Την απόφασή του να κοινωνήσει πιστούς την Κυριακή των Βαΐων υπερασπίστηκε ο ιερέας από το Κουκάκι, σημειώνοντας πως «η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται και δεν μεταδίδει ασθένειες».

 

Στα καθήκοντά του, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι βρίσκεται πλέον ο πατήρ Γεώργιος, ο οποίος την Κυριακή κοινώνησε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως έκανε αυτό που του υπαγόρευε το ιερατικό του καθήκον, καθώς οι πιστοί τού χτυπούσαν την πόρτα για να τους κοινωνήσει.

 

«Έχω κάνει λίγα νομικά όσο σπούδαζα πριν γίνω ιερέας και ξέρω να ξεχωρίζω αν έκανα κάτι παράνομο. Δεν αναφέρεται πουθενά στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου ότι απαγορεύεται η Θεία Κοινωνία και όπως είδατε και στη φωτογραφία δεν υπήρξε καμία συνάθροιση», ανέφερε ο πατήρ Γεώργιος.

 

Αν και δήλωσε πως σέβεται απόλυτα τους επιστήμονες και τις οδηγίες τους, πρόσθεσε πως η καλή εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα στη διαχείριση της πανδημίας οφείλεται και στον ελληνικό λαό αλλά και στην προστασία της Παναγίας.

 

 

Τέλος, επέμεινε πως δεν υπάρχει θέμα μετάδοσης οποιασδήποτε ασθένειας από το Άγιο Δισκοπότηρο ή το κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας. «23 χρόνια που ιερατώ έχω καταλύσει τη Θεία Κοινωνία αφού έχω μεταλάβει ασθενείς με AIDS, λοιμώδη μονοπυρήνωση, ηπατίτιδα C και δεν έχω κολλήσει τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Ο πατέρας Γεώργιος δημοσίευσε επίσης μια δήλωση στη σελίδα του στο Facebook στην οποία αναφέρει:

 

«Αξιότιμοι κύριοι,

 

Με την παρούσα δήλωση θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι ότι σέβομαι το ελληνικό κράτος και τις αποφάσεις του, όπως ακόμη, ότι σέβομαι, υπακούω και τηρώ με πολύ αγώνα τις αποφάσεις της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας.

 

Γι αυτόν τον λόγο και στοιχώντας σε αυτές τις αποφάσεις, την Κυριακή 12-04-2020 λειτουργήσαμε κεκλεισμένων των θυρών κατά τα προβλεπόμενα. Μολονότι αντιληφθήσαμε την ύπαρξη αρκετών πιστών που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού, δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούνε οι εν λόγω πιστοί που λαχταρούσαν α συμμετάσχουν.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας χτυπούσαν επιμόνως την εξωτερική θύρα του Ιερού κάποιοι γονείς με τα παιδάκια τους και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

 

Εκείνη τη στιγμή ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση και ακολουθώντας και την μακραίωνη Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, βεβαίως κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας, προτρέποντας να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους, το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας και τους νόμους του Κράτους.

 

Συγχωρώ όλους όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας, ιδιαιτέρως δε για αυτό το μέγα μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κατά το ρηθέν του Γλυκύτατου Εσταυρωμένου Ιησού μας: ἄφες αὐτοῖς· οὐ γάρ οἴδασι τί ποιοῦσι.

 

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση με χαρά, υγεία και ειρήνη και τους ευχαριστώ που ασχολήθηκαν με έναν ελάχιστο Ιερέα που προσπάθησε απλώς να κάνει το καθήκον του».