Σε αυτή την ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε από τις αρχές του 2020 το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού του δήμου Ζωγράφου δεν άσκησε απλώς τα καθήκοντά του με αίσθημα ευθύνης αλλά στήριξε έμπρακτα τους καλλιτέχνες μέσα από μια διετή προσπάθεια με σκοπό να προσφέρει στους δημότες διαρκή ποιοτική ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

 

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και μεγάλη χαρά ο δήμος Ζωγράφου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ήταν από τους ελάχιστους δήμους πανελλαδικά που κατάφερε και υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία και απήχηση για 2 χρόνια, εν μέσω πανδημίας, το 1ο και το 2ο Ζωγράφου Summer Festival, όπου τηρήθηκαν επιτυχώς όλα τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που έχει ορίσει το υπουργείο Πολιτισμού. 

 

Η είσοδος ήταν ελεύθερη και οι δωρεάν κρατήσεις των θέσεων πραγματοποιήθηκαν με πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής για 1η φορά σε όλη την επικράτεια, γεγονός που βοήθησε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και να απολαύσουμε όλοι μαζί με ασφάλεια τις εκδηλώσεις.

 

Στο πλαίσιο αυτό, για 3η χρονιά, θα πραγματοποιηθεί μια δεκαπενθήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στην πόλη μας, το 3ο Ζωγράφου Summer Festival 2022, στο οποίο, όπως κάθε χρόνο, θα συμμετέχουν καλλιτέχνες και δημιουργοί με ένα crossover ρεπερτόριο με διαφορετικά και αναπάντεχα είδη με εναλλαγές και πολλές μουσικές εκπλήξεις!

 

Όπως λέει ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού: «Επιθυμία μας είναι η πόλη μας να ξεχειλίσει από ήχους, back to back δωρεάν συναυλίες για μικρούς και μεγάλους που θα σημάνουν την εκκίνηση των καλοκαιρινών lives, ενώ παράλληλα θα γεμίσουν με ήχους και εικόνες αγαπημένα και εμβληματικά κτίρια του δήμου Ζωγράφου, όπως η Βίλα Ζωγράφου και το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, χαρίζοντάς μας αξέχαστα μουσικά ταξίδια.

 

Ζωγράφου Summer Festival vol.3 – 2022
Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού

 

Παράλληλα, στόχος μας είναι αυτός ο θεσμός να αποτελέσει μια εστία πολιτισμού στην πόλη μας και επιδίωξη είναι το φεστιβάλ μας να συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον πολιτισμό και τους ανθρώπους που τον υπηρετούν. Ταυτόχρονα, ο θεσμός θέλουμε να αποτελέσει μια σύγχρονη κοινωνική διαδικασία επικοινωνίας διευρυμένη, προσαρμοσμένη και εναρμονισμένη με τις ανάγκες του πολίτη της σύγχρονης κοινωνίας μας».

 

Ο δήμος Ζωγράφου πήρε το όνομά του από την οικογένεια Ζωγράφου που έζησε στη Βίλα Ζωγράφου και έδωσε το όνομα της στην περιοχή. Η βίλα αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας, ένα πολιτιστικό σπίτι και σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων των δημοτών, που είτε έρχονται να επιμορφωθούν μέσω σεμιναρίων και διαλέξεων είτε να παρακολουθήσουν μαθήματα στο ωδείο ή θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που πραγματοποιούνται στον προαύλιο χώρο.

 

Το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Ζωγράφου, επίσης, έχει μακρά παράδοση σε θεατρικά δρώμενα και επί 34 συναπτά χρόνια οι θεατρικοί του αγώνες αποτελούν έναν κοινωνικό θεσμό και παράλληλα ένα πολιτιστικό προϊόν που «οφείλουμε να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε ως πολύτιμο δημόσιο αγαθό, καθώς είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιπέδου ανάπτυξης της κοινωνίας μας». 

 

Έντονη παρουσία στο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα έχει η περσινή επιτυχημένη ενότητα που αφορά τους νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες, στο πλαίσιο της οποίας νέα παιδιά θα μας παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε μια διήμερη καλλιτεχνική ενότητα με την ονομασία «Youth Unit».

 

Η μουσική αυλαία ανοίγει 1η Ιουλίου και κλείνει 20 Ιουλίου 2022. Σε αυτό το διάστημα ο δήμος Ζωγράφου μάς περιμένει με χαρά να συνταξιδέψουμε σε μουσικούς δρόμους σε μια μοναδική γιορτή δημιουργικότητας και έκφρασης με ταυτότητα μέσα από την ποικιλία συναισθημάτων που αποδίδει η μουσική γλώσσα για να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας.

 

Οδηγός Μουσικής