Ανακαλύφθηκε άγνωστος πίνακας του Βαν Γκογκ

Ανακαλύφθηκε άγνωστος πίνακας του Βαν Γκογκ Facebook Twitter
0

Το Μουσείο Βαν Γκογκ προέβη σε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Όπως ανέφερε εντοπίστηκε ένας άγνωστος πίνακας του Βίνσεντ Βαν Γκογκ που για χρόνια βρισκόταν σε νορβηγική σοφίτα και υπήρχε η εντύπωση ότι ανήκε σε άλλο ζωγράφο.

.

Ο πίνακας με τίτλο "Ηλιοβασίλεμα στο Montmajour" απεικονίζει δέντρα, θάμνους και ουρανό, ζωγραφισμένα με τις γνωστές έντονες πινελιές του  Βαν Γκογκ.

 

Ανακαλύφθηκε άγνωστος πίνακας του Βαν Γκογκ Facebook Twitter

Στα αποκαλυπτήρια του πίνακα ο διευθυντής του μουσείου Axel Rueger περιέγραψε την ανακάλυψη ως «εμπειρία ζωής" και έκανε γνωστό ότι ο πίνακας που ανήκει πλέον σε άγνωστο ιδιώτη συλλέκτη θα εκτεθεί εκεί από την 24η Σεπτεμβρίου.

Ο Rueger είπε ότι το ίδιο το μουσείο είχε απορρίψει την αυθεντικότητα του πίνακα στη δεκαετία του 1990, εν μέρει επειδή δεν είχε υπογραφή. Ωστόσο, οι νέες τεχνικές έρευνας, και μια διετή έρευνα τους έπεισε.

Η τοποθεσία που απεικονίζει ο πίνακας, μπορεί να προσδιοριστεί: Είναι κοντά στο Arles της Γαλλίας, όπου ο Βαν Γκογκ ζούσε εκείνη την εποχή, κοντά στο λόφο Montmajour, και στα ερείπια της μονής με το ίδιο όνομα. Τα ερείπια μπορεί να τα δει στο βάθος του έργου, από την αριστερή πλευρά.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ, το οποίο στεγάζει 140 έργα του Ολλανδού ζωγράφου, δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο. και Βαν Γκογκ πίνακες είναι από τα πιο πολύτιμο στον κόσμο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ