ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.9.2022 | 23:36

Κάπου να τα πω (μαλλον μόνο για κοπέλες)

Ψυχολογικά δεν είμαι καλά. Ξέρω πες τά σε ψυχολόγο, μερικές φορές είναι ωραία να τα γράφεις να βγαίνουν από μέσα σου. Είμαι κοπέλα το αναφέρω γιατί οι κοπέλες εχουμε τα ορμονικα μας και προσωπικά οι μέρες του κύκλου επηρεάζουν τη διάθεση μου. Πχ όταν ειμαι στις γόνιμες μέρες ένιωθα και ειχα καλή διάθεση.τωρα που τελείωσαν και οδευω προς την εμμηνο ρυσην νιώθω χάλια ψυχολογικά. Ότι τίποτα δεν αξίζει. Ότι τίποτα δεν μου αξίζει. Δεν βλέπω φως στο τούνελ. Και αυτό συμβαίνει κάθε μήνα τα τελευταία χρόνια. Από τότε που έκανα λάθος επιλογή επαγγελματικά. Έφυγα από μια δουλειά για μία άλλη δουλειά και εκεί απογοητεύτηκα. Δεν ήταν αυτό που περίμενα τελοσπαντον δεν έκατσα πολύ καιρό. Έφερα βαρεως αυτό το στίγμα της αποτυχίας. Από το άγχος μου τότε άλλαξε η περίοδος μου και επίσης είχα εξαρσεις άγχους. Τότε δεν το σκέφτηκα σε βάθος αλλά από τότε που κρατάω ημερολόγιο βλέπω τη σύνδεση. Μετά την ωορρηξία όλα μου φαίνονται χάλια. Δεν γίνεται να είμαι καλά μόνο 2 βδομάδες. Επίσης νιώθω ότι κάτι λείπει από τη ζωή μου. Ούτε ταξίδια θέλω ούτε λεφτά ούτε μεγαλεία. Θέλω να κάνω οικογένεια. κουράστηκα, νιώθω άδεια . Ίσως είναι και πού ρουτινιασα. Άσε που λένε ότι όταν κάνεις παιδιά σου φεύγουν όλα.
4
 
 
 
 
σχόλια

Κάνε αυτά που θέλει η καρδιά σου για να φύγει το άγχος και να φύγει και ίσως μια συνεχής ενοχή πως δεν κάνεις κάτι για να έχεις αυτά που πραγματικά αξίζεις. Μην το βάζεις στο μυαλό σου ότι πάντα πριν την περίοδο θα είσαι έτσι γιατί το κάνεις κανόνα και επηρεάζεις το σώμα σου με αυτή τη σκέψη (δηλαδή περιμένεις να είσαι χάλια πριν την περίοδο και καταλήγεις να είσαι όντως επειδή το έχεις πιστέψει). Αν φέρνεις χαρά στη ζωή σου όντας αληθινή με σένα οι ορμόνες της χαράς θα είναι τόσες που θα αλλάξουν τις ορμόνες σου γενικότερα
.εξάλλου από άγχος ξεκίνησε οπότε καταλαβαίνεις ότι είναι ψυχολογικό...Μην ασχολείσαι οπότε με το κύκλο σου αλλά με το να είσαι εσύ καλά και όλα θα φτιάξουν . Βάλτα κάτω ,φτιάξε ένα πρόγραμμα και κάνε μία μία αλλαγή στην καθημερινότητα σου προς την κατεύθυνση που θες. Θες να κάνεις οικογένεια οκ ,θα πάρω το πιο γενικό θέλεις connection αληθινό με κάποιον άνθρωπο , θέλεις μοίρασμα. Επιδίωξε το. Ίσως θέλεις να έχεις πράγματα στη ζωή σου που σε εκφράζουν κ η δουλειά σου σε καταπιέζει κ δεν σε βοηθάει σε αυτό. Εσύ ξέρεις μόνο την αλήθεια ,μην εθελοτυφλείς λοιπόν σε αυτά κ κάνε αυτά που σου αξίζουν !

Τωρα άμα γράψω "βλακείες" δε θα μου το ανεβάσουν πάλι.
Για τις λανθασμένες σου επιλογές ή την επαγγελματική σου ανεπάρκεια δε σου φτάνει η περίοδος σου. Σταματήστε να δαιμονοποιειτε μια φυσική λειτουργία του οργανισμού.
Στοχευσε στην αυτοβελτιωση σου και όλα θα λυθούν.

Κορίτσι συμβαίνει σε αρκετές από εμάς. Διάβασε για pmdd (premenstrual dysphoric disorder), υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθηθείς (άσκηση, διατροφή, συμπληρώματα). Σίγουρα παίζει και το άγχος ρόλο αλλά μη βασανίζεσαι κάθε μήνα.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ