Countless: Μια χορογραφία-καλωσόρισμα στα νέα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χορό

COUNTLESS: Facebook Twitter
0

Το πρότζεκτ Countless είχε ως αφετηρία μια διερώτηση της Μαρκέλλας Μανωλιάδη σε σχέση με την ενσώματη μνήμη και την εμπειρία της ως χορεύτρια: «Πόσες εκδοχές του εαυτού μου έχω χορέψει μέχρι σήμερα»;

COUNTLESS: Facebook Twitter

Η διερώτηση αυτή εκφράστηκε όχι απλώς σαν ένας απολογισμός των περασμένων, μια τρόπον τινά νοσταλγική ανασκόπηση όλων αυτών που συγκροτούν την καλλιτεχνική της ταυτότητα σήμερα, αλλά ως ένα είδος προβληματισμού για τη λειτουργία του σώματος-ως-αρχείου, ενός σώματος επομένως που ενεργοποιεί μνήμες και αναβιώνει εμπειρίες σε σχέση με τα ερωτήματα που του θέτουμε κατά την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική διαδικασία.

COUNTLESS: Facebook Twitter

Τη λειτουργία αυτή έφερε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Flux Laboratory Athens με τίτλο Flux School Next, προτρέποντας έτσι τις 15 χορεύτριες που συμμετείχαν σ’ αυτό να δώσουν βάση στον τρόπο που δομείται η ενσώματη γνώση, στις λεπτομέρειες που φανερώνονται καθώς αναζητούν ερμηνευτικές ποιότητες στην κίνηση, στη μεταβλητότητα της εμπειρίας καθώς η μονάδα διακρίνεται από το σύνολο για να υποχωρήσει και πάλι σ’ αυτό.

COUNTLESS: Facebook Twitter

Η Μανωλιάδη δημιούργησε μια χορογραφία με ανοιχτή δομή, θέλοντας να προτείνει μια σκηνική συνθήκη που να υποδέχεται και να υποστηρίζει το εκπαιδευτικό σκέλος, δίχως να αναιρεί την ευθραυστότητα κάθε νεαρής χορεύτριας που επιχειρεί τα πρώτα βήματά της στην σκηνή. Το εγχείρημα αυτό είναι καλωσόρισμα και ευχή μαζί· στις αμέτρητες σκηνικές εμπειρίες των παιδιών που ανοίγονται στα μονοπάτια της τέχνης του χορού.

Σύλληψη-Ιδέα: Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αναστάσιος Κουκουτάς

Κινησιολογική έρευνα & καθοδήγηση: Μαρκέλλα Μανωλιάδη

Συνεργάτης-Βοηθός: Δημήτρης Μυτιληναίος

Μουσική: Θοδωρής Ρέγκλης

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου

Βοηθός παραγωγής: Όλγα Τσατσούλη

Παραγωγή: FLUX LABORATORY ATHENS

Χορεύουν (με αλφαβητική σειρά):

Κωνσταντίνα Βέρρου, Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Ελίνα Δεμιρτζιόγλου, Σεβαστή Ζαφείρα, Βεατρίκη Καπνίση, Γλυκερία-Δανάη Κουτέλα, Μαριέττα Μαναρώλη, Ζωή Μαστροθεοδώρου, Φωτεινή Ξυστρή, Ράνια Τάτση, Φαίη Τζούμα, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Μαρία Φιλίππου, Άννα-Μαρία Φωτιάδου, Έλενα Ψημμένου

Τέχνες
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από το Ξέφωτο: Η εικαστικός Νάνα Σαχίνη αποκαλύπτει έναν αθέατο κόσμο

Τέχνες / Μέσα από το Ξέφωτο: Η εικαστικός Νάνα Σαχίνη αποκαλύπτει έναν αθέατο κόσμο

Το Ξέφωτο είναι η τελετουργική φυγή, ο χώρος που χορεύουν οι μάγισσες στο συλλογικό φαντασιακό, εκεί που κατοικοεδρεύουν οι νύμφες, η πλατεία στην πόλη, η πολλαπλότητα που δεν περιχαρακώνεται.
NEWSROOM
MYKONOS ART FESTIVA: Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο

Τέχνες / Mykonos Art Festival 2022: Μια μεγάλη γιορτή για την τέχνη ξεκινάει στη Μύκονο

ο Mykonos Art Festival 2022 φιλοδοξεί φέτος να αγκαλιάσει όλους τους χώρους της δημιουργίας, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού αλλά και τις τοποθεσίες – φορείς ιστορίας και παράδοσης.
THE LIFO TEAM
Διαγωνισμό Γραφιστικού Σχεδιασμού Αφίσας: «Water & Movement»

Τέχνες / «Water & Movement»: Διαγωνισμός γραφιστικού σχεδιασμού αφίσας από την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα και το Flux Laboratory

Το 2022, το «The New Now» εξερευνά το πεδίο «Water & Movement» και προσκαλεί ενδιαφερόμενους άνω των 18 ετών που ζουν στην Ελλάδα, σε έναν διαγωνισμό γραφιστικού σχεδιασμού αφίσας.
THE LIFO TEAM
Η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, με την παράσταση χορού “THE THREAD” ΤΟ ΝΗΜΑ

Τέχνες / Η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, με την παράσταση χορού «THE THREAD» ΤΟ ΝΗΜΑ

Το τελευταίο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία – χορογραφία  Russell Maliphant, κοστούμια Μαίρης Κατράντζου, φωτισμούς – Michael Halls.
THE LIFO TEAM
«ΝΟΣΤΟΣ & ΑΛΓΟΣ»: Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας από τις Τζένη Παγώνη και Νένα Μάγειρα

Τέχνες / «ΝΟΣΤΟΣ & ΑΛΓΟΣ»: Μια ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας από τις Τζένη Παγώνη και Νένα Μάγειρα

Η Τζένη Παγώνη και η Νένα Μάγειρα, ταξιδεύοντας την τελευταία δεκαετία σε όλο τον κόσμο, απαθανατίζουν στιγμές και εικόνες της ζωής τους, της ζωής των άλλων, του κόσμου γύρω τους.
THE LIFO TEAM