Το σπίτι του Γιάννη Τσαρούχη ανοίγει ξανά

Το εργαστήριο του καλλιτέχνη ανακατασκευάζεται και ανοίγει για το κοινό

The LiFO team, 23.3.2018 | 16:28

Το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη ανακατασκευάζει το εργαστήριο του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη και ανοίγει το σπίτι του για το κοινό από τις 31 Μαρτίου.

 

Το 1965 ο Γιάννης Τσαρούχης έχτισε το σπίτι και εργαστήριο του, στην οδό Πλουτάρχου 28, στο Μαρούσι. Στο ισόγειο ήταν οι προσωπικοί του χώροι, στον πρώτο όροφο και στο δώμα, το εργαστήριό του.

 

Το 1981 ιδρύει το ομώνυμο Ίδρυμά του και μετατρέπει τον πρώτο όροφο και το δώμα σε εκθεσιακούς χώρους για τα έργα του. Ο ίδιος το ονόμαζε Μουσείο Αμαρουσίου, ενώ διοργάνωνε και επιμελούταν τις εκθέσεις που γίνονταν σε αυτό. 

 

Βασισμένο σε ένα πλούσιο και σημαντικό φωτογραφικό αρχείο το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει τώρα την ανακασκευασμένη εκδοχή του εργαστηρίου.

 

Προκειμένου για μια πιστή απόδοση, ακόμα και ως προς το πώς ο καλλιτέχνης χειριζόταν το φως και τη σκιά με έργα καρφιτσωμένα στους υφασμάτινους τοίχους κι ακουμπισμένα στο πάτωμα.

 

Τα έργα που θα εκτίθενται είναι πιστά αντίγραφα των έργων του Τσαρούχη, σε φυσικό μέγεθος. Μαζί με αυτά θα παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό για το πώς χειριζόταν τις συνθέσεις του και προσωπικά του αντικείμενα.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

Το σπίτι του Γιάννη Τσαρούχη ανοίγει ξανά
Στο ισόγειο του κτιρίου ήταν οι προσωπικοί του χώροι, στον πρώτο όροφο και στο δώμα, το εργαστήριό του.

 

Info

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, Πλουτάρχου 28, Μαρούσι, Τ. 210 80 62 636 – 7 

Εγκαίνια: Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, 10.00- 18.00 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή  9.00 – 14.00 

Εισιτήριο: 3 ευρώ

http://www.tsarouchis.gr/

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός