«Euphoria»: Η νέα έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Αγγελίδη

«Euphoria»: Η νέα έκθεση ζωγραφικής, της Αγγελικής Αγγελίδη Facebook Twitter
0

Πρόκειται για τη 2η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας, η οποία μελετώντας επί σειρά ετών, τον Ασιατικό πολιτισμό και την Κορεατική γλώσσα,  εντυπωσίασε ήδη το κοινό στην πρώτη της ατομική έκθεση,  με έργα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία  του Κορεατικού πολιτισμού.  

Συστήθηκε ως «cheonsa» (찬사), που σημαίνει Άγγελος.

Η έκθεση “Euphoria” υποστηρίζεται από τους Ιστορικούς της Τέχνης,  Γιώργο Μυλωνά και Αννίτα Πατσουράκη, που προλογίζουν στον κατάλογο της έκθεσης.

«Euphoria»: Η νέα έκθεση ζωγραφικής, της Αγγελικής Αγγελίδη Facebook Twitter

Ο Γιώργος Μυλωνάς αναφέρει:

«Αφού τραγούδησε ιστορίες της Ανατολής, μεταφερμένες στο δικό της προσωπικό φίλτρο, η Αγγελική Αγγελίδη αφήνεται στη γοητεία του κήπου, μέσα από έντονες χρωματικές μάζες.

Στη δεύτερη ατομική της έκθεση, η ύλη της ζωγράφου εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από χρωματική λαμπρότητα. Τα ευαίσθητα άνθη ζωντανεύουν επάνω στο τελάρο γεμίζοντας τη μεγάλη επιφάνεια του καμβά και δημιουργώντας ένα παραδείσιο σκηνικό. Ο θεατής είναι στο κέντρο και όλα τον τυλίγουν με διάθεση ποιητική. (…)

«Ευφορία» τιτλοφορεί τη νέα ενότητα έργων της για να δείξει ακριβώς τη γονιμότητα της φύσης που αντανακλά η χρωματική έκρηξη.

Η Αγγελίδη δεν περιγράφει, αποζητά να «βγάλει την ψυχή της» και ζητά να πάει πιο πέρα, μέσα σε έναν καινούργιο, δικό της πλαστικό χώρο, για να εκφράσει έναν προσωπικό ύμνο στη ζωή».

Η Αννίτα Πατσουράκη αναλύει:

«Ευφορία», είναι αρχαιοελληνική λέξη, εὐ φορία= εὖ + φέρω.

Η ευφορία ψυχής, δηλώνει μια συναισθηματική κατάσταση έντονης αίσθησης από ευχαρίστηση, μέγιστη χαρά, αισιοδοξία, ευτυχία, συγκίνηση, έκσταση, ευεξία. Είναι τα υπέρτατα συναισθήματα, εφάμιλλα ερμηνευτικά, όπως οι επεξηγηματικοί τίτλοι που συνοδεύουν τις ζωγραφικές συνθέσεις της δημιουργού, εκφράζοντας και μεταφράζοντας την ερμηνεία και το συμβολισμό των λουλουδιών.

Η Αγγελική Αγγελίδη προσεγγίζοντας με ευαισθησία, συγκίνηση και σεβασμό την αρμονική συνύπαρξη πολιτισμών, καταθέτει την αισθητική της άποψη εμπνεόμενη από το πολιτισμικό παρελθόν και το διαιωνίζει στο παρόν.

Μέσα από την τέχνη της επιδιώκει να συμβάλλει στην υπεράσπιση των αξιών της ζωής και των οικουμενικών ιδανικών(…)

Ο Κομφούκιος οραματίστηκε μια ευδαιμονική και ισορροπημένη κοινωνία, ακολουθώντας το Τάο (Δρόμο ή Τρόπο) των αρχαίων σοφών. Ταυτόσημη φαίνεται να είναι η αντίληψη του με τον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο Επίκτητο, αναφερόμενος στα ύψιστα αγαθά και στις αρετές του ανθρώπου! (…)

Η Αγγελική Αγγελίδη παρουσιάζει εύστοχα το όραμά της να συνδυάσει κουλτούρες πολιτισμών μέσα από ένα θέμα ευρείας αποδοχής και γνώσης.

Σε εισάγει σε ένα κόσμο ένωσης και ενσωμάτωσης με τη φύση, με το θαύμα της ζωής, της διαρκούς αναγέννησης και της πυροδότησης όλων των αισθήσεων».

Τέχνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από το Ξέφωτο: Η εικαστικός Νάνα Σαχίνη αποκαλύπτει έναν αθέατο κόσμο

Τέχνες / Μέσα από το Ξέφωτο: Η εικαστικός Νάνα Σαχίνη αποκαλύπτει έναν αθέατο κόσμο

Το Ξέφωτο είναι η τελετουργική φυγή, ο χώρος που χορεύουν οι μάγισσες στο συλλογικό φαντασιακό, εκεί που κατοικοεδρεύουν οι νύμφες, η πλατεία στην πόλη, η πολλαπλότητα που δεν περιχαρακώνεται.
NEWSROOM
MYKONOS ART FESTIVA: Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο

Τέχνες / Mykonos Art Festival 2022: Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο

ο Mykonos Art Festival 2022 φιλοδοξεί φέτος να αγκαλιάσει όλους τους χώρους της δημιουργίας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αλλά και τις τοποθεσίες – φορείς ιστορίας και παράδοσης.
THE LIFO TEAM
Διαγωνισμό Γραφιστικού Σχεδιασμού Αφίσας: «Water & Movement»

Τέχνες / «Water & Movement»: Διαγωνισμός γραφιστικού σχεδιασμού αφίσας από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα και το Flux Laboratory

Το 2022, το «The New Now» εξερευνά το πεδίο «Water & Movement» και προσκαλεί ενδιαφερόμενους άνω των 18 ετών που ζουν στην Ελλάδα, σε έναν διαγωνισμό γραφιστικού σχεδιασμού αφίσας.
THE LIFO TEAM
Η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, με την παράσταση χορού “THE THREAD” ΤΟ ΝΗΜΑ

Τέχνες / Η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, με την παράσταση χορού «THE THREAD» ΤΟ ΝΗΜΑ

Το τελευταίο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία – χορογραφία  Russell Maliphant, κοστούμια Μαίρης Κατράντζου, φωτισμούς – Michael Halls.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ