ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ντάνιελ Μέντελσον
Χαμένοι – Αναζητώντας έξι από έξι εκατομμύρια

Πατάκης
Η πολυετής αναζήτηση/έρευνα του Ντάνιελ Μέντελσον για έξι μέλη της οικογένειάς του που εκτελέστηκαν από τους ναζί στο Μπόλεχοφ της Ουκρανίας μεταξύ 1941-43. Μια συναρπαστική αφήγηση, σε νέα, συμπληρωμένη έκδοση.

Τζωρτζ Στάινερ
H ιδέα της Ευρώπης

Δώμα
Ένα από τα τελευταία κείμενα που δημοσίευσε πριν από τον θάνατο του ο Τζορτζ Στάινερ κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δώμα με τον τίτλο «Η Ιδέα της Ευρώπης». Σε αυτό ο κορυφαίος στοχαστής αναρωτιέται αν είναι ακόμα ζωντανό το όραμα της Ευρώπης και σε τι ακριβώς συνίστανται οι βασικές του αρχές.

Ζορζ Σιμενόν
Γράμμα στον δικαστή μου

Άγρα
Ο Σιμενόν ανατέμνει έναν φόνο σε ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά του που έχει τη μορφή μιας μακρόσυρτης επιστολής.

Ουίλλιαμ Φώκνερ
Κόκκινα Φύλλα

Κίχλη
Ο Ουίλλιαμ Φώκνερ διηγείται μια ιστορία εκφυλισμού στον αμερικανικό Νότο, που μοιάζει με συμπυκνωμένο έπος.

Ρενέ Ζιράρ
René Girard - Η μιμητική επιθυμία στο Υπόγειο/Διάλογος με τον Κορνήλιο Καστοριάδη

Πλήθος
Ο νέος εκδοτικός οίκος Πλήθος εγκαινιάζει το πρόγραμμά του με το βιβλίο «René Girard - Η μιμητική επιθυμία στο Υπόγειο/Διάλογος με τον Κορνήλιο Καστοριάδη», αποκαλύπτοντας τη δυναμική που έχουν οι θεωρίες του Γάλλου στοχαστή όσον αφορά τη μιμητική λειτουργία της βίας σήμερα.

Ντέιβιντ Μίτσελ
Utopia Avenue

Μεταίχμιο
Το νέο δημιούργημα του κορυφαίου Βρετανού μυθιστοριογράφου Ντέιβιντ Μίτσελ είναι φτιαγμένο από ροκ ήχους, μεγάλες προσδοκίες και απόλυτα συναισθήματα.

Όλγκα Τοκάρτσουκ
Πλάνητες

Καστανιώτης
Το περσινό Νόμπελ πήγε δικαίως στην Πολωνή Όλγκα Τοκάρτσουκ, που με τους «Πλάνητές» της αποκαλύπτει πως η λογοτεχνία μπορεί να επαναπροσδιοριστεί και ως διαρκής εξερεύνηση.

Ναόμι Κλάιν
Στις Φλόγες – Το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής

Κλειδάριθμος
Η Καναδή θεωρητικός και ακτιβίστρια επιστρέφει με νέο βιβλίο («Στις Φλόγες – Το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής», από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος), αναλύοντας τους λόγους της οικολογικής καταστροφής και προβάλλοντας ένα νέο σχέδιο αντιμετώπισής της.

Διογένης Κοπανάκης
Άρης

βακχικόν
Στην ψυχή ενός εύθραυστου ήρωα.

Ηλίας Παπαγιαννόπουλος
Τι γυρεύει ο Φρόυντ στην Ακρόπολη;

Περισπωμένη
Ερευνώντας εκ νέου το κείμενο του Φρόυντ για την επίσκεψή του στην Ακρόπολη, ο Ηλίας Παπαγιαννόπουλος επιχειρεί μια άκρως πρωτότυπη θεωρητική περιήγηση και μια νέα «ψυχαναλυτική αρχαιολογία».