ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.6.2020 | 21:25

Σκίστηκε η καρδιά μου...

Δουλεύω σε σουπερμάρκετ και σήμερα ήρθαν δύο κυρίες (μάνα και κόρη, φαντάζομαι) με ένα κοριτσάκι περίπου 10 ετών. Όταν τους είπα το σύνολο του λογαριασμού τους (γύρω στα 14 ευρώ), το κοριτσάκι άρχισε να λέει ότι η ζωή στη Συρία ήταν πιο φτηνή. Οι κυρίες προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν, αλλά η μικρή συνέχιζε.Ρε παιδιά, ένιωσα τόσο μικρή, τόσο λίγη μπροστά της... Ένα μικρό πλασματάκι που ένας θεός ξέρει τι έχει υποφέρει στη μέχρι στιγμής ζωή του. Έμεινα μλκς.Πραγματικά σκ*τά σε κάθε πατριώτη της κακιάς ώρας που θέλει να "προστατεύσει τα σύνορα" από πρόσφυγες και μετανάστες. Παιδιά, ενήλικες, γέροντες, ό,τι και να είναι, από όπου και να είναι, κανείς δεν ξεριζώνεται ελαφρά τη καρδία, είτε με τη θέλησή του, είτε όχι.Γι' αυτό ας έχουμε λίγη συμπόνια και κατανόηση για τους ανθρώπους γύρω μας, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, κοινωνικής τάξης, μορφωτικού επιπέδου, σωματικών ικανοτήτων, σεξουαλικότητας, ταυτότητας φύλου κτλ.Φιλιά πολλά!
5
 
 
 
 
σχόλια
Έχουν δίκιο οι περισσότεροι σχολιαστές. Να πούμε εδώ ότι είναι αδύνατον να πάρει η Ελλάδα ή ακόμα και η Γερμανία (προορισμός των περισσοτέρων για μεγαλύτερα επιδόματα) όλα αυτά τα εκατομμύρια από Ασία και Αφρική και να συντηρεί τους πάντες με επιδόματα χωρίς αυτοί να έχουν καμία υποχρέωση στο κράτος. Είναι πρακτικά άκυρο! Οι οικονομίες των κρατών είναι συγκεκριμένες. Επίσης όπως βλέπετε και οι ίδιοι δυσκολεύονται να ενταχθούν στην κουλτούρα μας. Έχουν μία τελείως διαφορετική άποψη για πολλά θέματα οπότε μόνο τα λεφτά δε θα τους έκαναν ευτυχισμένους. Και ναι υπάρχουν και παιδιά ανέργων Ελλήνων. Όσο γι αυτούς που πάνε εξωτερικό για δουλειά ενώ δεν έχουμε πόλεμο, το λέει κ η ίδια η φράση, πάνε για δουλειά, οι ίδιοι επέλεξαν τη χώρα και δεν τους ξυνίζουν τα πάντα και σέβονται τους νόμους, πληρώνουν τρελούς φόρους και αρκετοί γυρίζουν πίσω κάποια στιγμή αν δουν ότι δεν τους αρέσει ή ότι είναι καλύτερα εδώ...
Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα τι ήταν αυτό που σε συγκλόνισε. Δεν ήξερες ότι υπάρχουν πρόσφυγες, ή το ότι η ζωή στη Συρία είναι πιο φτηνή;Τα σύνορα ορθάνοιχτα πάντως μόνο στο σπίτι σου, η Χώρα δεν σου ανήκει. Μαζί με τους πρόσφυγες πολέμου μπήκανε χιλιάδες κακοποιά στοιχεία που αλωνίζουν στην Ευρώπη χωρίς να είναι καταγεγραμμένοι πουθενά ακόμη και τώρα που μιλάμε. Καλά κάνανε, είδανε φως και μπήκανε και άντε τώρα να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Και μην τυχόν βιαστείς να μου κάνεις μαθήματα ανθρωπιάς, δεν τα χρειάζομαι. Τι έχεις να πεις για τους πρόσφυγες που τρέμουνε και φοβούνται στους καταυλισμούς που φιλοξενούνται επειδή εκεί φιλοξενούνται ταυτόχρονα άσχετοι αγριάνθρωποι που εισβάλλανε επί της ευκαιρίας; Μάλλον ψιλά γράμματα για σένα, όπως και έχεις γραμμένες τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από "πρόσφυγες". Δεν θα σου κάνω την χάρη να γράψω περισσότερα και να απαντήσω στο ίδιο ύφος, δεν αξίζει.
Οι τιμές είναι ακριβές για πολλούς οι οποίοι δεν έχουν καν το επίδομα που λαμβάνει το κοριτσάκι από τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Πέρα από το σχόλιο του Διογένη να ρωτήσω αν αντιμετωπίζεις με τον ίδιο τρόπο και έναν ηλικιωμένο που δε του φτάνει η σύνταξη για να βοηθήσει τα εγγονάκια του;Τέλος αφού είσαι τόσο ευαίσθητη ας της πλήρωνες τις αγορές από την τσέπη σου γιατί και το κοριτσάκι (πρόσθετη βοήθεια ήθελε όχι σχόλια σε ένα δικτυακό τόπο).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ