Αν έψαχνες να βρεις σχέσεις ανάμεσα σε Ιρλανδία και Λουξεμβούργο, θα εστίαζες στη συμμετοχή τους στη ζώνη του ευρώ και στην ποδοσφαιρική τους συνάντηση στο πλαίσιο των προκριματικών του φετινού Μουντιάλ, με το Λουξεμβούργο να πετυχαίνει μεγάλη νίκη απέναντι στην εθνική ομάδα της Ιρλανδίας στη μία από τις δύο αναμετρήσεις.

Ένα άλλο «γεγονός», που έφερε τα δύο κράτη κοντά, ήταν η παραγωγή αυτού εδώ του animation, του σίκουελ μιας ταινίας που είχαμε επίσης δει πριν από δύο χρόνια στις ελληνικές αίθουσες, όπου ζωάκια που ξέχασε ο Νώε, όπως οι «φρουφρούληδες» και οι «γραπίνες», βρίσκουν λαθραία τον δρόμο για την Κιβωτό.

Στη δεύτερη ταινία η Κιβωτός συνεχίζει να πλέει, μόνο που τα τρόφιμα τελειώνουν και αυτό ενδέχεται να προκαλέσει σύντομα δυσάρεστες και αναπόφευκτα αιματηρές εντάσεις μεταξύ των σαρκοφάγων και των φυτοφάγων επιβατών της. Σύντομα ο Φίνι και η Λέα, οι δύο βασικοί χαρακτήρες, θα βρεθούν κατά λάθος εκτός Κιβωτού, με τον ένα να καταλήγει σε μια αποικία φρουφρούληδων και τη δεύτερη σε ένα νησί πανέμορφο μεν, αλλά με έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Το εύρημα της ανάγνωσης της βιβλικής ιστορίας προς όφελος των ξεχασμένων και των αδυνάμων, το οποίο έδινε ένα σχετικό ενδιαφέρον στην πρώτη ταινία, εδώ πάει περίπατο, η ιδέα του παραγκωνισμού του κοινωνικού συμβολαίου όταν αρχίζει η πείνα μένει ανεκμετάλλευτη, ενώ το σκίτσο έχει τη συνήθη «υφή» playstation που συναντάς σε αντίστοιχες συμπαραγωγές κινουμένων σχεδίων.

Tα μικρότερα παιδιά ίσως ξεγελαστούν από τα παρδαλά χρώματα και τις χαριτωμένες μύτες των φρουφρούληδων, αλλά οι ενήλικοι συνοδοί τους θα εύχονται να έρθει ο μεγάλος κατακλυσμός μια ώρα αρχύτερα.