Inmind: Office Well Being - H νέα εποχή έχει στο επίκεντρό της τον εργαζόμενο

Inmind: Office Well Being Facebook Twitter
Kαμπύλες γωνίες από κρύσταλλο και πόρτα ειδικής κατασκευής. @SPYROSHOUND PHOTOGRAPHY
0«ΣTO ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
 ήθελαν να δουλεύουν σε γραφεία “σαν της Google”. Σήμερα, που ζούμε στην εποχή της γνώσης και της τεχνολογίας, βιώνοντας παράλληλα και μια πανδημία, ο τρόπος εργασίας επαναπροσδιορίζεται και το ζητούμενο της ευεξίας μπαίνει στο επίκεντρο», λέει ο Ηλίας Μπόμπολας, ιδρυτής και Managing Director στην Inmind, την εταιρεία interior design που εξειδικεύεται σε χώρους γραφείων. H ομάδα της Inmind παρακολουθεί τις εξελίξεις στο employer branding, μεταφράζοντας τις νέες τάσεις σε interior design για τις μεγαλύτερες εταιρείες και υπογράφοντας ορισμένα από τα κορυφαία κτίρια γραφείων της νέας εποχής. 

Τα νέα γραφεία είναι τόπος ανταλλαγής ιδεών και δημιουργικότητας. Είναι το σημείο όπου χαράσσεται και ενορχηστρώνεται το μέλλον μιας επιχείρησης και, συνακόλουθα, των εργασιών της. — Ηλίας Μπόμπολας

«Η εξ αποστάσεως εργασία σε πολλές περιπτώσεις ήρθε για να μείνει. Ο νέος digital nomad αλλάζει την παγκόσμια οικονομία χάρη στη δυνατότητά του να ζει και να εργάζεται από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη επιθυμεί. Σημαίνει αυτό ότι ήρθε το τέλος των γραφείων; Το ακριβώς αντίθετο! Διεθνώς, το νέο γραφείο είναι ένας χώρος που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, συνδυάζει πολλές χρήσεις, ενσωματώνοντας καφέ και κατοικίες, μεταξύ άλλων, φέρνει κοντά πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, προσφέρει ζωντάνια στην πόλη και εξοικονομεί πόρους και ενέργεια. Αυτού του είδους τα γραφεία έλειπαν από την Αθήνα μέχρι στιγμής», συμπληρώνει. Δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την ανάγκη οι νέοι χώροι να είναι ευέλικτοι. «Δεν είναι λίγοι οι αρχιτέκτονες που, μετά την πανδημία, υπογραμμίζουν την ανάγκη για χώρους με ευελιξία. Η ζωή συνεχίζεται, οι εξελίξεις επιταχύνονται, μπορούμε να εργαστούμε εδώ, αλλού, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, εκμεταλλευόμενοι το μεσογειακό κλίμα, μόνοι ή σε ομάδες. Το κέλυφος και η εσωτερική διαρρύθμιση πρέπει να ανταποκρίνονται στο σχεδιαστικό όραμα του αρχιτέκτονα και παράλληλα να προσφέρουν την ποικιλομορφία που θα κεντρίζει καθημερινά το ενδιαφέρον όσων ζουν και εργάζονται στον χώρο», υπογραμμίζει. 

Inmind: Office Well Being Facebook Twitter
Ακουστικά δάπεδα Forbo και διαχωριστικά συστήματα υψηλής ηχομόνωσης 1:10. @SPYROSHOUND PHOTOGRAPHY

Για την ομάδα της Inmind η νέα εποχή έχει στο επίκεντρό της τον εργαζόμενο, τους μετόχους μιας επιχείρησης και τους αρχιτέκτονες. Όπως αναφέρει ο Ηλίας Μπόμπολας, καθοριστικό ρόλο στον σχεδιασμό παίζουν, από την πλευρά των επιχειρήσεων, το «employee experience» και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ εργαζομένων και brand μέσω της κουλτούρας που εκφράζει το interior design. «Τα νέα γραφεία είναι τόπος ανταλλαγής ιδεών και δημιουργικότητας. Είναι το σημείο όπου χαράσσεται και ενορχηστρώνεται το μέλλον μιας επιχείρησης και, συνακόλουθα, των εργασιών της. Η υλοποίηση της στρατηγικής, από την άλλη, πολλές φορές γίνεται εκτός γραφείου.

Inmind: Office Well Being Facebook Twitter
Ηχοαπορροφητικά δάπεδα seamless woven vinyl 2tec2.

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, το περιβάλλον του γραφείου πρέπει να εμπνέει, να ενώνει και να προβάλλει τα σωστά μηνύματα», εξηγεί. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί στενά με κορυφαίους αρχιτέκτονες όπως η Ρένα Σακελλαρίδου, για το κτίριο της Agemar, ο Αλέξης Βικέλας και οι LC architects, για το κτίριο Orbit, και ο Τάσος Γεωργαντζής για το κτίριο της Prodea. Με αφορμή αυτά τα έργα, η Inmind απέκτησε περισσότερη εμπειρία στις πιστοποιήσεις LEED και WELL. «Τα κτίρια γραφείων πρέπει με κάθε τρόπο να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να εξασφαλίζουν την ευεξία των εργαζομένων. Για την επιλογή των υλικών κρίσιμο ρόλο παίζουν η διαδικασία  παραγωγής και η συμβολή τους σε τομείς όπως η βιωσιμότητα, η ακουστική και το χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Για εμάς, στην Inmind, είναι πολύτιμη η δυνατότητα να επεκτείνουμε την τεχνογνωσία μας σε μια εποχή συναρπαστικών αλλαγών», λέει o Ηλίας Μπόμπολας και κλείνει με μια πρόβλεψη: «Σήμερα βλέπουμε ολοένα και περισσότερες ειδικότητες να συνεργάζονται για τη δημιουργία καινοτόμων έργων. Αυτές οι νέες ομάδες ξεπερνούν κατά πολύ το interdisciplinary όπως το γνωρίζαμε στον σχεδιασμό. Επιπλέον, γίνεται πολύς λόγος για τον συμμετοχικό σχεδιασμό και την bottom-up co-creation. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε στο μέλλον τον σχεδιασμό γραφείων σε αμεσότερη συνεργασία με τους τελικούς χρήστες, αλλά και με τη συμμετοχή στη σχεδιαστική ομάδα επαγγελματιών πέρα από τα καθιερωμένα».     

Inmind: Office Well Being Facebook Twitter
Διαχωριστικά ηχομονωτικής ικανότητας 50 dB La Linea. @SPYROSHOUND PHOTOGRAPHY

inmind.com.gr

ADM The Green Issue

Μια συνεργασία της Lifo με την Design Ambassador και το Archisearch.gr

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα τρελά πολύχρωμα σχέδια του Γίνκα Ιλόρι γιορτάζονται στο Μουσείο Design

Design / Τα πολύχρωμα σχέδια του Γίνκα Ιλόρι έχουν την τιμητική τους στο Μουσείο Design

Εγκαταστάσεις με Lego σε δημόσια πλυντήρια, πολύχρωμες διαβάσεις πεζών και μεταμορφωμένες πεταμένων επίπλων σε έργα τέχνης, με χρώματα και σχέδια που αντλούν έμπνευση από τη νιγηριανή καταγωγή του διάσημου σχεδιαστή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Αθήνα αγαπά το design

Design / Η Αθήνα αγαπά το design

Σε μερικούς από τους νέους χώρους που επισκεπτόμαστε καθημερινά στην Αθήνα, οι υφές, τα φώτα, το πάτωμα, τα υλικά, η χρωματική παλέτα, κάθε στοιχείο του σχεδιασμού επιλέχθηκε με προσοχή. Από έναν φούρνο μέχρι ένα νυχάδικο, ο σύγχρονος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός καλείται να αφηγηθεί ιστορίες.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τάση: Μία νέα βίλα

ADM 3/22: The Leisure Architecture Issue / Iδέες για τη νέα βίλα

Tο παρόν αποτίει φόρο τιμής στο παρελθόν ολοένα και συχνότερα, έχοντας όμως το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ακριβώς εκεί όπου ο εξωτικός μπρουταλισμός φλερτάρει με τις νέες προδιαγραφές βιωσιμότητας και εμπνέεται από την ένωση του ακατέργαστου με το εκλεπτυσμένο γεννιούνται οι ιδέες για τη νέα βίλα.
ΝΤΟΓΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ