Αlmost Famous

Αlmost Famous Facebook Twitter
0

Στις αρχές της δεκαετίας του 60 ο φωτογράφος Γουίλλιαμ Κένεντυ είχε φωτογραφήσει μερικούς φίλους του καλλιτέχνες από την τότε νεουορκέζικη καλλιτεχνική σκηνή.

Αυτές τις φωτογραφίες ποτέ δεν τις εμφάνισε ενώ τα αρνητικά τα είχε αποθηκεύσει ξεχασμένα σε κάποιο κουτί όπου έμειναν σχεδόν για 5 δεκαετίες χωρίς να τα αναζητήσει. 

81 ετών πια πριν λίγο καιρό ανακάλυψε τα ξεχασμένα αρνητικά και προς μεγάλη του έκπληξη είδε πως απεικονιζαν τον Andy Warhol και τον Robert Indiana λίγο πριν γίνουν μεγάλα ονόματα. Οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί το 1962-1963 περίπου στο Factory.

Στις φωτογραφίες οι 2 καλλιτέχνες απεικονίζονται νέοι, ανέμελοι με μερικές από τις χαρακτηριστικές δουλειές τους σε μερικές από τις λήψεις (ο Γουόρχολ με τη Μέριλυν και τα λουλούδια του και ο Ιντιάνα με το περίφημο LOVE του).

Ο Κένεντυ τους φωτογράφησε σχεδόν φυσικά. Ακόμα ήταν και οι 2 στην αρχή της καλλιτεχνικής τους καριέρας, δεν είχαν γνωρίσει τη μεγάλη επιτυχία των επόμενων ετών και η αύρα τους είχε ακόμα αρκετό αυθορμητισμό. 

Το 1964 όλα θα άλλαζαν βέβαια με τη επέλαση της φήμης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.
Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Culture / Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε οn demand προβολές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη, που πρόλαβε να πραγματοποιήσει δύο μόνο παραστάσεις στην Πάνω Σκηνή του «Από Μηχανής Θεάτρου», έρχεται σε on demand προβολή το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ