Ακυρώνονται οι εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ - Πρώτη φορά στα 68 χρόνια της βασιλείας της

Ακυρώνονται οι εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ - Πρώτη φορά στα 68 χρόνια της βασιλείας της Facebook Twitter
Ακυρώνονται οι εορτασμοί για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ - Πρώτη φορά στα 68 χρόνια της βασιλείας της (EPA)
1

Την είδηση ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε να ακυρωθούν οι επίσημοι εορτασμοί για τα γενέθλιά της λόγω του κορωνοϊού, μεταδίδει ανταποκριτής του παλατιού.

Σύμφωνα με τον Κρις Σιπ, ανταποκριτή του ITV, η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε να ακυρωθούν οι παραδοσιακοί κανονιοβολισμοί που σηματοδοτούν τα 94α γενέθλιά της την Τρίτη. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα 68 χρόνια που βρίσκεται στον θρόνο.

Σύμφωνα με πηγή από το παλάτι: «Όλες οι αλλαγές είναι σύμφωνες με τις επιθυμίες της Υψηλότατης"». Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι δεν θα διοργανωθεί ο εορτασμός «Trooping the Color» τον Ιούνιο, η επίσημη παρέλαση δηλαδή των γενεθλίων της Βασίλισσας, ενώ δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο.

Η ίδια πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επισημαίνει ότι «Δεν θα γιορτάσουμε τα γενέθλια της Υψηλότητας με κανέναν ειδικό τρόπο" φέτος λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Βιντεοκλήσεις μεταξύ μελών της οικογένειας θα είναι ιδιωτικές. Η Βασίλισσα βρίσκεται στο Ουίνσδορ. Ο Κάρολος στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ στο Νόρφολκ. Ο Χάρι στο Λος Άντζελες».

«Η βασίλισσα ήταν πρόθυμη να μην θεσπιστούν ειδικά μέτρα για να επιτραπούν οι συγκεκριμένοι εορτασμοί, καθώς δεν το θεωρούσε κατάλληλο στις τρέχουσες συνθήκες». 

  

Πριν λίγες ημέρες, η βασίλισσα Ελισάβετ, με νέο μήνυμά της, επιχείρησε να δώσει κουράγιο στους Βρετανούς λέγοντας πως «ο κορωνοϊός δεν θα μας νικήσει».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ