Το ντοκιμαντέρ «Ἀδάμ, ποῦ εἶ;» γυρίστηκε στη Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους και περιγράφει την καθημερινότητα της μοναστικής ζωής , που διαφέρει σημαντικά από την πολυπλοκότητα της κοσμικής ζωής.
Ο Τζέντρι, ένας θανατηφόρος πρώην πράκτορας τη CIA βρίσκεται κυνηγημένος από την υπηρεσία και, συγκεκριμένα, από τον Λόιντ, έναν πρώην συνεργάτη του, που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα μέχρι να τον εξουδετερώσει.
Ο Κλοντ και η Μαρί σύντομα θα συμπληρώσουν 40 χρόνια γάμου. Για να γιορτάσουν την περίσταση, οι τέσσερις κόρες τους οργανώνουν ένα πάρτι έκπληξη, προσκαλώντας η κάθε μια τα πεθερικά της.
Μετά τις τρελές περιπέτειες της πρώτης ταινίας, οι κολλητοί πια φίλοι, Φίνι και Λέα, πλέουν στα ανοιχτά πάνω στην Κιβωτό του Νώε μαζί με τους γονείς τους και τα άλλα ζωάκια. Όμως, μετά από εβδομάδες, χωρίς να φαίνεται πουθενά στεριά, οι προμήθειες έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, απειλώντας την εύθραυστη ειρήνη ανάμεσα στα σαρκοφάγα και στα φυτοφάγα ζώα.
Έχοντας μετανοήσει ριζικά για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει, ένας φυλακισμένος Βάσκος αυτονομιστής ζητά να συναντηθεί με τη χήρα του Ισπανού που ο ίδιος σκότωσε πριν από έντεκα χρόνια.
O Θορ βρίσκεται σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι αναζήτησης της εσωτερικής του γαλήνης. Η εμφάνιση ενός γαλαξιακού δολοφόνου, του Γκορ, του Σφαγέα των Θεών, θα τον αναγκάσει να επιστρέψει στα υπερηρωικά του καθήκοντα.
Μια γυναίκα απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν το ενδιαφέρον της στρέφεται σε μια νέα μητέρα και την κόρη της, τις οποίες παρακολουθεί να παραθερίζουν κοντά της στην παραλία. Σύντομα καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και από τα μπερδεμένα συναισθήματα της δικής της πρώιμης μητρότητας.
Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή φέρνει τους ήρωες αντιμέτωπους με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ τους.