Μίκης Θεοδωράκης: Αν θα σωθεί η ανθρωπότητα, η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το Ασίκικο

Μίκης Θεοδωράκης: Αν θα σωθεί η ανθρωπότητα, η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το Ασίκικο Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Τον Μίκη Θεοδωράκη, αφιερώνοντάς του το φετινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017», τιμά ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε το «παρών» στην χθεσινή, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.

«Αν θα σωθεί η Ανθρωπότητα, να δείτε πως στα επόμενα χρόνια η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το Ασίκικο...», το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, στο γνωστό του ύφος πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους Ηρακλειώτες.

Χιλιάδες πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τραγούδησαν τις δημιουργίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, άκουσαν ιστορίες από τη ζωή του από την Μπέτυ Βαλάση, τον Νίκο Γαλανό και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και παρακολούθησαν το αφιέρωμα που ετοίμασαν για τον Μίκη τα παιδιά του Ηρακλείου- όλα υπό τους ήχους της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

Στα ξεχωριστά σημεία της βραδιάς το τραγούδι του Ηρακλειώτη μαθητή Γιώργου Μαντά, το οποίο άρεσε τόσο πολύ στον Μίκη, ώστε ο μουσικοσυνθέτης ζήτησε από το μικρό να ενταχθεί στην ορχήστρα του. 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Culture
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ