10 εικαστικές εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείτε στα νησιά το καλοκαίρι

summer culture Facebook Twitter
0

Τζεφ Κουνς «Apollo» 

Σφαγεία Ύδρας, 
Project Space ΔΕΣΤΕ

Ο Τζεφ Κουνς, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ και σύγχρονους καλλιτέχνες, αμφιλεγόμενος και πρωτοπόρος, παρουσιάζει στα Σφαγεία της Ύδρας που το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ έχει μετατρέψει εδώ και πολλά χρόνια σε πολιτιστικό τοπόσημο την ατομική έκθεση «Apollo». Ένας παιγνιώδης Απόλλων-ήλιος χαιρετά πάνω από τα σφαγεία τους ανθρώπους που φτάνουν στο λιμάνι της Ύδρας και υποδέχεται όσους φτάνουν στο εσωτερικό των σφαγείων με μια εγκατάσταση αποτελούμενη από νέα γλυπτά του καλλιτέχνη και readymade αντικείμενα που εμπλέκουν τον θεατή σε έναν μεταφυσικό διάλογο περί του σύγχρονου και του αρχαίου. Εξυμνώντας την ανθρώπινη ιστορία και φιλοδοξία, οι τοίχοι μέσα στο Σφαγείο έχουν μεταμορφωθεί με βάση τις αρχαίες τοιχογραφίες από το Boscoreale, κοντά στην Πομπηία, για να φιλοξενήσουν παλιά και νέα έργα του Κουνς, όπως ένα ζευγάρι μπρούντζινα αθλητικά παπούτσια Nike, το Gazing Ball Tripod και το Plato’s Solid Forms Wind Spinners.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

«Summer Bouquet»

K-Gold Temporary Gallery, 
Αγία Παρασκευή Λέσβου

summer culture Facebook Twitter
Alexandre Furcolin

Για ένατη χρονιά ο επιμελητής Νικόλας Βαμβουκλής παρουσιάζει την καλοκαιρινή έκθεση «Summer Bouquet», μια γιορτή της σύγχρονης queer κουλτούρας που διερευνά τη σχέση της ποίησης με τη φωτογραφία. Το ποίημα Ένα Δώρο του βραβευμένου Andrew McMillan, γεμάτο εικόνες από καθημερινές στιγμές φυσικής και συναισθηματικής ανταλλαγής, αποτελεί σημείο αφετηρίας για τους έξι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση: Alfred Agostinelli, beraber co., Alexandre Furcolin, Ian Lewandowski, Robin Plus και Studio Prokopiou. Τα έργα των καλλιτεχνών εξετάζουν ζητήματα ταυτότητας, μνήμης και επιθυμίας με τρόπους οικείους και συχνά απροσδόκητους, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της κοινωνικής ενδυνάμωσης, της επικοινωνίας και της αποδοχής, καταδεικνύοντας ότι το αίσθημα του ανήκειν και η κατανόηση είναι καθολικές και διαχρονικές ανάγκες της ανθρώπινης φύσης.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου

Πάνος Χαραλάμπους

«Επιγραφόμενα»
 Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου

summer culture Facebook Twitter
Φωτογραφία της εγκατάστασης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου. Φωτο: Θάνος Δεσποτόπουλος

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου σε συνεργασία με την γκαλερί Citronne παρουσιάζουν τα «Επιγραφόμενα» του Πάνου Χαραλάμπους, μια εικαστική σπουδή στην επιγραφή, για τις ανάγκες της οποίας ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί φύλλα καπνού ως χαρακτικές επιφάνειες. Η εύθραυστη αυτή πρωτογενής ύλη, σε αντίθεση με το ανθεκτικό υλικό της αρχαιότητας, καθιστά την επιγραφή ρευστή, παροδική, αλλοιώσιμη, θνησιγενή. Ανάμεσα στα έργα και στα εκθέματα της αρχαιότητας ο Χαραλάμπους παρουσιάζει με γράμματα, λέξεις, ονόματα, αριθμούς, πράξεις και χρονολόγια ένα αρχείο που τιμά τον καπνό ως πολιτισμικό επιβίωμα και τον εξετάζει τοποθετώντας τον μεταξύ γραφής και αναπαράστασης. Τα «Επιγραφόμενα» αρχειοθετούν λειτουργικά τη μνήμη αλλά και το εφήμερο της εποχής μας, τα χαρακτηριστικά της οποίας μοιάζουν περισσότερο με έπεα πτερόεντα παρά με κτήμα εσαεί.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου

«Under the Sun Cycladic Village»

Ομαδική έκθεση 
Υστέρνια Τήνου 

summer culture Facebook Twitter
Χρυσάνθη Κουμιανάκη, Signal Blue, 2017.

Η ομαδική έκθεση «underthesun» σε επιμέλεια Οντέτ Κουζού αντλεί από το μοναδικό τοπίο της Τήνου και δημιουργεί μια in situ εγκατάσταση στο υπόσκαφο Cycladic Village που βρίσκεται σε έναν λόφο στα Υστέρνια. Δώδεκα καλλιτέχνες εμπνέονται από τα χρυσαφένια χρώματα και τις χωματώδεις υφές, τους δυνατούς αέρηδες και την αλμύρα της θάλασσας και δημιουργούν μια έκθεση σύγχρονης τέχνης στο κυκλαδίτικο νησί. Αισθητική της οθόνης, διερεύνηση της έννοιας του μύθου σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, γλυπτικές συνθέσεις και ίχνη παιδικής ζωγραφικής, αφηγήσεις για τη θηλυκότητα, το φύλο και την ταυτότητα καταλαμβάνουν τον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο σε μια δημιουργική συνομιλία. 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί Αντωνάκης, Αλέξανδρος Σιμόπουλος, Αριστείδης Λάππας, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Ευγενία Βερελή, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Μαριλία Κολυμπίρη, Νάνα Σαχίνη, Πάνος Προφήτης, Σωκράτης Φατούρος, Σοφία Στέβη, Χρυσάνθη Κουμιανάκη.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου 

«Keeping Time»

Συλλογή PCAI / «Fidelity»
Χώρος «π» (Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού), Δελφοί

summer culture Facebook Twitter

Η ομαδική έκθεση «Keeping Time» στους Δελφούς, με έργα των Carly Glovinski, Lynne Harlow και Charly Nijensohn, λειτουργεί ως ένας προβληματισμός γύρω από τον χρόνο και την υλικότητα, ενσωματώνοντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες των καλλιτεχνών. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πρώην Pavillion των Δελφών που σχεδίασαν και κατασκεύασαν οι κορυφαίοι Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρης και Πέτρος Πικιώνης κατά τη δεκαετία του 1960. Η Carly Glovinski μέσα από τη δουλειά της εξερευνά την οικιακή χειροτεχνία και τον σεβασμό στη φύση και στην ύπαιθρο, η Lynne Harlow είναι γνωστή για τις κομψές και μελετημένες εξερευνήσεις της γύρω από το φως και τον χώρο και ο Charly Nijensohn δείχνει μια ομάδα ανθρώπων που επιπλέουν χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενωμένη και απομονωμένη καθώς αναλογίζεται την κατάρρευση του σύμπαντος. 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου

Ηλίας Παπαηλιάκης

«Η ώρα του μάγου»
Πρώην Σχολή Ουρσουλινών, Νάξος

summer culture Facebook Twitter
Ηλίας Παπαηλιάκης, Η ώρα του μάγου, 2021. Φωτο: Ellastration

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου Ηλία Παπαηλιάκη που επιμελείται ο ιστορικός τέχνης Χριστόφορος Μαρίνος, με τον καλλιτέχνη να δημιουργεί έργα-συστήματα που αποτελούν μελέτες ισορροπίας, μεγεθών και ποσοτήτων. Η έκθεση «Η ώρα του μάγου» περιλαμβάνει νέα έργα με τα οποία ο καλλιτέχνης δοκιμάζει τις δυνατότητες του νέου ιδιώματος της ζωγραφικής του. Αφήνοντας στην άκρη τον ερωτισμό και το στοιχείο της ρήξης που εμπεριέχει, στρέφεται σε μια θεματολογία με βιβλικές αναφορές. Η έκθεση στη Νάξο σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια καινούργια κλίμακα, αφού εδώ ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τον μεγαλύτερο πίνακα που έχει ζωγραφίσει μέχρι σήμερα, ενώ εισέρχεται σε μια πιο πνευματική κατάσταση, σε έναν χώρο που είναι πιο εξωστρεφής και έχει να κάνει με το παιχνίδι. 
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου 

«Φύση πάσχουσα – Natura patiens Νέοι καλλιτέχνες και κλιματική αλλαγή»

Αργοστόλι Κεφαλλονιάς

summer culture Facebook Twitter
Άντζι Καρατζά

Η Νίνα Φραγκοπούλου, δρ. Θαλάσσιας Οικολογίας, επιμελείται δύο ομαδικές εκθέσεις στο πλαίσιο του πολυθεματικού έργου «Κλιματική Κρίση» που ασχολείται με την ικανότητα της τέχνης να δίνει τη μεγάλη εικόνα του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και η ανθρώπινη ύπαρξη, αφυπνίζοντας την περιβαλλοντική συνείδηση και την ατομική και κοινωνική ευθύνη. Είκοσι έξι καταξιωμένοι σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες και οκτώ φοιτητές δύο σχολών Καλών Τεχνών παρουσιάζουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεις και βίντεο που σέβονται και εξυμνούν το φυσικό περιβάλλον, θίγοντας ταυτόχρονα τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος το καταστρέφει, καταστρέφοντας μαζί και τον εαυτό του. Συμμετέχουν οι: Α. Αντωνόπουλος, Ε. Αντωνοπούλου, Α. Αργυροηλιοπούλου, Κ. Γκιζελή, Ε. Γκλίνου, Χ. Δερμάτης, Θ. Δούμα, Μ. Δημητροπούλου, Γ. Ζιώγας, Σ. Ζουρούδη, Μ. Ιγγλέση, Α. Καββαθά, Ά. Καρατζά, Ά. Κατσιλάκης, Κ. Κατσιφαράκη, Α. Λόη, Δ. Μαλταμπέ, Μ. Μανουσάκης, Ε. Ματσούκη, Τ. Μισούρας, Ι. Μπονάτσου, Σ. Μπονάτσος, Ι. Σδούκου, Δ. Σκανδάλη, Γ. Σταματάκης, Π. Τανιμανίδης, Κ. Ζαρογιάννης, Μ. Κορομπίλη, Δ. Κωνσταντινίδη, Σ. Πανέρας, Ε. Σαγρή, Δ. Σιαφλά, Χ. Τριανταφύλλου, Τ. Τσιτσέρη.
Η έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο «Κέφαλος» και στη μελλοντική Γλυπτοθήκη Γ. Σκλάβου θα διαρκέσει έως τις 5 Αυγούστου

DEO Projects

Πρόγραμμα σύγχρονης τέχνης, 
Χίος

summer culture Facebook Twitter
Dominique White, Ruttier for the Absent, 2019.

Στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας του οργανισμού σύγχρονης τέχνης ΔΗΩ ο Άκης Κόκκινος, επιμελητής και ιδρυτής του, με αφετηρία την πλούσια ναυτική κουλτούρα και κληρονομιά της Χίου, εγκαινιάζει ένα σύνολο εκδηλώσεων/εκθέσεων γύρω από τη σχέση μας με τη θάλασσα. Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες καλούνται να ανακαλύψουν τις ιστορίες του νησιού-ναυτότοπου, να μοιραστούν τις δικές τους οπτικές και εμπειρίες και να δημιουργήσουν νέα έργα, τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά διεθνώς μέσα από δύο εκθέσεις, μία live performance, μία παρέμβαση στον δημόσιο χώρο και την ανάδειξη μιας νεοσύστατης τοπικής ναυτικής συλλογής σε ιστορικές και αρχαιολογικές τοποθεσίες του νησιού. 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Dominique White, Serapis Maritime και Rowdy SS. Αναπτύσσοντας ένα πολυθεματικό ήθος μέσα από πολλαπλούς τύπους γνώσης, σωματικής εμπειρίας και τοπικής σοφίας, η ΔΗΩ δίνει τόπο στις παραγκωνισμένες φωνές και φωνή στους τόπους που έχουν σιωπήσει. 
Οι εκθέσεις και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη

«Πλάθοντας το άυλο»
Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή, Άνδρος

summer culture Facebook Twitter

Η αναδρομική έκθεση της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη στο Μουσείο της Άνδρου καλύπτει σχεδόν πέντε δεκαετίες δημιουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ανακαλύψει τις πολλαπλές πτυχές της πορείας της καλλιτέχνιδας από τα πρώιμα παιδικά έργα της έως σήμερα.

Η έκθεση ξεκινά από το εργαστήριό της, στο οποίο δημιουργεί εδώ και τριάντα χρόνια, συλλέγοντας και στη συνέχεια πλάθοντας θραύσματα από ξύλο, μέταλλο και χαρτί, και ολοκληρώνεται με την ενότητα που αποτελεί τον κεντρικό άξονα της τέχνης της, το ανθρώπινο σώμα. Γυναικείες και ανδρικές φιγούρες από ξύλο, μέταλλο και χαρτί, εμπνευσμένες από τη μυθολογία, την ίδια, τον πατέρα ή τον σύζυγό της συνυπάρχουν σε αυτόν τον χώρο, εκφράζοντας όλες τις πλευρές, ακόμα και τις πιο σκοτεινές, του έργου της, ενώ σημαντική θέση κατέχει η εργασία της για τον Καβάφη που ολοκληρώνεται με μια in situ εγκατάσταση.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου

«Primal Power»

Hydra School Project, Ύδρα

summer culture Facebook Twitter
Redondo

Για 23η χρονιά το Hydra School Project στην Ανωτάτη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Ύδρας διοργανώνει τη διεθνή εικαστική έκθεση «Primal Power» με επιμελητή τον εικαστικό Δημήτρη Αντωνίτση. Φέτος, στις αίθουσες και ανάμεσα στα θρανία της σχολής θα παρελάσουν τα έργα δέκα εικαστικών, των Marina Abramovic/Ulay, John Bock, Laercio Rodondo, Nathan Smith, Frank Tjepkema, Δημήτρη Αντωνίτση, Σωτήρη Μπαζιάνα, Ζωής Γαϊτανίδου, Χάρη Πατραμάνη και της πρωτοεμφανιζόμενης Μαρίνας Λεοντή, που επικεντρώνονται στο αρχέγονο και στο ενστικτώδες. Η επιλογή των έργων αξιοποιεί μυθοπλαστικά στοιχεία της παράδοσης και του πρωτόγονου, αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσήλωση του επιμελητή στις θεωρήσεις του Καρλ Γιουνγκ αλλά και της Πολωνής κατόχου Νόμπελ Λογοτεχνίας Όλγκα Τοκάρτσουκ.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου

Εικαστικά
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Αθανασιάδη: «'Ολοι μας έχουμε κάτι ηρωικό- συνεχίζουμε και προσπαθούμε»

Εικαστικά / Αλεξάνδρα Αθανασιάδη: «Όλοι μας έχουμε κάτι ηρωικό – συνεχίζουμε και προσπαθούμε»

Με τους θώρακες, τα άλογα και τα νερά της τέχνης της, η κόρη του δολοφονημένου από τη 17 Νοέμβρη, Αλέξανδρου Αθανασιάδη, συνδιαλέγεται με το πένθος και στρέφεται στη φύση για παρηγοριά.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Hydradisney – ανταπόκριση από την έκθεση του Jeff Koons στην Ύδρα.

Εικαστικά / Τζεφ Κουνς στην Ύδρα: Ανταπόκριση από μια έκθεση που κόβει την ανάσα

Η πολυαναμενόμενη εικαστική σύνθεση «Apollo» του διάσημου Αμερικανού καλλιτέχνη είναι εντελώς αντάξια της παγκόσμιας φήμης του και περιβάλλει τον θεατή με εκείνο το είδος οικειότητας και συναίσθησης του μαγικού που θα ένιωθε σε μια Disneyland, η οποία όμως δεν είναι μόνο «παίξε, γέλασε», παρά απαιτεί δικαίωση και της ακανθώδους πλευράς της.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίκα Κυριακάκου εξερευνά τα άκαμπτα όρια του χώρου και της ταυτότητας μέσα από την έκθεση «Sheltered Gardens»

Εικαστικά / Η Κίκα Κυριακάκου εξερευνά τα άκαμπτα όρια του χώρου και της ταυτότητας, μέσα από την έκθεση «Sheltered Gardens»

Η επιμελήτρια του υβριδικού, εικαστικού προγράμματος «Sheltered Gardens», που άνοιξε τις πόρτες του στον Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους στις 22 Σεπτεμβρίου, μιλά για τη σύνδεση της σύγχρονης τέχνης με το κείμενο και τη λογοτεχνία, αλλά και το πώς το μη-εικαστικό υλικό μπορεί να συνυπάρχει και να συνδιαλέγεται με σύγχρονα εικαστικά έργα.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ
Ρένα Παπασπύρου και Νίνα Παπακωνσταντίνου στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων

Εκθέσεις / Ένας εικαστικός κομήτης περνάει πάνω απ' την Αθήνα

Δυο γυναίκες εικαστικοί, η Ρένα Παπασπύρου και η Νίνα Παπακωνσταντίνου, με «Το πέρασμα του κομήτη: Επεισόδια και εικόνες στην ύλη» και τα «Phantoms» παρουσιάζουν σημαντικά σύνολα της δουλειάς τους στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους» στο Μουσείο Β&Ε Γουλανδρή

Εικαστικά / Η επιρροή του Φώτη Κόντογλου στην ελληνική τέχνη σε μια έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή τιμά τον εμβληματικό καλλιτέχνη από το Αϊβαλί με μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ειρήνη Γερουλάνου: «Το μουσείο Μπενάκη ίσως να μην υπήρχε σήμερα αν δεν ήταν ο Άγγελος Δεληβορριάς»

Εικαστικά / Ειρήνη Γερουλάνου: Ο Άγγελος Δεληβορριάς όπως τον έζησα

Με αφορμή τη σημερινή συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, η πρόεδρος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη μιλά στη LiFO για τον αναμορφωτή του μουσείου, Άγγελο Δεληβορριά.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Sheltered Gardens: Ένα εικαστικό πρότζεκτ στον πιο ωραίο βοτανικό κήπο της Αττικής

Εικαστικά / Sheltered Gardens: Ένα εικαστικό πρότζεκτ στον πιο ωραίο βοτανικό κήπο της Αττικής

Στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, τον μεγαλύτερο σε έκταση στην Ελλάδα αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο, περισσότεροι από 35 διεθνείς καλλιτέχνες, συγγραφείς και performers ενώνονται μέσα σε ένα μεγαλειώδες τοπίο της φύσης.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Μουσείο Μπενάκη: Σπάνια εκθέματα από τη μεγάλη έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εικαστικά / Μουσείο Μπενάκη: Σπάνια εκθέματα από τη μεγάλη έκθεση για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Τιμώντας την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών ζωντανεύουν το χρονικό της ιστορικής περιόδου μέσα από την έκθεση «Μικρά Ασία: Λάμψη - Καταστροφή - Ξεριζωμός - Δημιουργία».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπαρτελεμί

Εικαστικά / Οι εντυπωσιακοί παλαιστές του Louis Barthélemy στην Αθήνα

Στους καμβάδες του Γάλλου σχεδιαστή και καλλιτέχνη οι «κεντημένοι παλαιστές» συνδέουν τις κουλτούρες και την παράδοση με τη σύγχρονη απεικόνιση, κληρονομιά ενός μοναδικού ταξιδιού του στη Σενεγάλη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ρομέν Γαβράς: «Η δική μας γενιά δεν έχει πολλά αποθέματα ελπίδας»

Οθόνες / Ρομέν Γαβράς: «Η δική μας γενιά δεν έχει πολλά αποθέματα ελπίδας»

Η Στέγη ανοίγει το φετινό της ρεπερτόριο με το βλέμμα (ξανά) στραμμένο προς το μέλλον, συνεργαζόμενη με τον προβοκάτορα Ελληνογάλλο σκηνοθέτη στο πρότζεκτ «GENER8ION», με τρεις μικρού μήκους ταινίες του που θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα με τη μορφή βίντεο εγκαταστάσεων σε τρεις διαφορετικούς χώρους.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ