Λίγους μήνες μετά την επανασύνδεσή της, η οικογένεια του Άνταμ ζει ευτυχισμένη και εκείνος αρχίζει να συνηθίζει σιγά-σιγά τις νέες του δυνάμεις. Αλλά όταν ο Μεγαλοπατούσας αποφασίσει να φύγει για να σώσει μια κοιλάδα από τη σατανική εταιρεία πετρελαίου Χ Tract, θα εξαφανιστεί, οπότε η Σέλι, ο Άνταμ, ο Γουίλμπερ και ο Τράπερ θα αποφασίσουν να ερευνήσουν τι συνέβη. 

 

O γιος του Μεγαλοπατούσα πρέπει πια να διαχειριστεί το coming out του πατέρα του, το οποίο έχει δημιουργήσει επιπλοκές στην καθημερινότητα του. Ο μπαμπάς είναι celebrity, τα παιδιά στο σχολείο θέλουν να τον γνωρίσουν και η ζωή του είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με πριν. Ο πατέρας του αποφασίζει να αξιοποιήσει τη νεοαποκτηθείσα δημοφιλία του για το κοινό καλό και σπεύδει στο δάσος για να εκθέσει την αντιπεριβαλλοντική δράση μιας εταιρείας πετρελαίου. Όταν εξαφανίζεται, ο υιός Μεγαλοπατούσας, η μαμά του, μια αρκούδα κι ένα ρακούν σπεύδουν για να ανακαλύψουν που βρίσκεται αλλά και για να δώσουν ένα χτύπημα απέναντι στην αδίστακτη εταιρεία.

 

Sequel του Γιου του Μεγαλοπατούσα, το οποίο είχε επίσης οικολογικά μηνύματα και εξαπέλυε δριμύ κατηγορώ απέναντι στις πολυεθνικές. Το σκίτσο παραμένει φτωχό, ενώ τα ευρήματα, που θα έπρεπε να είναι το ατού μιας ανεξάρτητης ταινίας κινουμένων σχεδίων απέναντι σε πανάκριβες στουντιακές παραγωγές, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι περιστασιακοί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου ίσως κρατήσουν κάπως το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών, αλλά οι μεγάλοι θα θέλουν να φωνάξουν ποδίατρο στο μισάωρο.