Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς του Αυστραλούς: Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε

Μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ προς του Αυστραλούς: Σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε Facebook Twitter
1

Τη βαθύτατη θλίψη της για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία εξέφρασε η βασίλισσα Ελισάβετ, αναφέροντας ότι προσεύχεται για όλους τους Αυστραλούς.

Η αρχηγός του κράτους της Αυστραλίας έστειλε αυτό το συλλυπητήριο μήνυμα ενώ οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται εκτός ελέγχου κατά μήκος της ανατολικής ακτής της χώρας, καταστρέφοντας σπίτια και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών.

«Λυπήθηκα βαθύτατα όταν πληροφορήθηκα για τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές συνέπειές τους σε πολλές περιοχές της Αυστραλίας», ανέφερε η 93χρονη μονάρχης.

Η βασίλισσα ευχαρίστησε τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας «και εκείνους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τις κοινότητες που έχουν ανάγκη». «Ο πρίγκιπας Φίλιππος και εγώ σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε για όλους τους Αυστραλούς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο», κατέληξε.

Το μήνυμα της βασίλισσας απευθύνεται στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας –τον εκπρόσωπό της στη χώρα– στους κυβερνήτες της Νέας Νότιας Ουαλίας, του Κουίνσλαντ και της Βικτόρια καθώς και σε «όλους τους Αυστραλούς».

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας (BOM) ανέφερε σήμερα ότι οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται ραγδαία, καθώς μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου είχε ως αποτέλεσμα να ενωθούν μεταξύ τους πολλά μεγάλα πύρινα μέτωπα. Η κυβέρνηση έλαβε το πρωτοφανές μέτρο, να καλέσει εφέδρους του στρατού για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες στο δύσκολο έργο τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Πολιτισμός / Η όπερα #3 – Οι κομμένες σκηνές: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την χθεσινή εμφάνιση των Novoflot στην Αθήνα

Ο ρηξικέλευθος γερμανικός θίασος Novoflot με έδρα το Βερολίνο επισκέφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για να παρουσιάσει τα δύο τελευταία μέρη από την ευρηματική, τριετή τριλογία του με τίτλο Η όπερα #1–#3. Απόψε η δεύτερη παράσταση.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ