Συλλογικό: Δευτέρα και 13

NEWSROOM,20.1.2022

Μια ιδιαίτερη συλλογή διηγημάτων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος

 

Σε ένα στόμα φυτρώνει ένα ανθρώπινο χέρι, μια γυναίκα ψάχνει το αγέννητο παιδί της στο δάσος, δυο άγγελοι παρακολουθούν τον γάμο τους. Μια ηλικιωμένη ζητάει να πιει σαμπάνια πριν από την έξοδό της από τον μάταιο τούτο κόσμο, δυο άλλες μόνο στα όνειρά τους πια θα επιστρέψουν στη Σμύρνη. Με τι λέξεις να αποχαιρετήσεις τον έρωτα της ζωής σου; Μια δολοφονία είναι πράξη εκδίκησης ή αποκατάσταση δικαιοσύνης; Είσαι ελεύθερος όταν μπορείς να επιλέξεις τη σκλαβιά σου;

 

Το βιβλίο Δευτέρα και 13 είναι μια ξεχωριστή συλλογή διηγημάτων, αποτέλεσμα της συνεργασίας των εκδόσεων Εύμαρος με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών. Οι συγγραφείς του έργου είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης οι οποίοι παρακολούθησαν ένα πολύμηνο εργαστήρι δημιουργικής και βιωματικής γραφής με τη συγγραφέα Ειρήνη Δερμιτζάκη και συμμετέχουν στη συλλογική αυτή έκδοση με ένα διήγημά τους. Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και αποτελεί μια ιδιαίτερη αναγνωστική πρόταση που θα σε ενθουσιάσει. 

 

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι συγγραφείς: Τάκης Αλεξανδράκης, Κωνσταντίνα Γκιόκα, Γιώργος Ευφροσυνίδης, Μαρία Θωμάρεη, Σωτήρης Κορφιάτης, Μάνθα Μάκκα, Κατερίνα Μάντεση, Κωστούλα Μπαλάσκα, Ευαγγελία Μπρούστα, Γιώργος Πανόπουλος, Αναστασία Παππά, Μαρία Τζεβελέκου, Όλγα Φλώρου.

 

Η επιλογή κειμένων είναι της Ειρήνης Δερμιτζάκη. 

 

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Αλίκη Κακουλίδου

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος (www.evmarosbooks.gr)

Μια ιδιαίτερη συλλογή διηγημάτων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος

Μια ιδιαίτερη συλλογή διηγημάτων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος

Εκδόσεις: Εύμαρος