Ένας καταπράσινος χώρος γραφείων στη Βραζιλία μοιάζει με τροπικό δάσος

Ένας φωτεινός και καταπράσινος χώρος γραφείων στη Βραζιλία, σαν σε τροπικό δάσος Facebook Twitter
Στο κέντρο της αυλής υπάρχει μια πισίνα. Φωτο: Joana França.
0

Το αρχαιολογικό γραφείο Tropical Shed βρίσκεται στο Μανάους, μια πόλη στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όπου συγκλίνουν ο ποταμός Αμαζόνιος και ο Ρίο Νέγκρο. Αν και η πόλη βρίσκεται στο τροπικό δάσος, το γραφείο χτίστηκε σε βιομηχανική περιοχή.

«Το γραφείο βρίσκεται σε μια δημοφιλή βιομηχανική περιοχή της πόλης και ο σχεδιασμός του αποτελεί μια επανερμηνεία της βιομηχανικής τυπολογίας» δήλωσε ο Laurent Troost, υπεύθυνος του σχεδιασμού.

Το συμπαγές κτίριο που ολοκληρώθηκε για τη Muiraquitã Arqueologia χωρίζει το στενό οικόπεδο σε τρεις ξεχωριστούς χώρους. Το συνολικό εμβαδόν όλων των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων είναι περίπου 100 τετραγωνικά μέτρα.

Από την είσοδο ένας διάτρητος τοίχος από τούβλα οδηγεί σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον εργασίας που περιλαμβάνει ένα μακρύ τραπέζι, μια μικρή κουζίνα και μια αιώρα. Οι αρχιτέκτονες περιγράφουν αυτόν τον χώρο ως «χώρο αναψυχής».

Αν και καλύπτεται από μια χαμηλή οροφή, ο χώρος αναψυχής είναι στην πραγματικότητα ανοιχτός, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη τροπικών φυτών μέσα στον χώρο εργασίας, σε γλάστρες που αρδεύονται από τις υδρορροές της οροφής που βρίσκονται από πάνω.

Στη μέση του οικοπέδου υπάρχει μια υπαίθρια αυλή, με μια πισίνα και πολλά φυτά που πλαισιώνουν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο. Μια χαλύβδινη πέργκολα διπλού ύψους καλύπτει το οικόπεδο και χρησιμεύει ως πλαίσιο για τροπικά αμπέλια ταχείας ανάπτυξης.

«Ο χώρος αναψυχής κρύβεται πίσω από μια κοίλη πρόσοψη από ογκώδη τούβλα που αφήνουν τους ανέμους να περάσουν και φανερώνουν διακριτικά το βάθος του οικοπέδου χωρίς να αποκαλύπτουν όλες τις λεπτομέρειές του» δήλωσαν οι αρχιτέκτονες της Laurent Troost Architectures.

Στη μέση του οικοπέδου υπάρχει μια υπαίθρια αυλή, με μια πισίνα και πολλά φυτά που πλαισιώνουν τον διάδρομο που οδηγεί στο γραφείο.

Μια χαλύβδινη πέργκολα διπλού ύψους καλύπτει το οικόπεδο και χρησιμεύει ως πλαίσιο για τροπικά αμπέλια ταχείας ανάπτυξης. Τα αμπέλια αναπτύσσονται και στις δύο πλευρές του οικοπέδου, ορίζοντας έναν χώρο διπλού ύψους και σκιάζοντας τον χώρο αναψυχής και το γραφείο για να δημιουργήσουν ένα τροπικό, ευάερο και αναζωογονητικό μικροκλίμα. 

Στο πίσω μέρος του οικοπέδου βρίσκεται ο κλειστός χώρος γραφείων, ο οποίος περιλαμβάνει κοινόχρηστο τραπέζι εργασίας, συσκέψεων και τουαλέτες. Αυτός ο όγκος απολαμβάνει ψηλότερες οροφές που βοηθούν στη φωτεινότητα του χώρου.

«Τα ανοίγματα προς τους κήπους και στις δύο πλευρές λύνουν το θέμα της φωτεινότητας και επιτρέπουν τον επαρκή αερισμό όλων των χώρων» δήλωσαν οι αρχιτέκτονες.

Το ίδιο μοτίβο πλινθοδομής πλαισιώνει κι αυτόν τον όγκο, δημιουργώντας δυναμικές σκιές καθώς το φως μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Tropical Shed εξυπηρετεί υποδειγματικά την εσωτερική-υπαίθρια διαβίωση δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο εργασίας Facebook Twitter
Τροπικά φυτά αναπτύσσονται στον χώρο αναψυχής. Φωτο: Joana França. Φωτο: Joana França.

Το Tropical Shed εξυπηρετεί υποδειγματικά την εσωτερική-υπαίθρια διαβίωση δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο εργασίας Facebook Twitter
Η είσοδος στο γραφείο βρίσκεται σε έναν διάτρητο τοίχο από τούβλα. Φωτο: Joana França.

Το Tropical Shed εξυπηρετεί υποδειγματικά την εσωτερική-υπαίθρια διαβίωση δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο εργασίας Facebook Twitter
Ψηλά ταβάνια στον κλειστό χώρο γραφείων. Φωτο: Joana França.

Το Tropical Shed εξυπηρετεί υποδειγματικά την εσωτερική-υπαίθρια διαβίωση δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο εργασίας Facebook Twitter
Φωτο: Joana França.

Το Tropical Shed εξυπηρετεί υποδειγματικά την εσωτερική-υπαίθρια διαβίωση δημιουργώντας τον ιδανικό χώρο εργασίας Facebook Twitter
Φωτο: Joana França

Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Design / LiFO x Design Ambassador/ Archisearch: Τα κορυφαία έντυπα αρχιτεκτονικής και design παρουσιάζουν

Η LiFO και η Design Ambassador δημιούργησαν μια πρωτότυπη σειρά ειδικών εκδόσεων που απελευθέρωσαν το αρχιτεκτονικό έντυπο από τον κλαδικό του χαρακτήρα και έδωσαν νέα δυναμική και ουσία στη συζήτηση για την αρχιτεκτονική, το design και την ανάπτυξη
THE LIFO TEAM
H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Design / H Potiropoulos+Partners σχεδίασε ένα εντυπωσιακό αειφορικό συγκρότημα διαμερισμάτων και κατοικιών  στον Άλιμο 

Το «Cube-2» στον Άλιμο, ένα project όπου το τρίπτυχο «υπαίθριος χώρος-ημιυπαίθριος χώρος-πράσινο» αναδεικνύεται σε κύριο συνθετικό άξονα. Προκύπτει έτσι μία αλληλουχία προβόλων-κήπων, που δίνουν την εντύπωση ότι κινούνται μέσα στη βλάστηση, και αντίστοιχα ότι η βλάστηση κινείται μέσα σ’ αυτούς.
THE LIFO TEAM
The Boy Is Beautiful

Athens Pride 2022 / The Boy Is Beautiful: Ένα περιοδικό που ξετυλίγει το νήμα των ελληνικών queer χρονικών

Στο εξαμηνιαίο περιοδικό του Λεωνίδα Λιόλιου queer και queer friendly αναγνώστες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ελληνικής ιστορίας που έχουν θαφτεί κάτω από τα μπάζα της ετεροκανονικότητας και του μεσσιανισμού.
M. HULOT
Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Design / Η ΕΣΩ επέστρεψε πιο δυναμική και επίκαιρη από ποτέ 

Δείτε όσα έγιναν στην δέκατη διοργάνωση της ημερίδας ΕΣΩ που διοργανώθηκε σε στρατηγική συνεργασία και συνεπιμέλεια του Archisearch με το Ίδρυμα Mies Van Der Rohe ως συμπαραγωγή της Design Ambassador, του +Design Magazine και της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία - κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Design / Serpentine Pavilion: Μια μαύρη εκκλησία-κλίβανος είναι το πιο κατάλληλο θερινό περίπτερο;

Το φετινό περίπτερο Serpentine, ένας μαύρος περίκλειστος κύλινδρος, από τις πιο «εσωστρεφείς» εγκαταστάσεις που έχουν τοποθετηθεί ποτέ στους κήπους του Κένσινγκτον, σχεδιάστηκε ως χώρος για περισυλλογή και διαλογισμό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Design / Η προέκταση του Royal College of Art είναι ένας ύμνος σε ένα συχνά υποτιμημένο υλικό, το τούβλο

Μέσα στα πελώρια γυάλινα κτίρια του Battersea, οι αρχιτέκτονες της Tate Modern και της Elbphilharmonie στο Αμβούργο, οι Herzog & de Meuron, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια σοβαρή προσέγγιση του υλικού.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης Ρενέ Γκεγιουστέ κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022.

Πολιτισμός / Ρενέ Γκεγιουστέ: Η Γαλλίδα πρωτοπόρος της κοινωνικής στέγασης κέρδισε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής 2022

Η Γαλλίδα αρχιτέκτονας είναι υπέρμαχος της κοινωνικής αρχιτεκτονικής, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για το 10όροφο συγκρότημα διαμερισμάτων Le Liégat στο Ivry-sur-Seine και την πολυκατοικία La Maladrerie.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ