ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.8.2022 | 00:20

Ζηλεύω τον πρώην της

Τα έχω εδώ και 1 μήνα με μία κοπέλα και πριν 2 μέρες που είχε γενέθλια, την πήρε ο πρώην της να της ευχηθεί χρόνια πολλά, ό,τι επιθυμείς και τα σχετικά. Πλέον δεν έχουν κάτι το ρομαντικό/ερωτικό, μου το ορκίστηκε και μίλησα και μαζί του μία φορά και μου το επιβεβαίωσε και αυτός. Πριν τα φτιάξουν είχαν μακροχρόνια φιλία (5-6 χρόνια) και ήθελαν ο ένας τον άλλον για αρκετό διάστημα (παιδικός έρωτας) απλά όταν αυτή είχε σχέση δεν είχε αυτός, και το ανάποδο, οπότε τα έφτιαξαν οταν ήταν και οι 2 ελεύθεροι. Δεν ζηλεύω άμα μου το ορκίστηκε όπως έγραψα αυτή οτί πλέον τους ενώνει μόνο μία καλή φιλία (και το επιβεβαίωσε και αυτός) απλά σκέφτομαι πως ένας παιδικός έρωτας, μία σχέση και μετέπειτα μία φιλία, δεν σβήνει έτσι απλά, σίγουρα μέσα της εκείνος δεν έχει πεθάνει σαν ανάμνηση μίας δυνατής αγάπης. Τα έχουμε εμείς 1 μήνα και πριν τον 1 μήνα μιλούσαμε/βγαίναμε για κάπου 2 βδομάδες άρα ό,τι έχουμε είναι μόλις 1μιση μήνα ενώ ό,τι είχε με αυτόν (και ακόμα μιλάνε άρα δεν τελείωσε οριστικά, ακόμα τον έχει μέσα στη ζωή της) είναι 7-8 ετών. Δε νιώθω άνετα με αυτό το κατάλοιπο προηγούμενης σχέσης. Αυτή μου αρέσει πραγματικά αλλά δε μπορώ στην ιδέα οτί εξακολουθεί να υπάρχει η επικοινωνία μεταξύ αυτής και αυτού. Να της ζητήσω με τρόπο να τον βγάλει από τη ζωή της ή δεν έχω το δικαίωμα; Ακούγεται ίσως κάπως εγωκεντρικό αλλά τη θέλω για μένα, να αφοσιωθεί σε μένα για να μπορέσουμε να χτίσουμε σιγά σιγά κάτι δυνατό, το οποίο πιστεύω ειλικρινά πως δε θα το καταφέρουμε αν συνεχίσει να έχει αυτό το άτομο (και τις αναμνήσεις που τον συνοδεύουν) στη ζωή της. Τι να κάνω;
17
 
 
 
 
σχόλια

Καλέ μου λυπάμαι αλλά είσαι αξιολυπητος αν πραγματικά πιστευεις ότι και οι δύο πλευρές είναι εντελώς κρύες. Συγγνώμη αλλά με άνθρωπο που έχει πέσει κρεβάτι δε μπορεί να υπάρξει φιλία. Απλά δε μπορεί. Κάποτε μοιράστηκαν ένα παρελθόν. Αν στην κοπέλα αυτή φαινόταν εντάξει να μιλάς στο τηλ με την πρώην σου σημαίνει ότι σε έχει γραμμένο.
Ναι,δε μπορούμε να απαιτήσουμε κάτι από κάποιον γιατί πρέπει να υπάρχει ελεύθερη βούληση. Μπορούμε όμως να εξηγήσουμε ποια είναι τα όριά μας. Αν αυτό ξεπερνάει τα δικά σου όρια απλά πες το. Αν της είναι αδύνατον να κόψει από τον πρώην τότε δεν την ενδιαφέρεις ουσιαστικά αλλά είσαι ένα νέο σκαμπό να ακουμπήσει για ασφάλεια. Αυτό θες;
Εγώ προσωπικά δεν αντέχω ούτε αυτούς/αυτές που δεν κρατάνε επαφές με πρώην αλλά μιλάνε συνεχώς για αυτούς με πίκρα ή νεύρα στους νυν και χωρίς να ερωτηθουν μάλιστα. Είναι έλλειψη σεβασμού προς το άτομο που μπαίνει τώρα στη ζωή τους.
Μίλα ξεκάθαρα στο κορίτσι. Αν κάτσεις ενώ σε διαβεβαιώνει ότι είναι φιλικό μεταξύ τους ή δεν τη νοιάζει αν ενοχλεισαι τότε απλά σε έχει παντελώς γραμμένο!

Σε αυτά τα θέματα συνήθως ο άνθρωπος που τον χώρισαν τον θέλει ακόμα τον άλλον και τον κρατάει με καθε τρόπο στη ζωή του ως "φίλο" και ο άλλος που ζήτησε να χωρισουν το επιτρέπει γιατί θέλει καβαντζα
.
Επαφή με πρώην κρατάμε αν υπάρχουν παιδιά.
Σε διαφορετική περίπτωση, ο πρώην να πάει από εκεί που ήρθε!

Που το κάθε κόλλημα ή καβαντζα το βαφτίζουμε "φίλο" και η επόμενη σχέση είναι καταδικασμενη με το καλημέρα σας.

Όποιος δε θέλει να προχωρήσει,να μένει μόνος του.
Μην δημιουργεί ελπίδες σε άλλους και μετά τους πληγώνει.
Οι άνθρωποι δεν είναι παιχνίδια.

Φίλε/η, θα το εκτυπώσω το σχόλιό σου και θα το κάνω κορνίζα, πραγματικά. Δε κάνω πλάκα. Συμφωνώ τόσο μα τόσο πολύ, αυτό ακριβώς έζησα επί 2+ χρόνια με μία που και καλά "δεν ήθελε να αποχωριστεί έναν καλό της φίλο, όχι οτι τους δένει κάτι το ερωτικό" και με το που χωρίσαμε τους είδα χεράκι χεράκι (και ποιος ξέρει τι άλλο έκαναν πίσω από τη πλάτη μου!) και αγκαλιασμένοι, ξανάσμιξαν. ΜΑΚΡΙΑ (οι μεγάλες αλήθειες ειπώνονται πάντα με μεγάλα γράμματα για έμφαση στα συναισθήματα του πληγωμένου) ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑ! Εύγε, τα είπες όλα! Κορνίζα φίλε/η, κορνίζα.

Από τη στιγμή που τα είχαν παύουν να είναι φίλοι. Οπότε το αφήγημα της κοπέλας σου δεν με πείθει. Όπως δεν με πείθει το ότι παύει να έχει συναισθήματα για εκείνον. Αν δεν είχε , δεν θα συνέχιζαν επαφές. Εκείνοι επέλεξαν να κάνουν στην άκρη τη φιλια τους και να το δουν αλλιώς. Άποψη μου είναι να μην επενδύσεις σε συναισθήματα και να αρχίσεις να κοιτάς και αλλού. Κι αν αντιληφθεί κάτι ή νυν, πες της ότι εκείνες που μιλάς είναι φίλες.

Υπάρχουν πολλές μορφές ζήλειας. Σε μια σχέση συνήθως η ζήλεια προκύπτει όταν ο ένας παράγοντας θεωρεί τον εαυτό του υποδεέστερο του άλλου ή όταν έχει διαπιστωθεί από αυτόν κάποια ασυνέπεια ανάμεσα στα λόγια και στα έργα του αντικειμένου του πόθου.

Τι από τα δύο ισχύει στη δική σου περίπτωση; αν είσαι έτοιμος να απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου, τότε έχεις και τη λύση.

ΔΕΝ υπάρχει φιλική σχέση μεταξύ πρώην. Ένας από τους δυο (αν όχι και οι δυο) θέλουν ο ένας τον άλλον. Επίσης σου υπογράφω ότι με το που χωρίσετε θα τα ξανά βρουν. Μην πέσεις από τα σύννεφα. Κατά πάσα πιθανότητα είσαι το rebound

Εγω σε παρόμοια κατάσταση το άφησα να πάει στο καλό.
Οταν αντί να παίρνει τηλ εσένα για κάτι που τον/την απασχολεί παίρνει τον/την πρώην δεν πάει η σχεση παρακάτω.
Αν τώρα μιλάνε μόνο σε γιορτές για τα χρόνια πολλά και τα σχετικά λες οκ, ανθρώπινο.
Είναι άσχημο να σέρνει κανείς πισω του κατάλοιπα προηγούμενης σχέσης.

Το ερώτημα είναι στο πώς σου φέρεται η κοπέλα στη σχέση σας. Αν κάπου εισπράττεις αδιαφορία εκ μέρους της και μία στάση τύπου "ΟΚ, δεν είσαι κι η πρώτη μου αγάπη, τα έχω περάσει εγώ αυτά," τότε, ναι μεν δεν είναι κολλημένη με τον πρώην της συνειδητά, μα στο μυαλό της θα έρχεσαι πάντα "δεύτερος" μετά την "πρώτη κι αληθινή αγάπη της." Δεν χρειάζεται να κοιμούνται μεταξύ τους για να έχουν κάτι. Αυτό που θεωρώ ως το πιο επικίνδυνο σε κάτι τέτοιες φιλίες με πρώην είναι ότι οι δύο πρώην συνήθως καλύπτουν μεταξύ τους όσα κενά έχουν οι νυν τους φιλίες και οι σχέσεις. Μιλούν μεταξύ τους για τα προβλήματά τους, ανοίγονται πολύ ο ένας στον άλλον, δεν φοβούνται πλέον να δείχνουν ευάλωτοι, μα παραέξω (όπως και σε μια νυν τους σχέση, όπου δεν πρόλαβαν ακόμα να επενδύσουν) βγάζουν άλλον εαυτό. Γι' αυτό και εγώ λέω ότι η έννοια "intimate" δεν είναι απαραίτητα μόνο σεξουαλική. "Intimate" είναι και μεταξύ τους δυο πρώην που κάποτε έκαναν έρωτα, έλεγαν λόγια αγάπης ο ένας στον άλλον, τώρα είναι μεν φίλοι, αλλά ο καθένας τους συνεχίζει να βγάζει τα σώψυχά του. Όταν το κάνουν αυτό, όμως, ασυναίσθητα κλείνουν κάποια κενά που θα ήταν απαραίτητα για να προχωρήσουν σε μια νέα σχέση πιο σοβαρά. Με άλλα λόγια, πώς να δημιουργηθεί η ανάγκη για πάθος ανάμεικτο με συντροφικότητα, όταν έχεις συντροφικότητα ήδη με κάποιον, με τον οποίον κιόλας μοιραζόσαστε πάθος στο παρελθόν; Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, δυστυχώς, και δεν μπορείς να της θέσεις τον όρο εάν αυτή η ίδια δεν έχει την ανάγκη να τον βγάλει απ' τη ζωή της. Αυτές οι limbo καταστάσεις κάνουν κακό στους ίδιους. Σίγουρα δεν λέω ότι έπρεπε να τρώγονταν και να είχαν μπλοκάρει ο ένας στον άλλον, μα και έτσι δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Δύο ενήλικες του αντίθετου φίλου που κοιμόνταν μαζί, συνεχίζουν να έχουν ο ένας στη ζωή του άλλου και παραμένουν ετεροφυλόφιλοι και με υγιή αναπαραγωγικό εξοπλισμό, ναι, είναι ύποπτο για μένα (εκτός αν ο πρώην της, ξέρω 'γω, ανακάλυψε ότι είναι γκέι ή έπασχε από ανικανότητα, οπότε εμπνέει μόνο αδερφική αγάπη στην κοπέλα).

Θα σε απογοητεύσω οικτρά. :-D Πριν δημοσιευτούν τα υπόλοιπα σχόλια, εγώ το είπα: ενήλικες straight, έχοντας δοκιμάσει ερωτικά μεταξύ τους, τώρα ξαφνικά είναι φίλοι, αλλά παραμένει ο καθένας τους με μια χαρά σεξουαλικές λειτουργίες... συγνώμη αλλά δεν το χάφτω, κι ας ορκίζονται ό,τι θέλουν. Ο μόνος τρόπος να παρέμενα φίλη με πρώην θα ήταν αν ο εν λόγω πρώην μου γινόταν ευνούχος ή γκέι out of the closet (δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της σχέσης μας δεν θα ήταν λαλάκας). Αυτά τα "χωρίσαμε, αλλά είμαστε φίλοι και τηλεφωνιόμαστε για γενέθλια" δεν τα μπορώ. Ή μένουν ζευγάρι κι ας πάνε να τηλεφωνιούνται όσο θέλουν ή, εφόσον απογοήτευσαν ο ένας τον άλλον στο ρόλο του συντρόφου, ας χωρίσουν οι δρόμοι τους τελείως.

Διαφωνώ κατηγορηματικά. Δεν έχεις το δικαίωμα να εισβάλεις έτσι στην ζωή της και να της απαγορέψεις να κόψεις δεσμούς φιλικούς με κάποιον άλλο που έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως δεν σημαίνει τίποτα συναισθηματικό για εκείνην. Ένα μήνα έχετε σχέση. Δηλαδή στα 2-3 χρόνια θα της απαγορεύσεις τι άλλο? Χαλάρωσε λίγο με τις εμμονές γιατί δεν βλέπω να φτάνεις τους δύο μήνες μαζί της. Αν θέλεις να αφοσιωθεί σε σένα, κέρδισε το. Με υποδείξεις και επιβολές δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Αγγελική μου, εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Δεν έχει κάτι να "κερδίσει" ο εξομολογούμενος εδώ. Δεν περιμένει απ' την κοπέλα να του δηλώσει τη λατρεία της και να τον θεοποιήσει απ' τον πρώτο μήνα της σχέσης τους. Εύχεται μόνο το να είχε η κοπέλα το απαραίτητο "κενό στην καρδιά" της, το οποίο θα την ωθούσε να επικεντρωθεί στο χτίσιμο της σχέσης τους και όχι να έχει ακόμα γέφυρες με το παρελθόν της. Κι επίσης, δεν λέγεται όλη η ιστορία εδώ, όπως το γιατί χωρίσανε, εφόσον ήθελαν να είναι τόσο πολύ μαζί και τόσο καιρό, όπως και ποιος χώρισε ποιον, οπότε εκεί θα βρεις κατευθείαν και το ποιος εκ των δύο γατζώνεται πιο πολύ στην υποτιθέμενη φιλία. (Σημ.: κοινή συναινέσει δεν υπάρχουν χωρισμοί, μόνο διαζύγια μετά από 20 χρόνια, κι αυτό από κανέναν Donald Trump ή Jeff Bezos για να χαρεί η γυναίκα με το διαχωρισμό περιουσίας.) Όταν κάποιος αρνείται ν' αφήσει το παρελθόν του, υποβόσκει ένα πρόβλημα: ή η κοπέλα είναι κολλημένη ή ο άλλος κρυφο-cuckold που τη βλέπει την άλλη σε σχέση και παρ' ολα αυτά την κρατά "φίλη," όπως τη βρίσκει κανείς.

Έχεις δικιο!! Σε κανέναν δεν θα αρεσε ο-η συντροφος του να εχει επαφες κ μαλιστα τοσο στενες με πρωην.. Σου μπαίνουν υποψίες κ με το δικιο σου.. Στην θέση σου θα μίλαγα ανοιχτα κ θα ελεγα τον προβληματισμο μου.. Το πιο πιθανο ειναι να σε παρεξηγησει και να σε θεωρήσει παραλογο αλλα δωσε παραδειγμα να γινοταν στην δικη σου περίπτωση αυτο πως θα ενιωθε...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ