Η βραβευμένη στα φεστιβάλ Καννών και Σικάγου για τις μικρού μήκους της «Έκτορας Μαλό» και το «Τέλος του πόνου» αντίστοιχα Ζακλίν Λέντζου κάνει το feature ντεμπούτο της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την προσωπική της ματιά στην αφήγηση με το Σελήνη, 66 Ερωτήσεις, ένα βραδυφλεγές δράμα λύτρωσης που φέρνει για πρώτη φορά ουσιαστικά κοντά έναν πατέρα με την κόρη του.

 

Όταν η Άρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει, με μισή καρδιά, τον ασθενή πατέρα της, θα ανακαλύψει τυχαία μυστικά που θα την οδηγήσουν στην αναδρομική θεώρηση της κακής σχέσης τους. Η αποξένωση έχει πλέον όνομα και η αποκατάσταση αποκτά σημασία.

 

Η Ζακλίν Λέντζου συλλαμβάνει την αποσπασματικότητα στις αναμνήσεις της κόρης και τη χρησιμοποιεί ως αφηγηματικό εργαλείο για να αποδώσει τον δισταγμό μεταξύ της προσωπικής εχθρότητας και της ανθρώπινης συμπόνιας. Με υποτυπώδη κίνηση μέσα στον ανήμπορο χαρακτήρα που υποδύεται, ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος είναι βράχος που παρακαλά σιωπηλά για κατανόηση και συγχώρεση, γυρίζοντας το βέλος προς τη Σοφία Κόκκαλη.

 

Στην καλύτερή της ερμηνεία, η Κόκκαλη αναζητά την αγάπη σαν το παιδί που θέλει να βάλει το χέρι του στη φωτιά, θυμωμένη και τραυματισμένη από τα θραύσματα ενός οικογενειακού εμφυλίου που φυσικά δεν προκάλεσε η ίδια, ασφυκτιώντας σε έναν «ρόλο» που δεν επιθυμεί, δίπλα σε έναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για το ελλειμματικό της συναίσθημα. Δείχνει χαρακτήρα, φωτίζοντας ένα σκληρό, στοχαστικό κινηματογραφικό ημερολόγιο που ξεφυλλίζουμε και ενίοτε είναι ερμητικά πυκνό για να καταλάβουμε όλες του τις λεπτομέρειες.