Ουρανοξύστης «εμπνευσμένος από τη φύση» προτείνεται να χτιστεί στο City του Λονδίνου

Ουρανοξύστης «εμπνευσμένος από τη φύση» προτείνεται να χτιστεί στο City του Λονδίνου Facebook Twitter
Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από την ακολουθία Φιμπονάτσι - ένα μαθηματικό μοτίβο που συναντάται σε έμβια όντα όπως τα κουκουνάρια. Render: Miller Hare
0

Σχεδιασμένο από το Arney Fender Katsalidis (AFK Studios) για το δυτικό άκρο ενός συμπλέγματος ουρανοξυστών στο City του Λονδίνου, το κτίριο θα γίνει ένα από τα ψηλότερα κτίρια στο Ηνωμένο Βασίλειο με ύψος περίπου 270 μέτρα.

Η πρόταση είναι ελαφρώς μικρότερη από το γειτονικό 22 Bishopsgate της PLP, το οποίο έχει ύψος 278 μέτρα, αλλά ψηλότερη από τους άλλους ουρανοξύστες του συμπλέγματος, συμπεριλαμβανομένων του 100 Bishopsgate των Allies and Morrison και AFK Studios και του Heron Tower της Kohn Pedersen Fox (KPF).

Ο πύργος 55 Bishopsgate αναπτύχθηκε για λογαριασμό της Schroders Capital ως το πρώτο κτίριο για την Renewal Opportunity Area της πρωτεύουσας - μια περιοχή που σχεδιάστηκε από την City of London Corporation ειδικά για την ανάπτυξη υψηλών κτιρίων.

Για την κατασκευή του θα απαιτηθεί η κατεδάφιση ενός υφιστάμενου πολυώροφου κτιρίου στην περιοχή.

Θα γίνει ένας από τους υψηλότερα προσβάσιμους δημόσιους χώρους στο Λονδίνο και, ίσως το πιο σημαντικό, επιδιώκει να προσφέρει κάτι περισσότερο από θέα σε όλο το Λονδίνο, με την παροχή ενός πλούσιου και ποικίλου προγράμματος δραστηριοτήτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

«Ο προτεινόμενος σχεδιασμός επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την ευκαιρία που παρέχει ένας χώρος που βρίσκεται σε μια περιοχή που έχει οριστεί από την Corporation of London ως κατάλληλη για μελλοντικά ψηλά κτίρια», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας του έργου.

«Το προτεινόμενο κτίριο βρίσκεται σε μια περιοχή υψηλής συγκοινωνιακής προσβασιμότητας με σημαντική δυνητική ζήτηση από επαγγελματίες».

Ουρανοξύστης «εμπνευσμένος από τη φύση» προτείνεται να χτιστεί στο City του Λονδίνου Facebook Twitter
Η Arney Fender Katsalidis πρότεινε έναν πύργο για το Eastern Cluster του Λονδίνου. Render: Miller Hare

Ο προτεινόμενος σχεδιασμός για το 55 Bishopsgate χαρακτηρίζεται από μια λεπτή μορφή που στενεύει καθώς εκτείνεται προς τα πάνω.

«Ο σχεδιασμός αντλεί έμπνευση από τη φύση, βασισμένος στην ακολουθία Fibonacci, ένα αριθμητικό μοτίβο που συναντάται στις δομές των φυσικών οργανισμών σε πολλές μορφές και σε όλες τις κλίμακες», εξήγησε ο εκπρόσωπος του έργου.

«Η εφαρμογή των ίδιων μαθηματικών αρχών που επηρεάζουν τη γεωμετρία και την αποτελεσματικότητα των δομών που βρίσκονται στη φύση - σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μεθόδων σχεδιασμού - εξασφάλισε τη βέλτιστη τοποθέτηση και χρήση όλων των δομικών στοιχείων».

Στο εσωτερικό του, το 55 Bishopsgate θα περιλαμβάνει πάνω από 70.000 τετραγωνικά μέτρα ευέλικτων χώρων εργασίας σε 60 ορόφους.

Τα ισόγεια επίπεδα θα είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ανοίγουν προς το περιβάλλον οδόστρωμα, το οποίο επίσης θα αναμορφωθεί στο πλαίσιο του έργου.

«Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των προτάσεων, άτυπο σε σχέση με τα υπάρχοντα κοντινά ψηλά κτίρια, είναι η παροχή ενός προσβάσιμου από το κοινό ισογείου - χώρος που παραδοσιακά προορίζεται για τους ενοίκους των κτιρίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του έργου.

Εν τω μεταξύ, τα ανώτερα επίπεδα του ουρανοξύστη θα είναι προσβάσιμα από το κοινό μέσω «ειδικών ανελκυστήρων εξπρές» για να προσφέρουν στους επισκέπτες ένα σημείο θέασης και χώρο δραστηριοτήτων.

Ουρανοξύστης «εμπνευσμένος από τη φύση» προτείνεται να χτιστεί στο City του Λονδίνου Facebook Twitter
Ο ουρανοξύστης θα έχει εξωσκελετό. Render: Plus Images

«Η κορυφή του κτιρίου θα προσφέρει έναν μοναδικό δημόσιο χώρο που θα προσφέρει την ευκαιρία για την πολυπόθητη ανάπαυλα από το πολύβουο περιβάλλον της πόλης», εξήγησε η ομάδα.

«Θα γίνει και ένας από τους υψηλότερα προσβάσιμους δημόσιους χώρους στο Λονδίνο και, ίσως το πιο σημαντικό, επιδιώκει να προσφέρει κάτι περισσότερο από θέα σε όλο το Λονδίνο, με την παροχή ενός πλούσιου και ποικίλου προγράμματος δραστηριοτήτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους».

Το 2019, το New London Architecture ανέφερε ότι τα ψηλά κτίρια γίνονται η νέα κανονικότητα για την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την αύξηση των εγκρίσεων σχεδιασμού.

Άλλες πρόσφατες προτάσεις που πρόκειται να μεταμορφώσουν τον ορίζοντα της πόλης περιλαμβάνουν ένα τρίο ουρανοξυστών από την KPF και το συγκρότημα γραφείων 2 Finsbury Avenue από την 3XN.

Το ψηλότερο κτίριο στο Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει το The Shard του Renzo Piano Building Workshop, το οποίο έχει ύψος 310 μέτρα.

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Myran, ο ναός του σκανδιναβικού design φέρνει στην Αθήνα το The Wrong Shop

Design / Το Myran φέρνει στην Αθήνα το μοναδικό design του Wrong Shop

Για δύο περίπου μήνες, το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης θα καταλάβουν τα έργα του Erwan Bouroullec, ενός από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους σχεδιαστές, ο οποίος μάλιστα θα παρευρεθεί σε αυτήν μαζί με τον Sebastian Wrong, ιδρυτή των The Wrong Shop και Established & Sons.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΚΕΒΕ

ADM4/SKG - Thessaloniki Issue / ΚΕΒΕ: Για έναν κόσμο δομικά καλύτερο

Η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), συνεχίζοντας δυναμικά μια παράδοση σχεδόν 90 ετών στον κλάδο της κεραμοποιίας, παράγει και διαθέτει, εγχώρια και διεθνώς, μια ευρεία γκάμα παραδοσιακών και σύγχρονων δομικών κεραμικών προϊόντων που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Ελλάδας και της λεκάνης της Μεσόγειου,
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ