ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.7.2022 | 10:29

Εμμονή

Από τότε που χώρισα από τη τελευταία μου σχέση, έχω βγει αρκετές φορές ραντεβού με κοπέλες και πρόσφατα συνειδητοποίησα πως αυτές είχαν μερικά μοτίβα ή χαρακτηριστικά παρόμοια με την πρώην μου.. δε ξέρω άμα είναι εμμονή ή μία προσπάθεια να την έχω κατά κάποιο τρόπο (επειδή ήταν δική της απόφαση να χωρίσουμε), ίσως να είναι απλή σύμπτωση και όχι κάτι βαθύτερο, δεν έχω ιδέα.. άμα δείτε φωτογραφίες από τις κοπέλες που βγήκα και φωτογραφία της πρώην μου θα καταλαβαίνατε καλύτερα τι εννοώ, όλες έχουν κάτι "δικό της" χωρίς να είναι αυτή, στο σύνολο.. δεν ξέρω άμα είμαι κολλημένος με αυτήν ή άμα απλά μου αρέσουν συγκεκριμένα εμφανισιακά χαρακτηριστικά (ή πτυχές της προσωπικότητας) τ που ανέκαθεν μου άρεσαν (πριν γνωρίσω τη πρώην μου) απλά από τότε που το παρατήρησα αυτό, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως δεν είμαι κολλημένος στο παρελθόν. Νιώθω πως εξαιτίας αυτής της εμμονής, κατά κάποιο τρόππ αδικώ την όποια κοπέλα με την οποία θα βγω επειδή θα δώσω έμφαση σε αυτό το εμφανισιακό χαρακτηριστικό που μου ασκεί γοητεία και θα παραλείψω κάτι που δεν με ελκύει τόσο... τι να κάνω;;
5
 
 
 
 
σχόλια

Είσαι κολλημένος. Χωρίς αμφιβολία. Αν δεν σταματήσεις άμεσα τη συγκριση δεν θα προχωρήσεις μπροστά, αλλά ούτε κ πίσω. Άσε το παρελθόν εκεί που του ανήκει και μην χάνεις στιγμές από την ζωή.

Κατακερματίστηκε το εγώ σου επειδή σε χώρισε αυτή και είσαι ακόμα κολλημένος. Δεν είσαι έτοιμος για μια επόμενη γνωριμία. Κάτσε λίγο μόνος να χωνέψεις τη χυλοπιτα,απόδεξου ότι αυτά έχει η ζωή και όταν είσαι έτοιμος βγες ραντεβού.

Κοίτα, αν δεν σε ελκύουν τοξικές συμπεριφορές ή "σκοτεινές" προσωπικότητες, καλά είσαι. Και ίσως δείχνει περισσότερη σταθερότητα και συγκεκριμένα κριτήρια στα θέλω σου, σε σύγκριση, ας πούμε, με το να ήσουν με πολύ διαφορετικές μεταξύ τους γυναίκες, και μάλιστα εντός σχετικά σύντομου χρονικού διαστήματος (π.χ. εντός διετίας). Φαντάσου να ήσουν τη μια με μια κοκέτα "Μέριλιν," έπειτα με μια μαύρη δίμετρη γαζέλα, πιο μετά με μια γκοθού, αργότερα με μία αριστοκρατικού τύπου Γκρέις... Θα ήταν ένδειξη ότι δεν ξέρεις τι θέλεις και δεν έχεις βρει ποιος είσαι εσύ, οπότε κι ελπίζεις να βρεις τον εαυτό σου μέσ' από τις εντελώς διαφορετικού τύπου συντρόφους. Σίγουρα υπάρχει κάποιο μοτίβο που ελκύει, το οποίο μπορεί να έχει τις απαρχές του κιόλας στην παιδική μας ηλικία (συνήθως χαρακτηριστικά που συνηθίζαμε σε προσφιλές μας πρόσωπο). Γι' αυτό και μην αγχώνεσαι. Σίγουρα το γεγονός ότι η πρώην σου σε χώρισε, έτσουξε κάπως τον εγωισμό σου. Όπως κι αν το κάνουμε, πάντα μας ελκύουν πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν (ακόμα κι αν αυτό που θέλουν δεν το έχουμε εμείς), επιλεκτικοί άνθρωποι που πρέπει να τους κερδίσεις, παρά ψευδοκαλοσυνάτα "χαλάκια πόρτας" που καταλήγουν εύκολα θύματα. Κάποια τέτοια χαρακτηριστικά θα είχε κι η πρώην σου. Χρειάζεσαι μια σύντροφο που δεν θ' αγαπάς με μια "puppy love" αγάπη, αλλά θα την έχεις ψηλά να τη λατρεύεις, απ' ότι φαίνεται. Πρόσεξε μόνο μην σε κάνει αυτό εύκολα εκμεταλλεύσιμο, γιατί δυστυχώς, ο τύπος που σε ελκύει πάει συχνά πακέτο με μια ανάποδη μεριά, απ' την οποία πρέπει να ξέρεις να φυλάγεσαι. Δεν μπορείς να θέλεις δίπλα σου μια bossy princess γεμάτη αυτοπεποίθηση και να περιμένεις να μην έχει απαιτήσεις από σένα, να σε βρίσκει τέλειο ακόμα και με συν 20 κιλά πάνω σου και να τρέχει για κάθε σου ανάγκη σαν μαμάκα. Ξέρει την αξία της και δεν θα σου χαρίσει τίποτα αν βλέπει ότι δεν προσπαθείς να γίνεις αντάξιός της. Έσω προετοιμασμένος, λοιπόν.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ