Κάτω από τον βράχο: Την Κυριακή 29 Μάϊου το Κουκάκι… αφρίζει

Μια μέρα, ένα hybrid bar και δύο tap rooms, ένα tattoo & piercing studio, ένα rock documentary, unplugged συναυλίες, πολύ κέφι και άπειρα λίτρα μπύρας και κοκτέιλ

The LiFO team, 20.5.2022 | 11:01

Την Κυριακή 29 Μάϊου, από τις 4 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ η γειτονιά του Κουκακίου… αφρίζει, με τις καλύτερες ελληνικές και ξένες μπύρες να πρωταγωνιστούν και να ανεβάζουν το κέφι στην περιοχή που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Βράχο.

 

Στο ημερήσιο φεστιβάλ «Κάτω από τον Βράχο» ενώνουν τις δυνάμεις τους τρία εμβληματικά στέκια μπύρας που έχουν δημιουργήσει ένα μεθυστικό τρίγωνο στην περιοχή του Κουκακίου, όπου επικρατούν τα αρώματα κριθαριού, λυκίσκου και μαγιάς: Strange Brew, Strakastrüka και Blame the Sun ανοίγουν κάνουλες και μπουκάλια, προσφέροντας τις καλύτερες εγχώριες μπύρες και τα κορυφαία labels εισαγωγής υπό τη συνοδεία rock’n’ roll, punk, ska, surfκαι πολλών ακόμη μελωδιών.

 

Το πάρτι «Κάτω από τον Βράχο» ξεκινάει ηλεκτρισμένα με την πρώτη αθηναϊκή προβολή του ντοκιμαντέρ «Η εποχή της άρνησης του θανάτου» των Χρήστου Δανιηλίδη και Μιχάλη Μαλανδράκη στον κινηματογράφο Μικρόκοσμος στις 4.00 μ.μ (Εισ.: €5). Το φιλμ εστιάζει στην αγγλόφωνη ροκ σκηνή της Ελλάδας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και το τέλος του ‘20, παρουσιάζοντας συνεντεύξεις με κορυφαία γκρουπ της χώρας και αναλύοντας την έκρηξη της εγχώριας stoner σκηνής μέσα από μια ενδιαφέρουσα ιστορικο-κοινωνική ματιά. Μέλη των Nightstalker, Planet of Zeus, 1000mods, Deaf Radio κ.α. εξηγούν γιατί το ροκ στην Ελλάδα αρνείται να πεθάνει…

 

Στις 6 μ.μ. από την οθόνη του Μικρόκοσμου μεταφερόμαστε στη Φαλήρου, στο taproom της Strange Brew για ένα mini bazaar βινυλίων και t-shirts, παρέα με μπάντες όπως οι Steelwitch, Blasteroid, Junkwolvz, Domination Inc., Senserase, Allochiria, τα κολλητάρια Aetherian, Their Methlab, Mammock & BUS καθώς και τα μεγαθήρια της Fuzz Ink Records: Last Rizla, Sadhus The Smoking Community, Half Gramme of Soma και πολλές ακόμα επιλογές απ’ το Metal Throne record store.

 

Τρία στενά παραπάνω, στις 7 μ.μ.,  το συγκρότημα The Sexy Christians θα δώσει ένα δωρεάν unplugged live μπροστά από την είσοδο της Strakastrüka. Το αδιαμφισβήτητο rock’n’roll ταπεραμέντο των The Sexy Christians θα απλωθεί στο πεζοδρόμιο της Δημητρακοπούλου, όπου θα ξεσηκώσουν και πάλι τα πλήθη με τον πολυσυλλεκτικό, αταξινόμητο και γκρουβαριστό ήχο τους. Μετά τους The Sexy Christians τη σκυτάλη παίρνουν οι Martzi & Rena (Jumberingas, Grey River & the Smoky Mountain).

 

Η ζωντανή μουσική συνεχίζεται (8.30 μ.μ.) στο taproom της Strange Brew με ένα ακουστικό session των θεών freak rockers Mammock!

 

Από τις 9.00 μ.μ. και μετά απόλυτοι πρωταγωνιστές στο Κουκάκι γίνονται οι μουσικές και οι μπύρες: Σε Blame the Sun, Strakastrüka και Strange Brew θα σερβίρονται ασταμάτητα craft και εμφιαλωμένοι ζύθοι-διαμάντια, με τους DJs να φτιάχνουν το κεφάτο rock’n’roll soundtrack της βραδιάς.
 

Παράλληλα, στο πλαίσιο του «Κάτω από τον Βράχο» θα τρέξουν διάφορα events: Στο Black Dog Tattoo Collective Studio θα υπάρχουν διαθέσιμα special flash tattoos & piercing σε ειδικές τιμές. Επίσης, οι ορκισμένοι ζυθόφιλοι μπορούν να επιδείξουν το ταλέντο τους στο άθλημα του… Beer pong στο πάντοτε φιλόξενο γήπεδο της Blame the Sun στις 6 μ.μ.

 

Έτοιμοι για μια μέρα γεμάτη μπύρα και rock’n’roll κάτω από τον βράχο;

 

INFO
Blame The Sun Athens Taproom, Βεΐκου 60, 2109213523
Strakastrüka, Δημητρακοπούλου 96-98, 2111163126
Strange Brew Taproom & Bottleshop, Φαλήρου 86, 2109232146
Black Dog Tattoo Collective, Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, 2114061286
Κινηματογράφος Μικρόκοσμος, Λεωφόρος Συγγρού 106, 2109230081

Οδηγός Γεύσης