Αριστούργημα της Georgia O' Keeffe σε έκθεση της Tate

Αριστούργημα της Georgia O' Keeffe σε έκθεση της Tate Facebook Twitter
Το «Jimson Weed, White Flower No. 1» έσπασε κάθε ρεκόρ όταν πουλήθηκε το 2014 στη Νέα Υόρκη για 44.400.000 δολάρια./ Georgia O'Keeffe Museum
0

Αριστούργημα της Georgia O' Keeffe σε έκθεση της Tate Facebook Twitter
Το άνθος απαντάται στο Νέο Μεξικό, όπου η O 'Keeffe είχε σπίτι και τα άφηνε να ανθίζουν άναρχα και ανεξέλεγκτα στον κήπο της./ Georgia O'Keeffe Museum

 

Το πιο ακριβό έργο τέχνης που δημιουργήθηκε ποτέ από γυναίκα θα είναι το κεντρικό κομμάτι έκθεσης της Tate προς τιμήν της Georgia O' Keeffe.

Το «Jimson Weed, White Flower No. 1» το είχε δανειστεί η Tate από το Αμερικανικό Μουσείο και ήταν ο πίνακας που έσπασε κάθε ρεκόρ όταν πουλήθηκε το 2014 στη Νέα Υόρκη για 44.400.000 δολάρια. Ο πίνακας με το λευκό λουλούδι, όπως δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Tate, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά στοιχεία της τέχνης της O' Keeff, η οποία πέθανε το 1986 στα 98 της, έχοντας υπάρξει η πιο διάσημη γυναίκα ζωγράφος με σήμα κατατεθέν της τις απεικονίσεις της φύσης και αυτά τα λουλούδια, ειδικώς.

Αριστούργημα της Georgia O' Keeffe σε έκθεση της Tate Facebook Twitter
Η Αμερικανίδα ζωγράφος έγινε διάσημη για τις υπέροχες απεικονίσεις της φύσης και κυρίως των λουλουδιών της/ Georgia O'Keeffe Museum

Το άνθος δε, του συγκεκριμένου πίνακα απαντάται στο Νέο Μεξικό, όπου η O 'Keeffe είχε σπίτι και τα άφηνε να ανθίζουν άναρχα και ανεξέλεγκτα στον κήπο της. Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι υπεύθυνοι της Tate, αυτό που κάνει τόσο ιδιαίτερο τον συγκεκριμένο πίνακα «είναι η προοπτική και η συμμετρία του».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που μπορούμε να εκθέτουμε την ιδανικότερη δουλειά της o' Keeffee για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 20 χρόνια», δήλωσε ο Achim Borchardt-Hume, ο διευθυντής εκθέσεων της Tate.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ