Τα γυμνά σώματα του Μανούσου Χαλκιαδάκη κάτω απ' το νερό Facebook Twitter
© Mανούσος Χαλκιαδάκης

Τα γυμνά σώματα του Μανούσου Χαλκιαδάκη κάτω απ' το νερό

0

O Mανούσος Χαλκιαδάκης γράφει στη LifO τι τον κινητοποιεί να φωτογράφίζει γυμνά σώματα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας:

«Όταν το καλοκαίρι βρίσκομαι στην παραλία μόνος, παρατηρώ τους ανθρώπους. Αυτό δεν κάνουμε όλοι κρυμμένοι πίσω απ τα γυαλιά ηλίου; Κρατώντας κι ένα βιβλίο δε, γίνεται κανείς αληθινός παράλιος κατάσκοπος. Όταν αποφασίσω να αφήσω την βολή της ξαπλώστρας και βρεθώ μέσα στο νερό, τα κεφάλια που αντικρίζω γύρω μου δεν έχουν να μου πουν πολλά. Είναι απλές σημαδούρες που δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει εκεί από κάτω. Κάτι που δεν μπορείς να φανταστείς. Και πράγματι, σαν σε άλλη διάσταση, σε ένα περιβάλλον χωρίς βαρύτητα, ακέφαλα σώματα αιωρούνται, παίζουν, αγκαλιάζονται, χορεύουν... Κάτω από την επιφάνεια, ζούνε μια άλλη ζωή δική τους, με φόντο το απέραντο και απόκοσμο γαλάζιο σύμπαν. Πρέπει να βρίσκονται εκεί αιώνες, γι' αυτό και τα ψάρια τα προσπερνάνε βιαστικά, συνηθισμένα στην παρουσία τους. Κάποιες φορές νομίζω ότι το φως τα γαργαλάει και τότε μέσα στις λαμπερές αντανακλάσεις αλλάζουνε μορφή. Άλλοτε πάλι, μένουν στωικά και συζητάνε μεταξύ τους. Μάταια προσπαθώ να ακούσω τί λένε, καθώς δεν έχουνε φωνή. Τα παρατηρώ με λαχτάρα όμως και όταν καταλαβαίνουν ότι θέλω να τα φωτογραφίσω, αλήθεια σας το λέω, παίρνουν τις πιο υπέροχες πόζες.»

― Μανούσος Χαλκιαδάκης

Τα γυμνά σώματα του Μανούσου Χαλκιαδάκη κάτω απ' το νερό Facebook Twitter
© Mανούσος Χαλκιαδάκης

Τα γυμνά σώματα του Μανούσου Χαλκιαδάκη κάτω απ' το νερό Facebook Twitter
© Mανούσος Χαλκιαδάκης

Ιnfo:

Το Σάββατο 13 Μαίου στις 7.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης Β. Μυλωνογιάννη έκθεση φωτογραφίας του Μανούσου Χαλκιαδάκη.
Ο ταλαντούχος και πολυσχιδής εικαστικός σε αυτή του την έκθεση παρουσιάζει μία άλλη πτυχή της δουλειάς του. Πρόθεσή του να αφηγηθεί με ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης τα συναισθήματα και τις βιωματικές του εμπειρίες μέσω της τέχνης της φωτογραφίας.
Ο Χαλκιαδάκης ακινητοποιεί με το φακό του έναν βιωμένο χώρο, ρευστό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό, συλλαμβάνοντας τις αλληγορίες και τα σύμβολα των μορφών και των σωμάτων που η αέναη κίνηση του υγρού στοιχείου εξαϋλώνει ή και εκμηδενίζει, εγκλωβίζοντας τα ανάμεσα στο ορατό και το αόρατο.
Κεραμικές φόρμες -βότσαλα- πλαισιώνουν την έκθεση και μεταφέρουν στον θεατή την ζεστή και συγκινησιακή ατμόσφαιρα του θέρους.
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 13 Μαΐου από 7.00 έως 10.00 μ.μ και θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου.

Φωτογραφία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Erieta Attali

Φωτογραφία / Η Erieta Attali φωτογραφίζει τα ατμοσφαιρικά τοπία της Δήλου

Το έργο της κορυφαίας φωτογράφου τοπίου και αρχιτεκτονικής θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση στη Σιγκαπούρη στις αρχές του 2024, με τίτλο «Afloat| The shifting landscapes of Delos» σε συνεργασία με την εκεί ελληνική πρεσβεία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
LensCulture street photography awards

Φωτογραφία / LensCulture street photography awards: Εικόνες που αποδεικνύουν τη μαγεία της καθημερινότητας

Από εκκλησιαστικές συγκεντρώσεις στο Τόγκο μέχρι κομψές γάτες της πόλης, οι καλύτερες εικόνες της φετινής χρονιάς αποτύπωσαν στιγμές που διαφορετικά θα μπορούσαν να εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού.
THE LIFO TEAM