ΣΙΝΕΜΑ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝΑΣΤΕΡΙΑ

LIFO

Η Γκαρσονιέρα
The Apartment

Κωμωδία 1960 (ΑΣΠΡ.)
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Φρεντ Μακ Μάρεϊ
Ένας υπάλληλος γραφείου εξυπηρετεί τους συναδέλφους του, δίνοντάς τους το κλειδί της γκαρσονιέρας του για τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες.
LIFO

Ερωτική Επιθυμία
In the Mood for Love

Αισθηματική 2000 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Βάι
Πρωταγωνιστούν: Μάγκι Τσενγκ, Τόνι Λιούνγκ
Ο Τσάου μετακομίζει με τη σύζυγό του σε ένα καινούργιο σπίτι, όπου γνωρίζεται με τη Λι-Ζεν, την όμορφη γυναίκα της διπλανής πόρτας, σύζυγο ενός εμπορικού αντιπροσώπου, ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε επαγγελματικό ταξίδι. Η σύζυγος του Τσόου λείπει, επίσης, συχνά από το σπίτι. Κάποτε θα συνειδητοποιήσουν ότι οι σύζυγοί τους είναι εραστές και τότε θα βρεθούν στα χνάρια μιας ερωτικής επιθυμίας που κανείς τους δεν παραδέχεται πως είναι δική του.
LIFO

Ο Κήπος των Φίντσι-Κοντίνι
ll Giardino dei Finzi-Contini

Δραματική 1970 (ΕΓΧΡ.)
Σκηνοθεσία: Βιτόριο Ντε Σίκα
Πρωταγωνιστούν: Λίνο Καπολίτσιο, Ντομινίκ Σαντά, Χέλμουτ Μπέργκερ
Bρισκόμαστε στην Ιταλία του Μουσολίνι στα τέλη των ’30s. Oι Φίντσι-Κοντίνι είναι μια πλούσια εβραϊκή οικογένεια, τα παιδιά της οποίας καλούν τους φίλους τους συχνά για πάρτι και τένις στον ολάνθιστο κήπο της έπαυλής τους. Καθώς, όμως, οι διώξεις κατά των Εβραίων διογκώνονται, όλα θα αλλάξουν.
LIFO

Ο Άγνωστος του Εξπρές
Strangers on a Train

Θρίλερ 1951 (ΑΣΠΡ.)
Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Πρωταγωνιστούν: Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Ρόμπερτ Γουόκερ, Ρουθ Ρόμαν
Σε ένα τρένο, ο Γκάι, ένας τενίστας με προβληματικό γάμο, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του Μπρούνο διασκεδαστική: του προτείνει να «ανταλλάξουν» δολοφονίες, να σκοτώσει εκείνος τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον δικό του πατέρα, δίνοντας ο ένας άλλοθι στον άλλον.
ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ