Αντιτρομοκρατική: Τα ευρήματα σε Σεπόλια και Εξάρχεια - Τα σενάρια για την κλοπή της Λέρου

Αντιτρομοκρατική: Τα ευρήματα σε Σεπόλια και Εξάρχεια - Τα σενάρια για την κλοπή της Λέρου Facebook Twitter
Τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής σε Σεπόλια και Εξάρχεια (Eurokinissi)
1

Περισσότερες από 20 ύποπτοι τουρκικής και κουρδικής καταγωγής, προσήχθησαν χθες μετά την μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Σεπόλια και Εξάρχεια.

Οι προσαχθέντες φέρονται να είναι μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-c (Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο) ενώ στο «στρατηγείο - γιάφκα» βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος,.

Συγκεκριμένα, κατά την επιχείρηση σε ακάλυπτο χώρο αυλής διαμερίσματος στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια, εντοπίστηκαν δύο αντιαρματικά LOW μιας χρήσης, καλάσνικοφ, πιστόλια, πολυβόλο, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, ψηφιακά πειστήρια USB και υπολογιστές.

Το υλικό εντοπίστηκε σε τούνελ, βάθους 4 μέτρων και μήκους 25 μέτρων, που έβγαινε στο δρόμο.

Παράλληλα σε όλα τα σημεία, οι ένοικοι είχαν στήσει περιμετρικά, κάμερες ασφαλείας, τις οποίες μπορούσαν να παρακολουθούν από εφαρμογή στα κινητά τους.

Τη ίδια ώρα σε παράλληλη επιχείρηση στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, στα γραφεία του Λαϊκού Μετώπου- Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, προσήχθησαν άτομα, για τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης από τις τουρκικές αρχές για τις δραστηριότητες της οργάνωσης, που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική από την Τουρκία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος, από τις προσαγωγές, περίπου 10 θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Η σχέση με την Λέρο

 

Αντιτρομοκρατική και Ένοπλες Δυνάμεις, εξετάζουν το ενδεχόμενο ο οπλισμός που εντοπίστηκε να σχετίζεται με την μυστηριώδη κλοπή οπλισμού από αποθήκη της Υπηρεσίας Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου, η οποία είχε διαπιστωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019.

Σε εκείνη την περίπτωση είχαν γίνει δύο κλοπές. Μία στα τέλη Σεπτέμβρη και η επόμενη στα τέλη Οκτωβρίου του 2018, όπως αποκάλυψαν οι τότε βασικοί ύποπτοι, οι δύο αποθηκάριοι των ΟΥΚ. Μετά και το δεύτερο περιστατικό ο κύκλος των υπόπτων διευρύνθηκε.

Αντίστοιχος οπλισμός, που συμπεριλάμβανε και δύο αντιαρματικά LOW, είχε βρεθεί σε φουσκωτό που είχε εντοπιστεί μεταξύ Χίου και Οινουσσών. Στο σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν με το φουσκωτό τα δύο αντιαρματικά, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, 200 σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Παιδιά,μια μικρή διόρθωση.Τα αντιαρματικά μικρού βεληνεκούς ονομάζονται ΑΤ LAW και όχι LOW.Δείτε εδώ στον σύνδεσμο σχετικά με το αντιαρματικό http://www.ellinikos-stratos.com/stratos/atopla_2.asp