ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
27.6.2022 | 22:10

Τοξική αγάπη; ή λάθος αγάπη;

8 μήνες μετά ακόμη τον αγαπώ. Όσο καθαρά και να βλέπω τώρα την συμπεριφορά του, η οποία δεν ήταν καθόλου σωστή απέναντι μου.. Τον αγαπώ ακόμη. Μου λείπει και δεν θα έπρεπε..
3
 
 
 
 
σχόλια

Τι δένει με έναν άνθρωπο λοιπόν όταν τελειώνει κάτι .. το σωματικό που είναι σαν ναρκωτικό (φεύγει με τον χρόνο) , το τραύμα σου - πληγωμένος εγωισμός -ελλειψη αυτοπεποίθησης- μη αποδοχή της πραγματικότητας (δουλεψέ το) και ότι κάτι μπορεί να θαυμάζεις σε αυτόν (ανέπτυξε το στον εαυτό σου). Επίσης δεν υπάρχει κάτι άλλο που να καλύπτει το κενό σχέσης που έχει αφήσει αυτός οπότε διατηρείς την σχέση στην φαντασία σου κατά μία έννοια για να μην είσαι μόνη (βρες άλλον !!!!)

Καμιά φορά μας φαίνεται πως όταν αγαπάμε κάποιον παρά τα ελαττώματά του, πιστεύουμε ότι σε βάθος χρόνου θα συνεχίσουμε να τον αγαπάμε όπως κι αν έχει, και αυτό μας γεμίζει με την απατηλή αίσθηση ότι είμαστε ικανοί για ανιδιοτελή αγάπη. Μας έρχεται να κάνουμε τον εαυτό μας πατ-πατ στην πλάτη, για την επίτευξη τόσο ανώτερων συναισθημάτων. Και συνεχίζουμε εκεί να προσπαθούμε και να επενδύουμε σε κάτι τόσο ζωντανό κι αληθινό όσο η μύτη του μακαρίτη Μάικλ Τζάκσον, νομίζοντας ότι η αγάπη μας θα φτάσει για δύο και θα σταθεί ικανή ν' αναστήσει την όποια νεκρωμένη λογική και συναισθηματική νοημοσύνη του άλλου. Νοt gonna happen. Πιστεύω ότι απλώς δεν λούστηκες τον άλλον αρκετά, οπότε δεν πρόλαβες να φτάσεις στο αμήν της υπομονής σου και των όποιων ορίων σου. Αν αυτούς τους 8 μήνες είχες συζήσει μαζί του αντί να έμενες μόνη να τον αναπολείς, θα σκεφτόσουν διαφορετικά τώρα. Και καλύτερα που δεν συνέβη. Κράτα την καρδιά σου για κάποιον πιο κατάλληλο. Παρά τα όσα μας προβάλλουν οι rom-com και τα μυθιστορήματα της κακιάς ώρας, η αγάπη δεν πρέπει να είναι δύσκολη για να είναι γερή.

Eξομ. τοξική αγάπη. Θέλει χρόνο, για να συνειδητοποιήσεις και να αποδεχτείς ότι το καλύτερο για σένα ήταν που τελείωσε αυτή η ιστορία, γιατί δεν σου έκανε καλό. Δεν τον έχεις απομυθοποιήσει ακόμα, όταν δεις όμως αυτή την ιστορία συνολικά μετά από καιρό, θα λες ευτυχώς που τελείωσε πριν πληγωθείς ακόμα περισσότερο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ