Μηταράκης: Το πλωτό φράγμα δείχνει ότι δεν είμαστε «ξέφραγο αμπέλι»

Μηταράκης: Το πλωτό φράγμα δείχνει ότι δεν είμαστε «ξέφραγο αμπέλι» Facebook Twitter
«Μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι το πλωτό φράγμα», δήλωσε ο κ. Μηταράκης (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, υπεραμύνθηκε της απόφασης για τοποθέτηση πλωτού φράγματος στο Αιγαίο.

«Στέλνει μήνυμα ότι δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι και παίρνουμε κάθε μέτρο για την προστασία των συνόρων», δήλωσε ο κ. Μηταράκης, στον ΘΕΜΑ 104,6, αναφερόμενος στην απόφαση για την τοποθέτηση πλωτού φράγματος στο Αιγαίο, για το οποίο έχει αντιδράσει η Διεθνής Αμνηστία.

«Οι τεχνολογίες αυτές έχουν εφαρμοστεί. Είναι ένα θετικό μέτρο που βοηθά στην επιτήρηση σημείων που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός, ενώ σημείωσε ότι πέρα από το πλωτό φράγμα, στα μέτρα προστασίας των συνόρων περιλαμβάνονται «ο πολύς κόσμος στο Λιμενικό και η "ηλεκτρονική" κουρτίνα για να παρακολουθούμε τους διαύλους».

Έρχεται τροπολογία για τις ΜΚΟ

Ο κ. Μηταράκης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας την επόμενη εβδομάδα, για τη σύσταση αρχείου για της ΜΚΟ, αλλά και αρχείο προσώπων που σχετίζονται με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει εθνικός συντονιστής για αυτό το θέμα.

«Σε γενικές γραμμές οι διεθνείς οργανώσεις έχουν βοηθήσει αποφασιστικά. Οι όποιες εξαιρέσεις θα αντιμετωπιστούν με διαφορετική νοοτροπία από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια», συμπλήρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης. Αναφερόμενος στις αφίξεις, δήλωσε ότι το 2019 συνολικά μπήκαν στην Ελλάδα 72.000 πρόσφυγες και μετανάστες, έναντι 42.000 το 2018. «Περίπου 45.000 ήταν οι αφίξεις το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη τη βοήθεια της ΕΕ, «για να ανοίξουν πολλοί περισσότεροι δρόμοι επιστροφής παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδας στις χώρες προέλευσης όχι μέσω Τουρκίας».

«Οι κανόνες άλλαξαν, δεν είμαστε ανοιχτοί σε πρόσωπα που δεν έχουν προσφυγικό προφίλ. Από την 1η Ιανουαρίου 2020 όποιος δεν έχει προσφυγικό προφίλ είναι θέμα μηνών να επιστρέψει στην Τουρκία έχοντας χάσει τα χρήματα του», δήλωσε ακόμη ο κ. Μηταράκης και επισήμανε ότι παραμένει στόχος η κατασκευή των νέων κλειστών κέντρων στα νησιά, μέχρι το καλοκαίρι.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ