Υπέρ της περιφοράς επιταφίου ο Αλέκος Αλαβάνος - «Βαθιά παράδοση του λαού μας»

Υπέρ της περιφοράς επιταφίου ο Αλέκος Αλαβάνος - «Βαθιά παράδοση του λαού μας» Facebook Twitter
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
5

Υπέρ της περιφοράς του επιταφίου τάσσεται με κείμενο του προς τα Μέσα, ο Αλέκος Αλαβάνος

Στην ανακοίνωσή του, ο Αλέκος Αλαβάνος, κάνει λόγο για «βαθιά παράδοση του λαού μας» που «οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό». Ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει να τελεστεί περιφορά του επιταφίου «στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση». 

Ο Αλέκος Αλαβάνος υπογραμμίζει στην κατακλείδα της ανακοίνωσής του ότι η πολιτεία οφείλει να είναι αυστηρή «αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέκου Αλαβάνου 

 

«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας. Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό, στις μυσταγωγίες και τα πανηγύρια για τον Διόνυσο, στις τελετές για τον Άδωνι. Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού;

Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση; Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το "Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου..."; Και να νιώσει ο λαός μας ότι είναι κοινή η μοίρα σε κάθε μπαλκόνι, ότι αν και απομονωμένοι, είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό;

Η πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας».

Πολιτική
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Δίκιο έχει και ο Αλαβάνος με τον τρόπο που το θέτει αλλά και η κυβέρνηση για την απαγόρευση που επιβάλλει.Απλά ο Αλαβάνος ( όπως και κάθε παραδοσιακός αριστερός) δεν ζει στην πραγματικότητα, ονειρεύεται στην πραγματικότητα.
Γιατί από πίσω θα τρέξουν χίλιοι σατανταδώδεκα και θα χρειαστεί συνδρομή της αστυνομίας για να τους απομακρύνει, θα γίνουν συμπλοκές και αντί για κλίμα κατάνυξης θα έχουμε σφαλιάρες και βλαστήμιες. Γι' αυτό.(Λατρεύω τον τρόπο που το ντύνει με παγανιστική εσάνς, μας μιλάει για αρχαιοελληνικά δρώμενα και μυσταγωγίες, για τον Διόνυσο και τον Άδωνι, μη γίνει καμιά παρεξήγηση και τον περάσουν για χριστιανό)
Μεταξύ μας δίκιο έχει, σε ένα ιδανικό κόσμο, άλλα όπως λεγανε κ χθες τα μέτρα τα παίρνεις για το 10% κ όχι το 90%. Τεσπα μια οποιαδήποτε άλλη μη αποφασιστική κυβέρνηση αυτό θα έκανε. Μάθημα για την επόμενη φάση οι νίκες δεν κερδίζονται με ημίμετρα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ