

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού διοργάνωσης του διαγωνισμού Μις Αμερική επιβεβαίωσε ότι η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά LGBTQ υποψήφια για τον μεγάλο τίτλο και τόνισε πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει εστεμμένες και υποψήφιες που ήταν λεσβίες, άλλα δεν είχαν κάνει coming out πριν το διαγωνισμό. Ωστόσο υπήρξαν και δύο ακόμη περιπτώσεις ομοφυλόφιλων γυναικών που αν και συμμετείχαν στα τοπικά καλλιστεία των πολιτειών, δεν πήραν ποτέ τίτλο. Τόνισε επίσης πως ο οργανισμός είναι ανοιχτός και υποστηρίζει όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και πως δεν επηρεάζεται από την ιδιωτική τους ζωή.

 

 

Lgbtqi+
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η αστροφυσική με βοήθησε να αποδεχτώ τη nonbinary ταυτότητά μου –σε όλη της την πολυπλοκότητα

Lgbtqi+ / Πώς η αστροφυσική με βοήθησε να αποδεχτώ τη nonbinary ταυτότητά μου σε όλη της την πολυπλοκότητα

«Τώρα καταλαβαίνω τη δύναμη της ταυτότητας. Το να είσαι nonbinary σημαίνει ότι προκαλείς την κατάσταση των πραγμάτων καθημερινά. Σημαίνει ότι όλα μπορούν και πρέπει να αμφισβητηθούν».
THE LIFO TEAM
«Όλα τα παιδιά είναι ίσα, αλλά μερικά είναι λιγότερο ίσα από τα άλλα»

LGBTQI+ / «Όλα τα παιδιά είναι ίσα, αλλά μερικά είναι λιγότερο ίσα από τα άλλα»

Οι ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται από την πολιτεία με δύο μέτρα και δύο σταθμά - παρότι στα ανθρώπινα δικαιώματα, πόσο μάλλον σε εκείνα ενός παιδιού, δεν χωρά καμία έκπτωση.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Άλις Όστεν: Μια πρωτοπόρος, αντισυμβατική φωτογράφος - είδωλο της ΛΟΑΤΚΙ ιστορίας

Φωτογραφία / Άλις Όστεν: Μια πρωτοπόρος φωτογράφος-είδωλο της ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίας

Η φωτογράφος της Νέας Υόρκης και των ανθρώπων της, της οποίας η πραγματική ταυτότητα αποκρυπτόταν για έναν σχεδόν αιώνα, με χιούμορ και επαναστατική προσέγγιση έθεσε τα ζητήματα ταυτότητας πέρα από τις αποδεκτές συμπεριφορές της εποχής της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Lgbtqi+ / Η λεσβιακή ιστορία της Ερεσού

Μια εποχική λεσβιακή κοινότητα δημιουργείται κάθε καλοκαίρι στη Λέσβο, από γυναίκες που φθάνουν στο νησί από όλο τον κόσμο. Η κινηματογραφίστρια Τζέλη Χατζηδημητρίου καταγράφει την ιστορία της Ερεσού, έχοντας ζήσει την ακμή (και την πτώση) της από πρώτο χέρι.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Bearly Athens: Χορεύοντας για μια εβδομάδα με τις αρκούδες της Αθήνας

Lgbtqi+ / Bearly Athens: Χορεύοντας με τις αρκούδες της Αθήνας

Για πρώτη φορά οι bears της πόλης συγκεντρώθηκαν για να διοργανώσουν μια εβδομάδα με καθημερινά πάρτι προκειμένου να ενδυναμώσουν την κοινότητά τους, να καταρρίψουν στερεότυπα ομορφιάς, να βρεθούν σε ένα drag brunch, να χορέψουν πολύ με italo disco και techno, με την ντόπια queer rave σκηνή στα decks και με ονόματα που έχουν περάσει απ’ όλα τα μεγάλα φεστιβάλ, χωρίς να αποκλείουν κανέναν από την εξτραβαγκάντζα τους.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Athens Pride 2022 / Explainer: Τι σημαίνει να γεννιέσαι ίντερσεξ;

Το γράμμα «Ι» στο αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+ αντιστοιχεί σε υγιή ανθρώπινα σώματα που μέχρι σήμερα συχνά παθολογικοποιούνται και υποβάλλονται σε επεμβάσεις «κανονικοποίησης» φύλου ερήμην τους. Η Intersex Greece εξηγεί τον όρο, τις δυσκολίες και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν τα ίντερσεξ άτομα στην Ελλάδα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ