ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.6.2022 | 20:24

5 χρόνια χαμενα

Καλησπέρα, είμαι 23 ετών και σπουδάζω εδώ και 5 χρόνια σε μια σχολη που δε μου άρεσε εξ αρχής . Να πω ότι όταν έδωσα πανελλήνιες ήθελα να μπω σε αυτή τη σχολή και χάρηκα τόσο όταν μπήκα. Πλέον μετά από 5 χρόνια ,έχω καταλάβει ότι τη συγκεκριμένη σχολή μου την περασαν στο μυαλό οι γονείς μου ως κάτι ιδανικό , ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν αυτό που ήθελα. Ξέρω ότι με το πτυχίο θα έχω έναν άσσο στο μανίκι μου και ίσως βρω μια καλή δουλειά, αλλά επειδή δε βρίσκω κανένα μάθημα της σχολής μου ενδιαφέρον είναι τόσο μα τόσο δυσκολο να διαβάσω και να μπορέσω να παρω το χαρτί . Νιώθω ότι έχω χάσει 5 χρόνια της ζωής μου, ενώ θα μπορουσα να χα κάνει κάτι άλλο αλλά φοβήθηκα να τα παρατησω γιατί σκεφτόμουν ότι θα το μετανιωσω αργότερα. Στην πραγματικοτητα αυτό που ήθελα να κάνω, ηταν να ασχοληθώ με τα τουριστικά επαγγέλματα και να ανοίξω δική μου ξενοδοχειακή μονάδα. Γενικά δεν ξέρω τι να κάνω πλέον ειδικά με τη σχολή μου που τέτοιες μέρες πιεζομαι να διαβάσω για την εξεταστική και απλά δε μπορω.
4
 
 
 
 
σχόλια

Να σου πω την αλήθεια, άσσο στο μανίκι με πτυχίο... ναι, αν ήσουν σε κανένα ΜΙΤ ή στο Stanford. Δεν το απαξιώνω, μα αν βλέπεις ότι δεν βγάζει πουθενά, νομίζω είναι λογικό να νιώθεις έτσι. Έχεις ενέργεια να κάνεις άλλα πράγματα, οπότε το να χαραμιστείς σε διάβασμα μαθημάτων που σήμερα ξέρεις, και μία ώρα μετά την εξέταση έχεις ξεχάσει, σε μιζεριάζει. Δεν ξέρω αν υπάρχει η δυνατότητα να "παγώσεις" τις σπουδές σου, δηλ. να μην διαγραφείς απ' τη σχολή, αλλά ούτε και να γίνεις φάντασμα, παρά μόνο να "απενεργοποιήσεις" τη φοιτητική σου ιδιότητα για ένα-δυο χρόνια και να επιστρέψεις όποτε έχεις νέες δυνάμεις για να δώσεις τα μαθήματα και να πάρεις το πτυχίο. Αν γίνεται αυτό, θα ήταν πολύ καλά. Σου αφήνει και περιθώριο μιας διετίας, ας πούμε, για να δεις μήηηηπως και σου λείψει η σχολή ή μπας και βρεις ευκαιρία στην οποία μόνο το πτυχίο θα σου λείπει.

Εξομ. τίποτα δεν πάει χαμένο. Διάβασε να πάρεις πτυχίο και δεν ξέρεις πως μπορούν να σου χρησιμεύσουν οι γνώσεις που πήρες στο μέλλον. Σίγουρα δεν είναι χαμένος χρόνος. Χαμένος θα ήταν αν δεν έκανες τίποτα.