ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων που άνοιξε την εκκλησία - Οργισμένος ο δήμαρχος στέλνει αυστηρό μήνυμα

Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων που άνοιξε την εκκλησία - Οργισμένος ο δήμαρχος στέλνει αυστηρό μήνυμα Facebook Twitter
Ο προκλητικός και παράνομος Μητροπολίτης Κυθήρων
11

Πανελλήνια οργή ξεσήκωσε η προκλητική στάση του Μητροπολίτη Κυθήρων, που την Παρασκευή το βράδυ αψήφησε τους νόμους και λειτούργησε κανονικά σε ανοιχτό ναό.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, αποφάσισε να πάει κόντρα στην κυβερνητική απόφαση για τις εκκλησίες για την αποφυγή συνωστισμών, λόγω κορωνοϊού και με μια κίνηση που προκάλεσε την κοινή γνώμη, άφησε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων ανοικτές, ενώ χτύπησαν οι καμπάνες ως κάλεσμα των πιστών.

Ωστόσο η πρόκληση θα έχει συνέπειες, όπως αναφέρει στο Lifo.gr ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων ο οποίος δεν κρύβει την οργή του για την κίνηση του Μητροπολίτη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Στράτο Χαρχαλάκη, ο ίδιος τόνισε πως «Κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων». Ο δήμαρχος αναφέρει πως για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα. Χαρακτηριστικά λέει μάλιστα, πως το Σάββατο το πρωί είχε σταλεί περιπολικό σε άλλη εκκλησία στην οποία ο Μητροπολίτης λειτουργούσε σήμερα και πάλι με τις θύρες ανοιχτές. Ο Μητροπολίτης θα κληθεί εντός της ημέρας να καταθέσει για να διαπιστωθεί η τέλεση αδικήματος.

Δικογραφία για τον Μητροπολίτη Κυθήρων που άνοιξε την εκκλησία - Οργισμένος ο δήμαρχος στέλνει αυστηρό μήνυμα Facebook Twitter
Ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης

Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης αναφέρει μάλιστα πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό και πιθανόν και σε τρίτη. Προσθέτει πως όλο αυτό το διάστημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ  εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες και δήλωνε πως δεν θα υπακούσει. Ο δήμαρχος αναφέρει πως χθες στο ναό των 90 τ.μ. ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι. Μάλιστα σε υποδείξεις που έγιναν στον Μητροπολίτη για να μην προκαλέσει, δήλωνε πως το κάνει ως «μαρτυρία πίστεως». Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος αναφέρει πως τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών και η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και βρίσκει θλιβερή τη στάση του ιεράρχη.

Σήμερα το πρωί ο δήμαρχος θα βρίσκεται στο λιμάνι προκειμένου να διαπιστώσει αν τηρείται ο αυστηρός περιορισμός για επιβάτες που είναι αποκλειστικά κάτοικοι των νησιών καθώς καταγγέλλει πως από χθες δέχθηκε και ο ίδιος τηλεφωνήματα που «ρουσφετολογικά» ζητούσαν να γίνουν εξαιρέσεις για κάποιους που ήθελαν να πάνε στα Κύθηρα.

«Παρακαλώ μην παίρνετε τηλέφωνο τον Δήμαρχο ή τους Αντιδημάρχους για να παρέμβουν ώστε να ταξιδέψετε προς τα Κύθηρα ενώ δεν είστε μόνιμοι κάτοικοι! Δεν θα καταφέρετε τίποτα! Γυρίστε Αθήνα, ο Νόμος είναι Νόμος και δεν θα παρακαμφθεί για ΚΑΝΕΝΑΝ!», λέει χαρακτηριστικά.

*Διαβάστε επίσης: Να συλληφθεί ο Μητροπολίτης Κυθήρων, όπως συνέβη με κάθε επιχειρηματία που παρανόμησε
 
Ελλάδα
11

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Επειδή όλοι εσείς που γράφετε την κρίση σας με αρκετή χολή προς τον Μητροπολίτη δεν μπορείτε να κατάλαβε τι σημαίνει κλειστή εκκλησία,Κυριακήχωρίς δοξολογία,χριστιανός χωρίς κοινωνία (Και σας κατανοώ πραγματικά)για να το καταλάβετε θα σας το πω με ενα παράδειγμα. Ειναι σαν να δίνεις τα κλειδιά από ένα εστιατόριο σε εναν πεινασμένο απο μερες κ να του λες να τα φυλάει. Ειναι δυνατόν να μην μπει μέσα!!! Αφού θα πεθάνει από την πείνα. Έτσι είναι κ ο άνθρωπος που έχει μέσα του τον Χριστό. Χωρίς θεία κοινωνία δεν υπάρχει ζωή. Το κατανοώ ότι οι πιο πολύ δεν θα το καταλάβετε κ συγχωρήστε με,αλλα εύχομαι πραγματικα να το βιώσουμε όλοι πριν κλείσουμε τα μάτια μας.
Δεν μπορείς να πείσεις έναν πιστό για τίποτε. Επειδή η πίστη του δεν βασίζεται σε αποδείξεις,αλλά σε μια βαθιά ριζωμένη ανάγκη για να πιστέψει.Carl Sagan
Έχω εξοργιστεί και θα μου πείτε και τι θα βγεί! Αυτό που θα ήθελα μόνο να πω σε όλους αυτούς που δεν αντέχουν να μην εκκλησιαστούν διότι θα χάσουν τη θέση τους στον παράδεισο, μπορούν να πάνε όταν κολλήσουν, στις εκκλησίες να τους περιθάλψουν οι παπάδες με μεταλαβουρια και αγιασμούς και να αφήσουν τα κρεβάτια των νοσοκομείων στη διάθεσή αυτών που τα έχουν ανάγκη. Άστα διαλα πια
Εκτός των άλλων κυρώσεων, δεδομένου ότι είναι -ένας εξαιρετικά καλοπληρωμένος- δημόσιος υπάλληλος, μήπως θα πρέπει να του επιβληθεί στέρηση μισθού (ή και μισθών) καθε φορά που θα ανοίγει εκκλησία;
Το πανελλήνια οργή είναι σχετικότατο,οι θρησκευόμενοι και συμπαθούντες κλπ,κάποιος μεγάλος αριθμός πολυψήφιος),αντιθέτως εδώ και καιρό αρνούνται την εφαρμογή-κάποιοι πανεπιστημιακοί και την συνταγματικότητα-οι υπόλοιποι φυσικά οργίζονται.
Πάλι καλά που κινητοποιήθηκε το κράτος δικαίου γιατί πολύ με έχει εκνευρίσει η στάση κάποιων της Εκκλησίας που φέρονται λες και τους διώκουν οι σατανιστές. Τους λένε μην ανοίγετε της Εκκλησία για λόγους υγείας κι αυτοί τον χαβά τους. Ελπίζω μόνο να φτάσει η υπόθεση αυτή ως το τέρμα και να μην έγινε αυτό για τα μάτια του κόσμου.