Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες

Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες Facebook Twitter
Επιμένει στην αποστρατικοποίηση 26 ελληνικών νησιών ο Χουλουσί Ακάρ - Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες
1

«Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο», δήλωσε σε συνέντευξή του, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας στη εφημερίδα «Sozcu», ο Ακάρ διευκρίνισε ότι δεν απειλεί την Ελλάδα, «αλλά και δεν θα δείξουμε αδυναμία στο θέμα της άμυνάς μας. Η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί με τις συνθήκες», τόνισε, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για την αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου.

Ο Ακάρ κατηγόρησε δε, την Αθήνα για καταστρατήγηση των διεθνών συνθηκών, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάνης, έχοντας εξοπλίσει τόσα νησιά στο Αιγαίο.

«Την ώρα που ο γείτονάς μας μιλάει για διεθνές δίκαιο και μας κατηγορεί για παρενοχλήσεις χωρίς να υφίστανται στην πραγματικότητα, εγκληματεί με την παραβίαση ακόμη και της Συνθήκης της Λωζάνης.

Για παράδειγμα, αν και έχει γίνει αποδεκτό ότι στις συνθήκες της Λωζάνης το 1923 και των Παρισίων το 1947 αναφέρεται ρητά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, από το 1936 και μετά τα νησιά εξοπλίζονται βήμα-βήμα», είπε.

«Από την άλλη, αν και τα χωρικά ύδατά τους είναι στα 6 μίλια, ισχυρίζονται ότι ο εναέριος χώρος τους είναι 10 μίλια. Αυτές οι αξιώσεις είναι αντίθετες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και ιδίως με τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο παράδειγμα στην Ιστορία ούτε και στη σημερινή εποχή.

Αυτό δεν είναι ούτε λογικό ούτε ανεκτό. Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο και σε καμία καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Έχουμε πει από την αρχή ότι οι αποφάσεις που δεν μας περιλαμβάνουν, δεν έχουν καμία ελπίδα επιτυχίας», τόνισε.

«Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις γειτονίας μας. Ωστόσο, η προσέγγιση της Ελλάδας στο ζήτημα καθιστά δύσκολη την επίλυση των προβλημάτων σε ένα κοινό έδαφος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες της Sozcu

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χουλουσί Ακάρ: Η Ελλάδα θα πρέπει να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες Πηγή: www.lifo.grΜε αυτόν τον λαό η όποια συζητήση είναι ανώφελη.Εκεί που σε σφάζει, σου λέει ότι του χρωστάς κιόλας.Εθνικό γραμμάτιο που πρέπει να ξεπληρωθεί...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ