Τον Μίκη Θεοδωράκη, αφιερώνοντάς του το φετινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ηράκλεια 2017», τιμά ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε το «παρών» στην χθεσινή, πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.

 

«Αν θα σωθεί η Ανθρωπότητα, να δείτε πως στα επόμενα χρόνια η μισή θα χορεύει συρτάκι και η άλλη το Ασίκικο...», το μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος, στο γνωστό του ύφος πήρε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί στους Ηρακλειώτες.

 

Χιλιάδες πολίτες αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής αλλά και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τραγούδησαν τις δημιουργίες του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Μανώλη Μητσιά, άκουσαν ιστορίες από τη ζωή του από την Μπέτυ Βαλάση, τον Νίκο Γαλανό και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο και παρακολούθησαν το αφιέρωμα που ετοίμασαν για τον Μίκη τα παιδιά του Ηρακλείου- όλα υπό τους ήχους της Ανεξάρτητης Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης».

 

Στα ξεχωριστά σημεία της βραδιάς το τραγούδι του Ηρακλειώτη μαθητή Γιώργου Μαντά, το οποίο άρεσε τόσο πολύ στον Μίκη, ώστε ο μουσικοσυνθέτης ζήτησε από το μικρό να ενταχθεί στην ορχήστρα του. 

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ