Ο Ρούβίκωνας ανέλαβε την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία»

Ο Ρούβίκωνας ανέλαβε την επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» Facebook Twitter
7

Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, στα γραφεία των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», στο Παγκράτι.

Οι κουκουλοφόροι ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου, στο οποίο συστεγάζονται τα γραφεία των εφημερίδων, πέταξαν μαύρες μπογιές, και  προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν πριν καταφθάσουν οι δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ λίγο αργότερα την ευθύνη ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω γνωστής ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο Ρουβίκωνας δημοσιοποίησε βίντεο από την έφοδο και σε σχετικό κείμενο ανέλαβε την ευθύνη της, αναφερόμενη δε και στις καταλήψεις στο Κουκάκι.

«Ο χώρος της κιτρινίλας, η δημοσιογραφία του σκανδάλου, της κλειδαρότρυπας, των εκβιασμών και της κοινωνικής παθογένειας δεν είναι κάτι αθώο, που απλά στοχεύει στα «κατώτερα ένστικτα» μιας μερίδας αναγνωστών. Από πάντα ήταν συνδεδεμένος αυτός ο χώρος με την ακροδεξιά, με τον διάχυτο εκφασισμό. Από πάντα εξυπηρετούσε τον νεοσυντηρητισμό, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, τις διακρίσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο ανάληψης ευθύνης.

Ο φερόμενος ως ηγέτης του «Ρουβίκωνα»,  σε ανάρτηση του στο Facebook γράφει: «Μην απορείτε πως κατάφερε η ομάδα να μπει στο εσωτερικό του κτηρίου. Γνωρίζαμε τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα. ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Πώς τους γνωρίζουμε; Έχουμε δικούς μας ανθρώπους παντού οι οποίοι μας δίνουν πληροφορίες. Και επιλέγουμε κάθε φορά με βάση τις συνθήκες που και πότε θα παρέμβει η ομάδα. Να προσέχετε τι γράφετε. Να είστε καλά παιδιά ε;».

 
Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ