Με την εξαίρεση του Spiderman: Into the Spider-verse, που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ χάρη στο ψυχεδελικό του σκίτσο και το εύρημα του πολυ-σύμπαντος, όταν αυτό αποτελούσε ακόμα εύρημα για το (κινηματογραφικό) είδος, το υπερηρωικό animation βρίσκεται ακόμα στη σκιά του live-action ομολόγου του. Η σχετική παραγωγή αποτελείται από σειρές απευθυνόμενες κυρίως στο παιδικό κοινό και από ταινίες προορισμένες για την αγορά του VOD, συνήθως μεταφορές graphic novels με συμβατικότερη αφήγηση και σκίτσο.

 

Από το παράρτημα της DC μας έρχεται ένα νέο κινούμενο σχέδιο με κεντρικό ήρωα τον Κρύπτο, τον σκύλο του Σούπερμαν. Πιστός του φίλος απ’ όταν ήταν παιδί, θα δει τη σχέση τους να δοκιμάζεται με τον ερχομό της Λόις Λέιν στη ζωή του υπερ-αφεντικού του. Όταν ένα ινδικό χοιρίδιο που εκπαιδεύτηκε από τον Λεξ Λούθορ παγιδεύει τους υπερήρωες και απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο, ο Κρύπτο θα επιχειρήσει να σώσει την κατάσταση μαζί με άλλα κατοικίδια που απέκτησαν υπερδυνάμεις.

 

Η εναλλαγή της οπτικής γωνίας της αφήγησης από τα ζώα στους ανθρώπους είναι ένα γκαγκ που δεν παύει ποτέ να προκαλεί χαμόγελα είναι από τα λιγοστά στοιχεία της ταινίας που απευθύνονται εξίσου σε ενήλικους και ανήλικους θεατές. Πρόκειται για θέαμα παιδικού προσανατολισμού, που έχει τις χαριτωμενιές του ώστε να κρατήσει τα πιτσιρίκια, μα όταν περνάει στη δράση αναπόφευκτα δοκιμάζει τις αντοχές των ενήλικων συνοδών τους. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι η ταινία που θα στρέψει τους φαν από τη live action υπερηρωική δράση στην animated, γεννώντας μια σειρά από ανάλογα εγχειρήματα.