Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το σινεμά έχει σχεδιαστεί με θεατρική θέαση, που σημαίνει ότι υπάρχουν επίπεδα και μπορεί ο καθένας να δει ανεμπόδιστα την ταινία χωρίς να τον ενοχλεί ο μπροστινός του.
0

Ο θερινός κινηματογράφος εδώ και χρόνια είναι συνυφασμένος με την καλοκαιρινή Αθήνα. Οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης, και κυρίως εκείνοι που μένουν πίσω όλον τον Αύγουστο, επισκέπτονται τα θερινά σινεμά επιζητώντας να περάσουν όμορφα και ποιοτικά τον χρόνο τους, ξεφεύγοντας από την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις. 

Το καινούργιο σινεμά δίπλα ακριβώς από το Πολεμικό Μουσείο, που βρίσκεται στην οδό Ριζάρη 2 άνοιξε τις πόρτες του την Πέμπτη 28 Ιουλίου φέρνοντας φρέσκο αέρα εν μέσω καλοκαιριού. 

Βρέθηκα εκεί ένα απόγευμα Τετάρτης στην προβολή των 8:00. Δύο βήματα δίπλα από το μετρό, έφτασα πολύ γρήγορα. Μπαίνοντας στην εσωτερική αυλή που διαθέτει ο χώρος συνάντησα τον έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Γιώργο Τσιτόπουλο, ο οποίος μαζί με τον Πάνο Παπαδάκο και τον Τάσο Τζαρήμα σκέφτηκε και κατάφερε να υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα. Και οι τρεις τους είναι επιχειρηματίες και προέρχονται από τον χώρο της εστίασης, κάτι που φαίνεται ολοφάνερα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν το σινεμά. 

Αν και λειτουργούμε λίγο καιρό, εισπράττουμε από τον κόσμο πολύ ενθουσιασμό και υποστήριξη. Από το ποτό καλωσορίσματος που θα πάρει, τις selfie και τις φωτογραφίες που θα βγάλει, αισθανόμαστε ότι είναι σε ένα περιβάλλον που του αρέσει.

Με το που μπήκα μού πρόσφεραν, όπως και στους υπόλοιπους επισκέπτες, ένα ποτό καλωσορίσματος, μια πολύ πρωτότυπη κίνηση που έχουν καθιερώσει. Περιπλανήθηκα λίγο στον χώρο, παρατηρώντας τα φυτά που καλύπτουν τους τοίχους δίνοντας μια αίσθηση εξοχής, τη μεγάλη οθόνη, το γκαζόν, τα υπέροχα τραπεζάκια και τις αναπαυτικές καρέκλες που έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε να υπάρχει άνεση. 

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Με το που μπήκα μέσα μου πρόσφεραν, όπως και στους υπόλοιπους επισκέπτες, ένα ποτό καλωσορίσματος.
Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το σινεμά έχει 220 θέσεις και είναι πλήρως προσβάσιμο για ΑΜΕΑ.

«Σκεφτήκαμε ως θεατές· όταν πηγαίνουμε σε θερινό θέλουμε να βλέπουμε καλύτερα από ό,τι βλέπουμε στα κλασικά σινεμά, έτσι σχεδιάσαμε το θερινό ώστε να έχει μια θεατρική θέαση, που σημαίνει ότι υπάρχουν τα επίπεδα και μπορεί ο καθένας να δει ανεμπόδιστα την ταινία χωρίς να τον ενοχλεί ο μπροστινός του», μου λέει ο Γιώργος Τσιτόπουλος, εξηγώντας μου πως σε όποια θέση και αν κάτσει ο θεατής θα απολαύσει το ίδιο την ταινία. «Το δεύτερο και πολύ σημαντικό είναι πως υπάρχει πρόσβαση για ατομα με αναπηρία. Έρχονται με το αμαξίδιο και μπορούν να καθίσουν όπου θέλουν», συμπληρώνει. Το σινεμά έχει 220 θέσεις και είναι πλήρως προσβάσιμο για ΑΜΕΑ.

Υπάρχει άνεση, χωρίς να είσαι στριμωχτά με τον διπλανό σου. «Έχουμε βάλει πολλά τραπέζια, σχεδόν ένα τραπέζι ανα δύο καρέκλες, ώστε να μπορεί κανείς να αφήσει τα πράγματά του, να μπορεί να πάρει κάτι από το μπαρ και να το ακουμπήσει», αναφέρει ο Γιώργος. Η οικειότητα που βιώνεις στον χώρο και το περιβάλλον που δημιουργεί το προσωπικό σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι στη βεράντα του σπίτιού σου. Η οθόνη είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν σε θερινό, με 13 μέτρα μήκος και 6 μέτρα πλάτος, για να βγαίνει πραγματικά μια καλή εικόνα, και φυσικά το σύστημα του ήχου είναι τελευταίας τεχνολογίας. 

«Συνήθως το πρόβλημα στα θερινά σινεμά είναι πως επειδή υπάρχουν πολυκατοικίες και σπίτια γύρω γύρω παίζει χαμηλά ο ήχος, ωστόσο το θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου έχει την τύχη να βρίσκεται μέσα στην πόλη αλλά να μην ενοχλεί κατοικίες, οπότε ο ήχος παίζει πιο ζωντανά». Όλα αυτά τα στοιχεία τα μελέτησαν ώστε να δημιουργήσουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Η οθόνη είναι από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν σε θερινό, με 13 μέτρα μήκος και 6 μέτρα πλάτος, για να βγαίνει πραγματικά μια καλή εικόνα.

Η ιδέα προέκυψε λόγω του ότι ο χώρος ήταν του Πολεμικού Μουσείου αλλά ήταν ανεκμετάλλευτος, δεν υπήρχε καμία χρήση, οπότε σκέφτηκαν να συνδέσουν το Πολεμικό Μουσείο με μια άλλη πολιτιστική δραστηριότητα. «Είμαστε σινεφίλ ως άνθρωποι και μας αρέσει ο θερινός κινηματογραφος γενικότερα, οπότε θελήσαμε να κάνουμε αυτό», μου απαντάει όταν ρωτάω για την έμπνευση.

Ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να εγκαινιαστεί ένα θερινό σινεμά τέλος Ιουλίου. Ο ίδιος παραδέχεται πως η δυσκολία έγκειται στο πρόβλημα του ανεφοδιασμού και των μεταφορών λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. «Ήταν πέρα από τις δυνάμεις μας να το κάνουμε να συμβεί πιο νωρίς. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν αρκετές ωραίες ταινίες και ελπίζουμε μέχρι τέλος Σεπτέμβρη να συνεχίσουμε».

Οι ταινίες που επιλέγουν είναι πρώτης προβολής, όπως το «Άιφελ», ένα γαλλικό ρομαντικό δράμα του Martin Bourboulon που προβαλλόταν τις δύο πρώτες βδομάδες της λειτουργίας του σινεμά. Στη συνέχεια θα προβληθούν ταινίες όπως το «Bullet Train» και το «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες».

Συνεργάζονται με τη Rosebud 21 που έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στον χώρο και παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή των ταινιών και στην κατάρτιση του προγράμματος.

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Στην ερώτησή μου πώς βλέπει τον κόσμο που έρχεται στο σινεμά, μου απαντάει: «Αυτό είναι που μου κάνει περισσότερη εντύπωση. Αν και λειτουργούμε λίγο καιρό, εισπράττουμε από τον κόσμο πολύ ενθουσιασμό και υποστήριξη. Από το ποτό καλωσορίσματος που θα πάρει, τις selfie και τις φωτογραφίες που θα βγάλει, αισθανόμαστε ότι είναι σε ένα περιβάλλον που του αρέσει. Φεύγοντας, μας ευχαριστούν για αυτό που ζήσανε και μας κάνουν εκπληκτικά σχόλια. Αυτό μας δίνει πολλή χαρά γιατί αισθανόμαστε πως αυτό που δημιουργήσαμε είναι κάτι που έχει αποδοχή». 

Και πώς να μην σου αρέσει το ότι μπορείς να απολαύσεις την ταινία σου απλώνοντας χαλαρά τα πόδια σου μπροστά, βουλιάζοντας στην αναπαυτική καρέκλα, πίνοντας το ποτό ή το κοκτέιλ που σου φτιάχνει ο Γιάννης στο μπαρ και τρώγοντας ιδιαίτερα finger food. Από τη στιγμή που θα μπεις στον καταπράσσινο χώρο μέχρι τη στιγμή που θα βγεις, βιώνεις μια εμπειρία και όχι μια απλή έξοδο για ταινία. Αυτό κάνει το θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου τόσο ξεχωριστό και τόσο κατάλληλη επιλογή για να επενδύσεις με τον καλύτερο τρόπο τον χρόνο σου στην καλοκαιρινή Αθήνα. 

Cine Πολεμικό Μουσείο: Ένα ονειρικό σινεμά στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

Cine Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός

Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Αθήνα / Το στοίχημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών

Η αναβάθμιση του Σταθμού Λαρίσης βρίσκεται εν εξελίξει, η αξιοποίηση του Σταθμού Πελοποννήσου παραμένει αναπάντητο ερώτημα, και η πόλη μας περιμένει ακόμα τον σύγχρονο, ασφαλή, και προσβάσιμο σιδηροδρομικό σταθμό που της αξίζει.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Δείτε τις αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην Πλατεία Κολωνακίου

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Πλατεία Κολωνακίου: Οι αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Έλενα Κουντούρη, περιγράφει τις λεπτομέρειες της ανασκαφικής έρευνας που διενεργήθηκε στην πλατεία Κολωνακίου για τη γραμμή 4 του μετρό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ